BK MLADA BOLESLAV
13. 12. 2013 | Tomáš Vlček, Zdena Bobková

Boleslavští dorostenci ztratili vedení v Havířově a prohráli v nájezdech

29., pátek 13. 12. 2013
Havířov - Ml. Boleslav HAV - MBL
H a v í ř o v – Pátek 13. prosince nepřinesl mladoboleslavským dorostencům mnoho důvodů k radosti. Přestože v zápase s Havířovem od 23. minuty vedli zásluhou Planého, nakonec vezou ze Slezska pouhý bod. Havířovští nakopli vrtule a šest minut před koncem třetí třetiny vyrovnali z přesilovky na 1:1. V prodloužení se žádný z týmů neprosadil, a tak následovaly nájezdy, ten rozhodující trefil Orság.
Havířov: Turšner – Heinzl, Chroboček, Ďurkáč, Šteffko, Frojda, Trombik – Pacas, Bednář, Polak, Pořízek, Sap, Fejko, Kurovský, Orság, Hendrych, Moravčík, Cihlář, Wróbel
Ml. Boleslav: Růžička – Mattis, Žalud, Mašek, Adamík,Tůma, Macura – Švejda, Sedmík, Němec, Průšek, Skořepa, Planý, Vajsejtl, Prokop, Vaníček, Musliu
Branky a nahrávky: 54. Pořízek (Bednář, Fejko), 65. Orság - 23. Planý. Rozhodčí: Šutara - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 0:3, navíc Mašek (MBL) 10 minut, nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Komentář

První třetina nabídla přítomným divákům sice hodně bruslení a celkově rychlý hokej, ale skutečného vzrušení bylo na ledě pomálu. Zmínit se dá jen z úhlu nastřelená tyč boleslavské branky a na druhé straně tvrdá střela hostujícího Němce, který takto prověřil havířovského gólmana Turšnera v situaci 2 na 1.

Skóre se měnilo až na začátku 2. třetiny. Ve 23. minutě napřáhl od modré čáry Jakub Planý a puk se překvapivě zastavil až v havířovské brance – 0:1. Vstřelená branka hostující hráče povzbudila a ti pak byli v následujících minutách aktivnější. Ve 25. minutě doráželi Mattis a Musliu na brankovišti puk tak dlouho, až skončil v brance, ale protože už byla předtím hra přerušena, branka nebyla uznána. AZet se postupně také dostal do hry a měl i slušnou šanci, ale Pořízek po Bednářově nahození nedostal puk za čáru přes Růžičkův beton. Nabídku ke srovnání měl pak AZet v první přesilovce zápasu od 39. minuty, ale nic z ní nevytěžil.

Stejně si domácí hráči počínali ve své druhé početní výhodě na začátku třetí třetiny. Havířov postupně stále více přejímal otěže hry a dostával Boleslavské pod velký a místy až drtivý tlak. Jenže šance Fejka, Bednáře, Pořízka i Hendrycha vychytal skvělý Růžička. Až v čase 54:00, na konci své třetí přesilovky, se domácí dočkali, když se prosadil z mezikruží Radek Pořízek - 1:1.

Více branek už zbytek zápasu nepřinesl, a tak se muselo rozhodnout v nájezdech. V nich se v první sérii neprosadili Musliu ani Wróbel. Naopak ve druhé sérii byli oba nájezdníci – Planý i Bednář - úspěšní. A protože ve třetí sérii se Němcovi nezadařilo, zatímco Jakubu Orságovi ano, bere dva body za výhru na nájezdy AZet.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (HC AZ Havířov): Utkání bych rozdělil do několika částí. My jsme začali na čtyři útoky a nemělo to z naší strany to správné tempo. Bylo to oboustranně takové nemastné-neslané. Pak dali hosté šťastný gól a následně byli 15 minut lepším týmem. Dobře bruslili a forčekovali. My jsme pak vůlí a bojovností získali převahu, ale brankář Růžička byl dlouho proti vyrovnání. To se nakonec podařilo a v nájezdech už jsme byli šťastnější.

Tomáš Potěšil (BK Mladá Boleslav): Myslím, že jsme viděli slušné utkání rozdílných třetin. V první třetině byl Havířov aktivnější, my jsme hru postupně vyrovnali, ve druhé třetině jsme dali branku a byli jsme i lepším týmem. Dobře jsme bruslili a měli i několik dalších šancí. Ale pak zase domácí zvýšili obrátky, fyzicky nás přehrávali a vyrovnali. Celkově asi Havířov na nájezdy vyhrál zaslouženě.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.