BK MLADA BOLESLAV
16. 11. 2023 | Tomáš Taybner

Bruslaři v charitativním utkání vyzvou Litvínov

M l. B o l. – Bruslaři v pátek 17. listopadu hostí v rámci 19. kola Tipsport extraligy Litvínov. Zápas bude věnován charitativním účelům, jmenovitě organizaci Asistenčního jednorožce. Start utkání je naplánován na 16:00, přímý přenos budete moci sledovat na kanále O2 TV Sport. Určitě ale raději dorazte do ŠKOENERGO Arény, abyste mohli akci podpořit přímo na místě. Pokud ještě nemáte vstupenky, pak si je můžete pořídit zde.

Bruslaři věnují utkání s Litvínovem charitativním účelům

Už dříve jsme vás na webu i sociálních sítích informovali o tom, že bude páteční duel 19. kola Tipsport extraligy věnován charitě. Bruslaři tak již pošesté budou pomáhat a sbírat prostředky pro ty, kteří to potřebují. Článek o projektu Asistenčního jednorožce jsme vám již poskytli zde na webu, přečíst si můžete rovněž rozhovor s jeho patronem Davidem Bernadem.

Během čtvrtečního odpoledne bude spuštěna aukce dresů na webu sportovniaukce.cz, během utkání si budete moci ve stánku přímo ve ŠKOENERGO Aréně pořídit charitativní minidresy. Ještě před zápasem zazní národní hymna a následovat bude slavnostní buly, i proto dorazte na utkání včas.

David Bernad v charitativním dresu

První střetnutí sezony patřilo domácí Vervě

Bruslaři do Litvínova vyrazili s třemi vítěznými duely v zádech, v období před koncem měsíce září totiž dokázali postupně zdolat Hradec Králové, Brno a Karlovy Vary. Na zimním stadionu Ivana Hlinky jim ale v cestě stála Verva, která v té době bojovala s Pardubicemi o samotné čelo extraligové tabulky. Domácí svou současnou formu potvrzovali a hned během prvního dějství odskočili do dvoubrankového trháku po trefách Davida Kašeho a Jindřicha Abdula. Ve druhé části ale Mladoboleslavští ukázali, že se s nimi musí počítat a že v utkání nebudou hrát druhé housle. Nejprve snížil Róbert Lantoši a o vyrovnání se ve 37. minutě postaral Sebastián Malát. Vedení na stranu domácích ve třetí části strhl Andrej Kudrna - 3:2. Bruslaři zkusili hru bez brankáře, navíc v té době měli k dispozici přesilovku, přesto se jim však srovnat nepodařilo. Na druhé straně naopak Cheza udeřila hned dvakrát do prázdné klece a o osudu utkání bylo rozhodnuto.

Jan Růžička zasahuje holí proti střele Jindřicha Abdula

foto: Hynek Haruda

Litvínov? Severočeši letos hrají prim

V minulosti byl Litvínov považován za líheň talentu pro celý český hokej a v extralize patřil k nejlepším týmům, to se však v průběhu let změnilo. Oddaní fanoušci Vervy po oslavách mistrovského titulu z jara roku 2015 museli několik let kousat umístění ve spodní části tabulky a v jedné ze sezon se navíc zachraňovali v nejzazší možné chvíli. Letos je to ale jiná písnička. Tým vedený Karlem Mlejnkem od prvních kol šlape jako hodinky. Druhá nejlepší ofenziva, třetí nejlepší oslabení či třetí pozice v týmovém Radegast Indexu: to jsou ukazatele litvínovské formy, která žlutočerné řadí na druhé místo tabulky za poměrně suverénní Pardubice.

Chemici se letos mohou spolehnout na bratry Kašovy. Obě předsezonní posily zatím pravidelně bodují, mladší David je zatím o dvě asistence lepší než jeho sourozenec Ondřej. Z letních akvizic se ještě skvěle aklimatizoval Petr Koblasa a boduje rovněž Liam Kirk. Loňský tahoun Nicolas Hlava nezůstává za očekáváním a oproti poslední sezoně přidal také Jindřich Abdul. Skutečné opory mají Litvínovští také mezi tyčemi. Slovenský brankář Matej Tomek si užívá velké zápasové vytížení a důvěru ve svou osobu skvěle splácí: patří vůbec k nejlepším gólmanům celé extraligy. Mladý Šimon Zajíček jako dvojka dostal zatím čtyři zápasy, ve všech ale ukázal, že je více než solidním tandemem pro svého kolegu.

