BK MLADA BOLESLAV
6. 12. 2014 | Vojtěch Balon

Junioři ve třetím kole nadstavby nestačili na Liberec

33., sobota 6. 12. 2014
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. – Před zraky 60 diváků nastoupili mladoboleslavští junioři proti Bílým Tygrům a do utkání vstoupili tou špatnou nohou, protože už v čase 1:01 otevřel skóre hostující Huňa. Když ve 26. minutě zvyšoval na 0:2 Solenský, o osudu utkání se zdálo být rozhodnuto. Bruslaři se však nevzdali a brankou Šťávy vykřesali plamínek naděje. Ten ale definitivně zhasl ještě v prostřední periodě, do druhé sirény se stihli prosadit hostující Šír a Kalfiřt. Konečnou podobu skóre dal v 57. minutě Volf a Liberec si tak ze ŠKOENERGO Arény odváží tři body za výhru 4:2.
Ml. Boleslav: Pechek – Tůma, Štosek, Hes, Žalud, Šťáva, Červinský – Průšek, Němec, Kotala – Poljanyčka, Klečka, Pořízek – Volf, Sedmík, Motloch.
Liberec: Pírs – Mrázek, Šír, Arlt, Mečíř, Divila, Tržický – Babec, Suska, Kalfiřt – Huňa, Jedlička, Solenský – Lakatoš, Ordoš, Zachar – Havlas, Paločko, Heřmánek.
Branky a nahrávky: 29. Šťáva (Kotala, Volf), 57. Volf (Kotala) – 2. Huňa (Paločko, Solenský), 26. Solenský (Suska, Huňa), 34. Šír (Paločko, Solenský), 40. Kalfiřt (Šír, Jedlička). Rozhodčí: Jebavý – Pechánek, Maštalíř. Vyloučení: 9:5, navíc Tržický (LIB) 10 minut. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 25:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4.

Komentář

Do utkání vstoupili aktivněji hosté a už po 61 sekundách se mohli radovat z úvodní branky. Paločko našel před brankou Jozefa Huňu, který střelou nad lapačku překonal Pechka. Oba celky měly v úvodu k dispozici několik přesilových her, největší šanci Bruslařů si během druhé početní výhody připravil Šťáva, ale těsně minul Pírsovu svatyni. Na druhé straně ve 12. minutě zahrozil Zachar, ale jeho nepříliš razantní střela mířila těsně vedle pravé tyče. Vzápětí se do zakončení ze skvělé pozice dostal střelec úvodní branky Huňa, ale mladoboleslavský brankář jeho pokus fenomenálním způsobem zneškodil. O tři minuty později byl v samostatném úniku faulován Pořízek a rozhodčí nařídili trestné střílení. Domácí forvard si s ním však neporadil a tak se šlo poprvé do kabin za stavu 0:1.

I start prostřední dvacetiminutovky se lépe vydařil Bílým Tygrům, kteří v čase 25:29 přidali svou druhou branku. Suska našel volného Samuela Solenského, který si se zakončením bez problémů poradil. Bruslaři se vrátili do zápasu v přesilové hře - Ondřej Šťáva napřáhl na modré a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Vstřelená branka Středočechy povzbudila a do další šance se dostal Radek Pořízek, ale ani napodruhé nevzešel z minisouboje s Pírsem jako vítěz. Tlak Bruslařů pokračoval a domácí si vytvořili další šanci, jenže Kotala s Volfem stoprocentní šanci nevyužili. Severočeši střeleckou impotenci svých hostitelů potrestali hned vzápětí – Paločko našel neobsazeného Martina Šíra, jenž se postaral o to, že byl Pechek potřetí překonán. A to ze strany hostů nebylo vůbec vše. Tůmova zaváhání využil Jakub Jedlička a ujížděl sám na boleslavského gólmana, ale se zakončením si nedokázal poradit. Tygry to nemuselo příliš mrzet, protože v poslední minutě druhé třetiny zatloukl další hřebíček do rakve Jakub Kalfiřt.

Závěrečná perioda se už spíše dohrávala. Ve 42. minutě se k odraženému kotouči dostal Motloch, ale nedokázal zasunout kotouč za záda přesouvajícího se Pírse. O chvilku později na druhé straně zahrozil aktivní Jozef Huňa, ale Pechek si s jeho pokusem rovněž poradil. Bruslaři se v 57. minutě dočkali alespoň kosmetické úpravy výsledku – to když i s trochou štěstí dostal puk za záda libereckého gólmana Lukáš Volf. Nic dalšího se na ledě neudálo, mladoboleslavští junioři tak nenavázali na výhru z Brna a libereckým Bílým Tygrům doma podlehli 2:4.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.