BK MLADA BOLESLAV
17. 4. 2024 | Redakce

Táhli jsme za jeden provaz a hráli na 110 %, tahle medaile je celého týmu, říká trenér Martin Škaloud

M l. B o l. – Už podruhé za sebou končí sezonu mladoboleslavský trenér mládežníků Martin Škaloud se zlatou medailí na krku. Zatímco loni dovedl k prvenství ve své kategorii tým 9. třídy, letos bere mistrovský titul v extralize dorostu. Jaká cesta k němu vedla a jak vysoko tento úspěch kouč Bruslařů staví?

Trenére, jaké jsou bezprostřední pocity po zisku mistrovského titulu?

Jsou výborný. Táhli jsme za jeden provaz, hráli jsme na 110 % a dali jsme o gól víc než soupeř. (smích)

Jak hodnotíte poslední zápas ve finálové sérii, ve kterém jste rozhodli?

Začátek byl stejný jako minulé utkání v Pardubicích. Opatrná první třetina, ani jeden tým nechtěl udělat chybu. Čekalo se na první gól, který v té první třetině nepřišel. Ve druhé třetina byla pasáž, kde soupeř tahal za delší konec provazu, ale podržel nás Mára Sklenička. My jsme tam tedy taky měli nějaké šance, které jsme bohužel nezužitkovali. Až taková utišená střela Rosti Šilhavého v poslední minutě druhé třetiny nás poslala do vedení. Projev třetí třetiny odpovídal výsledku. My jsme se snažili hrát zodpovědně, směrem do obrany, nepouštět soupeře do laciných šancí. Soupeř do nás tlačil, takže pochopitelně přicházely i nějaké naše brejkové situace. Mrzí mě, že jsme nějakou nedokázali využít, byli bychom asi všichni o něco klidnější, ale teď už je to asi jedno.

Mrzí i ten minulý zápas v Pardubicích, kdy jste nevyužili první mečbol?

My jsme si zvykli ty série dramatizovat. Nevyužili jsme první mečbol na Slavii, nevyužili jsme dva mečboly s Karlovými Vary. Takže jsme to brali tak, jak to přišlo.

Jak hodnotíte tu sérii jako celek? Bylo to důstojné finále?

Finále důstojné bylo, nicméně já bych ještě o kousek výš řadil semifinálovou sérii s Karlovými Vary, protože pro mě mají Vary neuvěřitelnou sílu. Takže toho si možná cením ještě o malinko víc. Ale série s Pardubicemi byla taky hodně dobrá, soupeř měl „staré“ mužstvo, fyzicky velmi vyspělé a pro nás bylo hrozně těžké se prosadit.

Chtěla jsem se zeptat, co na celé té cestě play off bylo to nejtěžší, ale asi jste mi už odpověděl. Byly to Karlovy Vary?

Stoprocentně. Ale pozor, obrovskou kvalitu měla i Slavie v první sérii.

Je to pro vás osobně momentálně ten největší trenérský úspěch?

(zamyslí se) Těžko říct. Asi to beru na stejné úrovni jako loňské první místo s devátou třídou.

Určitě se nabízí otázka, jestli chcete nějakého hráče konkrétně jmenovat a pochválit? Nebo budete chválit tým jako celek?

Určitě jsou hráči, které bych třeba i jmenoval, ale tahle medaile, tohle prvenství, patří celému týmu. Včetně mých trenérských kolegů, kterým tímto děkuji za skvělou sezonu a perfektní spolupráci.



Související články

Aktuality

24.07.2024

Vasiak v U18

Kromě českých borců mají Bruslaři své zástupce i v nominacích jiných národů. Ukrajinskou osmnáctku čekají ve čtvrtek 25. a v pátek 26. července dva zápasy proti Slovensku. V nominaci jsou primárně hráči ročníku 2007, místo se ale našlo také pro útočníka našeho dorostu Sviatoslava Vasiaka, který je narozen až v roce 2008 a bojuje tak proti o rok starším hráčům.

11.07.2024

Vrchol přípravy U18

Reprezentanti kategorie U18 se sejdou na kempu v Říčanech a následně vyrazí do švýcarského Davosu, kde ve dnech 27. a 28. července sehrají dva duely se Švýcarskem. Jedná se o poslední šanci zabojovat o místo na finální soupisce pro Hlinka Gretzky Cup, který se pro hráče ročníku 2007 letos uskuteční na kanadské půdě v Edmontonu. A my máme radost, že trenéra Davida Čermáka bude o svých dovednostech přesvědčovat i jeden zástupce Bruslařského klubu - obránce Rostislav Šilhavý.

10.07.2024

U17 vyrazí do Davosu

Sedmnáctka do nové sezony vstupuje s novým hlavním trenérem. Mladíky ročníku 2008 povede František Ptáček, bývalý extraligový obránce a trenér dorostu pražské Sparty. On a jeho tým se poprvé poznají koncem července v Davosu, kam vyrazí na tři přátelské zápasy s domácími Švýcary. Všichni nominovaní budou bojovat o místo na soupisce pro srpnový turnaj pěti zemí, který se bude konat v Piešťanech. Chybět u toho nebude útočník našeho zlatého dorostu Petr Hanyš.

08.07.2024

U20 míří do Vierumäki

Nejstarší mládežnická reprezentace vstoupí do nové sezóny 2024/2025 jako vůbec první národní výběr naší země. Svěřenci Patrika Augusty se již koncem tohoto týdne sejdou na kempu v Chomutově a začátkem dalšího vyrazí do finského Vierumäki. Ve městě poblíž Lahti dvacítka dvakrát změří síly se Švýcarskem, v plánu jsou rovněž duely proti finským výběrům A a B. V nominaci první akce dvacítky nechybí náš útočník Vojta Hradec, jenž bude bojovat o své místo na soupisce pro prosincovém mistrovství.

29.06.2024

Draft do NHL

V lasvegaské Sphere v sobotu 29. června po svém prvním kole pokračoval každoroční vstupní draft NHL a my máme obrovskou radost, že v rámci něj letos hned dvakrát za jménem hráče zaznělo "from BK Mladá Boleslav". Poprvé se tak stalo v 5. kole, kdy Utah Hockey Team (bývalá organizace Arizona Coyotes) ze 153. pozice ukázal na našeho obránce Aleše Čecha. Boleslavské srdce pak podruhé zaplesalo hned v kole dalším, když na 167. místě zaznělo jméno našeho odchovance Vojtěcha Hradce a znovu to byl Utah. Díky dvojici Bruslařů vstoupl počet draftovaných Čechů na 13, což je nejvyšší počet od draftu v roce 2005.

14.06.2024

Kemp U18 v Kravařích

Obránce juniorského týmu Bruslařů, Rostislav Šilhavý se od neděle 16. června společně s reprezentační osmnáctkou zúčastní přípravného kempu v Kravařích. Ten slouží jako poslední prověrka před mimořádně sledovaným vrcholem sezony - Hlinka Gretzky Cupem. Gratulujeme k nominaci a přejeme hodně štěstí v následném boji o místo na finální soupisce.