Pokud bychom snad chtěli najít alespoň něco, co Severočechům zatím nefunguje podle představ, něco bychom našli. Mlejnkovým svěřencům se zatím vůbec nedaří na vhazování: v této statistice jsou procentuálně nejhorším týmem ligy (43,09%). Tím bychom měli za sebou bolístku, která sužuje litvínovské centry. Dále Litvínovští pouštějí poměrně velký počet střel na svou branku (31,8 na zápas), což je v rámci extraligy druhé nejvyšší číslo. Otázkou však je, z jakých pozic střely přicházejí. Navíc, soudě dle výkonů obou brankářů, to Vervě asi příliš neškodí.

Bratři Kašové při oslavě gólu

foto: Hynek Haruda


Sestavy z posledního utkání:

BK Mladá Boleslav: NovotnýPyrochta (A), Gewiese, Jánošík (C), Osburn, Bernad, Pláněk, ČechSkalický, Järvinen, LantošiAaltonen (A), Fořt, RohdinSuchý, Roman, MalátPůček, Závora, Stránský

HC VERVA Litvínov: TomekDemel (A), Zile, Jaks, Baránek, Zeman, Czuczman, ŠaldaKudrna, Gut, KoblasaO. Kaše (C), D. Kaše (A), HlavaAbdul, Kirk, MaštalířskýHavelka, Jurčík, Válek

Další články

Aktuality

24.07.2024

Vasiak v U18

Kromě českých borců mají Bruslaři své zástupce i v nominacích jiných národů. Ukrajinskou osmnáctku čekají ve čtvrtek 25. a v pátek 26. července dva zápasy proti Slovensku. V nominaci jsou primárně hráči ročníku 2007, místo se ale našlo také pro útočníka našeho dorostu Sviatoslava Vasiaka, který je narozen až v roce 2008 a bojuje tak proti o rok starším hráčům.

11.07.2024

Vrchol přípravy U18

Reprezentanti kategorie U18 se sejdou na kempu v Říčanech a následně vyrazí do švýcarského Davosu, kde ve dnech 27. a 28. července sehrají dva duely se Švýcarskem. Jedná se o poslední šanci zabojovat o místo na finální soupisce pro Hlinka Gretzky Cup, který se pro hráče ročníku 2007 letos uskuteční na kanadské půdě v Edmontonu. A my máme radost, že trenéra Davida Čermáka bude o svých dovednostech přesvědčovat i jeden zástupce Bruslařského klubu - obránce Rostislav Šilhavý.

10.07.2024

U17 vyrazí do Davosu

Sedmnáctka do nové sezony vstupuje s novým hlavním trenérem. Mladíky ročníku 2008 povede František Ptáček, bývalý extraligový obránce a trenér dorostu pražské Sparty. On a jeho tým se poprvé poznají koncem července v Davosu, kam vyrazí na tři přátelské zápasy s domácími Švýcary. Všichni nominovaní budou bojovat o místo na soupisce pro srpnový turnaj pěti zemí, který se bude konat v Piešťanech. Chybět u toho nebude útočník našeho zlatého dorostu Petr Hanyš.

08.07.2024

U20 míří do Vierumäki

Nejstarší mládežnická reprezentace vstoupí do nové sezóny 2024/2025 jako vůbec první národní výběr naší země. Svěřenci Patrika Augusty se již koncem tohoto týdne sejdou na kempu v Chomutově a začátkem dalšího vyrazí do finského Vierumäki. Ve městě poblíž Lahti dvacítka dvakrát změří síly se Švýcarskem, v plánu jsou rovněž duely proti finským výběrům A a B. V nominaci první akce dvacítky nechybí náš útočník Vojta Hradec, jenž bude bojovat o své místo na soupisce pro prosincovém mistrovství.

29.06.2024

Draft do NHL

V lasvegaské Sphere v sobotu 29. června po svém prvním kole pokračoval každoroční vstupní draft NHL a my máme obrovskou radost, že v rámci něj letos hned dvakrát za jménem hráče zaznělo "from BK Mladá Boleslav". Poprvé se tak stalo v 5. kole, kdy Utah Hockey Team (bývalá organizace Arizona Coyotes) ze 153. pozice ukázal na našeho obránce Aleše Čecha. Boleslavské srdce pak podruhé zaplesalo hned v kole dalším, když na 167. místě zaznělo jméno našeho odchovance Vojtěcha Hradce a znovu to byl Utah. Díky dvojici Bruslařů vstoupl počet draftovaných Čechů na 13, což je nejvyšší počet od draftu v roce 2005.

14.06.2024

Kemp U18 v Kravařích

Obránce juniorského týmu Bruslařů, Rostislav Šilhavý se od neděle 16. června společně s reprezentační osmnáctkou zúčastní přípravného kempu v Kravařích. Ten slouží jako poslední prověrka před mimořádně sledovaným vrcholem sezony - Hlinka Gretzky Cupem. Gratulujeme k nominaci a přejeme hodně štěstí v následném boji o místo na finální soupisce.