BK MLADA BOLESLAV
3. 12. 2022 | Tomáš Taybner

Zápas na ledě úřadujícího šampiona, Bruslaři vyzvou Třinec

M l. B o l. – Po čtvrtečním čekání na gól Bruslaři doufají, že v Třinci už budou zvedat ruce nad hlavu. Na ledě úřadujícího mistra a svého semifinálového kata se představí v neděli od 15:00. Středočechům se navíc na Oceláře vůbec nedaří, naposledy je porazili v 6. semifinále sezóny 2020/2021. Poslední vítězství na ledě WERK Arény přišlo ve druhém zápase uvedené série, kterou nakonec rozhodlo sedmé utkání na ledě Třince. Bruslaři tak mají poslední šanci na to, aby Oceláře v roce 2022 porazili. Zvládnou to?

Zelenobílí si vylámali zuby na Svobodovi

Ve čtvrtek se na ledě ŠKOENERGO Arény hrálo o prodloužení tří zápasové vítězné série, kterou se kromě domácích borců pyšnili také hosté z Plzně. Po bezbrankové první třetině otevřel ve 22. minutě skóre obránce Vojtěch Budík, jenž během oslabení proměnil v gól Mertlovu žabičku z pravého kruhu. My jsme to utkání nezvládli z jednoho prostého důvodu, kterým byla naše přesilovka. Vůbec jsme si s ní nepomohli, a naopak jsme si tím zápas zkomplikovali. Teď po zápase můžeme říct, že jsme si ho tím zabili,“ věděl trenér Bruslařů Ladislav Čihák. Ani další přesilovky domácích neskončili gólem, nedařilo se ani při hře pět na pět. Druhou branku nepřidali ani Indiáni, takže se oba celky rozcházely po fotbalovém výsledku 0:1. Trochu nás pálila bota v tlaku do brány. Hráli jsme hodně okolo ní, ale ne do ní. Na tomhle by asi chtělo zapracovat,“ hodnotil zápas navrátilec David Bernad. Série výher tak skončila po třech zápasech a Bruslaři budou doufat, že se v Třinci opět naladí na vítěznou vlnu.

Oceláři v Olomouci nezvládli třetí třetinu, prohráli už potřetí v řadě

Páteční večer na Hané začal pro Třinec dobře, když se už v 5. minutě dostali do vedení. Za obranu domácích se dostal Samuel Buček, který si následně Lukáše rozhýbal a přesně zakončil. Na další góly čekali diváci až do třetí třetiny než se ve 44. minutě trefil domácí Silvester Kusko, o deset minut později otočil stav utkání Karel Plášek. Pro mladého útočníka Kohoutů to byl první gól po návratu ze zámoří. Oceláři dokázali vyrovnat v čase 57:35 po střele Daniela Kurovského, ale infarktový závěr dopadl lépe pro Olomouc. Neuběhla ani minuta a Mora se dostala zpět do vedení, když Jakub Navrátil do prázdné braky doklepl puk po Káňově kličkované. V poslední minutě pak dotvořil skóre svým druhým gólem večera Silvester Kusko. „Máme s konci zápasů v poslední době problém, budeme muset na tom dělat a pracovat. Nemůže se nám stát, abychom s Olomoucí dvakrát po sobě dostali rozhodující branky v posledních dvou minutách,“ hodnotil nepovedený závěr hlavní trenér Třince Zdeněk Moták. Třinečtí hokejisté tak prohráli třetí zápas v řadě, tři body naposledy vezli 20. listopadu z Hradce Králové. „Spoustu zápasů jsme ztratili v posledních minutách, naše výkony byly defacto všechny stejné. Pár kluků teď máme mimo, nechci se na to vymlouvat. I bez nich jsme nehráli špatně, ale prohráváme,“ řekl po zápase obránce Jakub Jeřábek. Prodlouží Bruslaři jejich trápení nebo se Ocelářům podaří neuspokojivou sérii zlomit?

foto: HC Oceláři Třinec

Ve ŠKOENERGO Aréně rozhodovaly přesilovky, uspěl Třinec

První měření sil přišlo na řadu 21. října, kdy Bruslaři svého soupeře hostili na vlastním ledě. Středočeši v tu dobu okupovali 3. místo tabulky s osmi vyhranými zápasy, Třinec se zase pozvolna probouzel ze neúspěšného startu do sezóny, během kterého prohrál 5 zápasů v řadě. Do zápasu lépe vstoupili Oceláři, kteří šli do vedení po přesné ráně obránce Jakuba Jeřábka. Bleskové využití početní převahy třinecké hokejisty nabudilo a po dalším vyloučení domácího hráče svůj náskok navýšili. Tentokrát se prosadil kanonýr Martin Růžička, jehož střela se otřela o bránícího Fořta a puk skončil za zády Novotného. V prostřední části se ale Bruslaři dokázali svému soupeři vyrovnat, nejprve snížil dorážející Jakub Kotala a ve 39. minutě vyrovnal kapitán Jan Stránský. Třetí část gól nepřinesla i přesto, že domácí hráči v závěru zamkli Třinec před Kacetlovou brankou, ale přesilovku se využít nepodařilo. V prodloužení se proti pravidlům provinil Pýcha a Oceláři i třetí nabídnutou přesilovku proměnili v gól. Ze své typické pozice na levém kruhu opět skóroval Martin Růžička. Bruslaři tak brali bod, Třinec odvážel dva. První vzájemné střetnutí si můžete připomenout zde.


Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Jeřábek R., Bernad, Štich – Lantoši, Najman (A), Åberg, Kantner, Závora, Kousal, Beránek, Fořt, Stránský (C), Kotala, Bičevskis, Šťastný

HC Oceláři Třinec: Mazanec (Daneček) – Marinčin, Doudera (A), Čukste, Jeřábek J., Jaroměřský, Adámek – Daňo, Voženílek, Růžička (C) – Buček, Hudáček, Kurovský – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Svačina, Haas, Hrňa – Lyszczarczyk

Další články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.