BK MLADA BOLESLAV
1. 10. 2015 | Miroslav Mayer, Vojtěch Drbohlav, Miroslav Mayer

Junioři nestačili ani na poslední Budějovice

9., čtvrtek 1. 10. 2015
Č. Budějovice - Ml. Boleslav CEB - MBL
Č e s k é B u d ě j o v i c e – Boleslavští junioři zatím nezískali byť jediný bod na venkovním kluzišti. Úkol před zápasem s Motorem byl tedy jasný. Jihočeši se navíc nacházeli na posledním místě v tabulce. Jenže se jim povedl skvěle úvod zápasu, ve kterém vstřelili Mladé Boleslavi tři branky, z toho dokonce jednu v oslabení (!). Bruslaři sice zabrali v prostředním dějství, jenže ani to na Budějovice nestačilo. V závěrečné power-play navíc domácí přidali pečetící branku. Za Boleslav skórovali Ďurač a Vaníček, pro kterého se navíc jednalo o premiérovou trefu v juniorce. Nic naplat, loňský vicemistr, kterému chybí zkušení hráči, již jsou na marodce, se i po devíti odehraných kolech krčí se sedmi body až na 15. příčce v tabulce.
Č. Budějovice: Kváča – Matoušek, Žáček, Benda, Michal, Farka, Klinecký – Šuhaj, Fencl, Panáček, Sloboda, Pixa, Doktor, Pašek, Guman, Prokeš, Šulek, Bárta J, Bárta F
Ml. Boleslav: Groh - Uřidil, Žalud, Tůma, Červinský, Hes, Marček – Motloch, Průšek, Pořízek, Pätoprstý, Sedmík, Ďurač, Planý, Němec, Musliu, Vaníček, Veselý, Rypar
Branky a nahrávky: 10. Doktor (Michal, Pixa), 14. Panáček (Šuhaj, Žáček), 21. Prokeš, 59. Panáček (Bárta, Šuhaj) – 22. Ďurač (Pätoprstý), 33. Vaníček (Žalud). Rozhodčí: Mertl S. – Mertl J., Samuel. Vyloučení: 7:6, navíc Ďurač (MBL) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 117. Střely na branku: 19:41. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.

Komentář

Další kolo juniorské nejvyšší soutěže svedlo k souboji dva týmy, kterým se letos zatím vůbec nedaří. Motor je v tabulce na předposledním místě a Bruslaři jen o dvě příčky výše.

Zápas začal opatrně a postupně se obě mužstva dostávala do tempa. Jihočeši se rozkoukali přeci jen o něco dříve a snažili se dát branku a uklidnit se. První šanci měl Šuhaj, který si položil Groha, našel si pozici, ale trefil jen beton položený na ledě. Nakonec se jako první radoval Motor. Jakub Doktor si sjížděl ze strany na branku a vystřelil. Groh puk asi podcenit a ten nakonec skončil v brance. Za hosty odpověděl Ďurač, který si také dokázal položit Kváču, ale už ho nestačil přehodit. Druhá branky padla v přesilové hře, která se Budějovickým nedařila, ale Petr Panáček si najel mezi kruhy a trefil přesně. Zbytek třetiny byli domácí přeci jen lepší týmem, ale další gól už nepadl.

Na začátku druhé části hráli hosté přesilovku a děly se věci. Nejprve Radek Prokeš v oslabení přidal třetí branku, ale vzápětí dokázali hosté při početní výhodě snížit a to zásluhou Ivana Ďurače. Od té doby bylo na ledě jen jedno mužstvo a to Mladá Boleslav. Velké šance měl hlavně Ivan Ďurač, který byl všude a hodně zlobil domácí obranu, která byla najednou prostupná a nepozorná. Gól visel ve vzduchu a nedal na sebe dlouho čekat. Nakonec padl a jeho autorem byl Patrik Vaníček, který přesně trefil ze strany k tyči. Motoru nepomohli ani přesilovky, které nehrál dobře a rána Klineckého do prsou Groha byla asi největší možností Jihočechů. Bruslaři svoji převahu už nedokázali využít a to hlavně díky Kváčovi a tak šel Motor do kabin s vedením 3:2.

Středočeši si udrželi převahu i v nástupu do třetí třetiny, ale už nebyla tak drtivá. Přesto se hrálo více ve třetině domácího týmu, který chvílemi nevěděl co hrát. Vyložené šance sice neměli, ale stále byli usazeni před Kváčou a kontrolovali puk. Bohužel trpěla hra, která šla svoji kvalitou hodně dolů. Přerušování hry více vyhovovalo Jihočechům, kteří tím dostali hosty z tempa. Šanci na vyrovnání měl Radek Pořízek, který tečoval puk těsně před Kváčou, ale ten zasáhl a puk vyrazil. Poslední minuty přeci jen přinesly ještě vzruch do hry, když obě mužstva viditelně přidala na aktivitě. Bruslaři nebojácně hráli dvě minuty před koncem power-play, ale byli potrestáni, když domácí kombinovali až do prázdné branky a Petr Panáček akci zakončil. Tím se o osudu zápasu rozhodlo. Hosté sice byli většinu zápasu lepší, ale góly dali jen z přesilovek. Motor tak slaví druhé vítězství v sezóně a přiblížil se svému soupeři na jeden bod.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.