BK MLADA BOLESLAV
11. 3. 2015 | Jitka Čechová

Junioři si s Plzní poradili v nájezdech, domů si vezou dvoubodové vedení!

ČF2, středa 11. 3. 2015
Plzeň - Ml. Boleslav PLZ - MBL
P l z e ň – Mladoboleslavští junioři odvedli na plzeňském ledě skvělou práci! Po úterní výhře si se svým mírně favorizovaným rivalem poradili i ve středeční odvetě! Ačkoliv tentokrát to bylo o poznání větší drama. Středočeši šli sice nejprve do vedení 2:0, kdy se v rychlém sledu trefili Pořízek s Bernadem, domácím se ale postupně podařilo vyrovnat. Za nerozhodného stavu 2:2 proto muselo dojít až na samostatné nájezdy. V nich za Bruslaře excelovali Volf s Bernadem, za Plzeňské se neprosadil nikdo. Svěřenci trenérů Křivohlávka a Žabky si tak domů vezou dvoubodové vedení a už v sobotu mohou rozhodnout o svém postupu do semifinále!
Plzeň: Štekr – Polívka, Kubík, Sklenička, Walter, Prokop, Holý, Rajal – Petráš, Beneš, Švarc, Schleiss, Polata, Michel, Indrák, Přikryl, Kubalík, Opava, Tulačka, Krliš, Kepka
Ml. Boleslav: Příhonský – Mašek, Tůma, Kurka, Hes, Žalud, Bernad, Šťáva, Červinský – Průšek, Kotala, Poljanyčka, Podsedníček, Brzák, Borovec, Pořízek, Volf, Ďurač, Sedmík, Sonnek, Motloch
Branky a nahrávky: 16. Krliš (Beneš, Rajal), 40. Kubík (Polata) – 14. Pořízek (Kurka, Průšek), 15. Bernad, rozh. náj. Volf. Rozhodčí: Pavlovič – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 25:39. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

Komentář

Mladoboleslavští hokejisté nastoupili do druhého zápasu na ledě Plzně oslabení, neboť jejich brankářská jednička Růžička dostal v tom předchozím už druhou po sobě jdoucí „desítku“ a musel tak nedobrovolně spočinout na tribuně. Brankáři Příhonskému se to spoluhráči snažili co možná nejvíc usnadnit a budiž jim ke cti, že zvlášť v prvních minutách se tak skutečně dělo. Polata sice nastřelil už ve druhé minutě tyčku, jinak si toho ale Plzeňští v útočném pásmu mnoho nedovolili. Na druhé straně oproti tomu mířil do odkryté klece Podsedníček, Štekr se ale stačil včas přemístit.

Mladá Boleslav hrála aktivní hokej, který jí přinesl své ovoce. Ve 13. minutě sice odešli pykat hráči z obou stran, opticky to ale vypadalo, že Bruslaři hrají přesilovku. Ovlivnilo to i skóre, neboť Radek Pořízek dostal od obránce Kurky povedou přihrávku a neměl potíže zakončit. Další tvrdý direkt zasadili Středočeši soupeři téměř okamžitě, do minuty se totiž střelou až takřka od modré prosadil David Bernad. Svěřence trenérů Křivohlávka a Žabky to ale katapultovalo asi až moc nahoru – téměř vzápětí totiž přišel přejezd na opačnou stranu a snížení z hole Václava Krliše. Do konce první periody měl ještě blízko ke gólu Kurka, Štekr se ale stačil přemístit. V samotném závěru hráli ještě domácí přesilovku, mnoho toho v ní ale nevymysleli.

Druhá třetina se gólově vyvíjela podstatně skromněji. Mladé Boleslavi se dařilo soupeře držet ve většině případů dostatečně daleko od své branky. Sami přitom měli hned několik příležitostí k tomu, aby se prosadili – napomoct jim k tomu mohly i dvě přesilové hry –, ani Sonnek, ani ale třeba Kotala nedokázali puk dovézt do odkryté klece.

Větší dramata přišla až po 30. minutě, kdy měl hned dvě gólovky na holi plzeňský Schleiss. Ten ale svůj den neměl, což se později projevilo i v samostatných nájezdech. Ale nepředbíhejme a dodejme, že v posledních sekundách druhé třetiny se Plzni přeci jen podařilo srovnat – vše v cestě prostřel Matyáš Kubík.

Ve třetí části se Plzeňští snažili soupeři zatopit a nutno přiznat, že se jim to dařilo. Hned po 45 sekundách hry nastřelil tyčku Příhonského branky Indrák. Na druhé straně se jen marně pokoušel kontrovat Kotala, který protentokrát ale nedokázal zacílit ani přesně na branku. Podobnou nepřesnost předvedl jen o chvíli později také domácí obranou opomenutý Borovec.

Zatímco Bruslaři si oddechový čas vybrali už v polovině zápasu, domácí celek tak učinil až v posledních minutách. V závěru si pak ještě dokázal vypracovat několik velkých šancí, boleslavská obrana ale působila velmi jistě a co nezvládla, s tím si – byť někdy i s dávkou štěstí – poradil Příhonský.

Nerozhodlo ani prodloužení, ačkoliv v něm Mladoboleslavští měli výhodu přesilové hry. Nájezdy pak ale patřily už jen jim. Zatímco za indiány se neprosadil nikdo, za Středočechy Lukáš Volf a David Bernad. Bruslaři si tak z mírně favorizované Plzně vezou oba dva možné body a už v sobotním domácím střetu mohou rozhodnout o svém postupu do semifinále.

This text will be replaced

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): Utkání bylo velice vyrovnané. V první třetině měl soupeř trochu více ze hry, díky tomu také odskočil na dva góly. Nám pomohla branka na 1:2, druhou třetinu jsme byli už lepší, ale z velkého tlaku jsme produkovali málo střel. Máme optickou převahu, ale soupeř není pod žádnou palbou. Nakonec rozhodly nájezdy, ve kterých byli šťastnější hosté, bohužel.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Jsme nesmírně rádi za to, že jsme vyhráli. Kdo ten zápas viděl, tak ví, že to byl neskutečný boj. Z naší strany byla k vidění možná trochu lepší první třetina, ale Plzni se zase povedla ta druhá. Ve třetí periodě už podle mě docházely síly na obou stranách. V prodloužení už oba týmy čekaly na nějakou chybu soupeře. Ta ale nepřišla, a tak se jely samostatné nájezdy. V nich se štěstí přiklonilo na naši stranu. Jsme neskutečně rádi za to, že jsme v Plzni dvakrát zvítězili. Doma uděláme všechno pro to, abychom sérii rozhodli.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.