BK MLADA BOLESLAV
26. 11. 2015 | Lukáš Chuchválek

Junioři v prvním zápase po venkovní sérii vyhráli. Porazili Slavii

23., čtvrtek 26. 11. 2015
Ml. Boleslav - Slavia MBL - SLA
M l. B o l. - Do zápasu 23. kola DHL extraligy juniorů se Slavií vstupovali Bruslaři v očekávání tříbodového zisku, na který marně čekali už čtyři zápasy, kdy brávali jen bod. Povedlo se jim otevřít skóre a pak hlídat malý náskok zarputilou hru, která sice mnoho krásy nepřinesla, ale dovedla tým trenéra Křivohlávka k vítězství 3:1.
Ml. Boleslav: Groh (Kořínek) – Mašek, Hes, Tůma, Žalud, Uřidil, Červinský – Průšek, Prokop, Musliu, Brzák, Pätoprstý, Rypar, Borovec, Ďurač, Pořízek, Planý, Sedmík, Motloch
Slavia: Sochůrek (Frodl) – Valík, Drahorád, Zderadička, Adam, Saňa, Straka, Poruba, Nestrašil, Ječný, Zídek, Vyskočil, Tejral, Josefus, Suda, Horák, Mareček, Kohút, Furch
Branky a nahrávky: 20. Ďurač (Průšek, Uřidil), 28. Průšek (Planý), 49. Borovec (Pätoprstý, Sedmík) – 39. Zídek (Kohút). Rozhodčí: Hrubý – Kajínek, Zavřel . Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 27:30.

Komentář

Aktivněji začali hosté, k čemuž jim dopomohla i vcelku brzká přesilovka. V ní si vytvořili celkem velké množství šancí, ovšem Zderadička i Furch nedokázali puk před bránou sklepnout do sítě, nýbrž trefovali brankáře. Po uplynutí trestu se Slavia i nadále snažila útočit, jenže boleslavská obrana přidala na důrazu. Pár hluchých minut, jež následovaly, ale skončilo, jakmile domácí začal více jezdit do pásma Slavie. Největší šancí byl zřejmě únik tří hráčů proti jednomu, ovšem v rozhodující okamžik jeden z hráčů uklouzl a nedokázal vůbec nasměrovat puk do brány. Domácí si vypracoval více šancí, které nedokázali proměnit, ale při přesilovce ke konci třetiny za příliš mnoho hráčů na ledě udeřili, když se při závaru dostal k puku u levé tyče Ivan Ďurač, jenž si počínal zkušeně a kotouč usměrnil do sítě.

Bruslaři načali druhou třetinu aktivitou, ale dlouho se nedostávala k šancím. Soupeř dobře hlídal střední pásmo a hlavně Planého, který čekal na brejky. Nějaké šance si později vypracovala i Slavia, ovšem Groh spolehlivě branku utěsnil. Při hře čtyři na čtyři ale přišla nečekaná branka. Boleslav, přestože měla v této herní situaci spíše navrch Slavia, dokázala ujet obraně a právě Planý zakončoval do Sochůrka. Jenže z druhé vlny dorazil k brankovišti Milan Průšek, jenž zavěsil pod víko. Tento gól ale hosty nečekaně nabudil a ti celé minuty nepustili Boleslav z pásma a hrozili z mnoha různých pozic. Bruslaři však tomuto tlaku úspěšně odolávali téměř do konce třetiny, kdy se nakonec trefil Václav Zídek, který využil pádu obránce, jenž se právě chystal odražený puk vyhodit puk ze třetiny.

Poslední část byla o tom, zda Boleslav udrží své těsné vedení. Tomu odpovídal i obraz hry, která přinesla urputný a bojovný hokej, slibující boj o každý centimetr ledu, a to i při početních výhodách. Slavia se snažila překvapit Groha, jenž vychytal několik slibných šancí hostí, jenže bez úspěchu. Navíc ve 49. minutě sama inkasovala, když si obrana nepohlídala Zdeňka Borovce, jenž chladnokrevně zakončil po vhazování a úniku několika hráčů přes celé kluziště. Slavia nic nevzdávala a sunula se nadále do útoku, ovšem pokusy Ječného, Drahoráda a Tejrala končily na připraveném Grohovi. Boleslav ke konci sáhla ke zdržovací taktice a často vyhazovala na zakázaná uvolnění. Ovšem účel to splnilo a Bruslaři tak po delší době slaví tříbodovou výhru.

Ohlasy trenérů

Jan Křivolávek (BK Mladá Boleslav): Myslím si, že tomu vítězství šli kluci naproti. Usilovali jsme o výhru delší dobu, protože jsme měli čtyři remízové zápasy bez plusového bodu. Moc jsme chtěli vyhrát a bylo to i na klucích vidět, byla vidět snaha, a myslím, že jsme si v tomto utkání vyhrát zasloužili.

Petr Novák (HC Slavia Praha): Utkání hodnotím špatně, protože jsme nezískali ani jeden bod. Myslím si, že nás domácí předčili v nasazení a obětavosti, protože spoustu střel zblokovali a byli hodně nepříjemní. Dost napadali a důsledně hráli do těla, a to nám moc nevonělo.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.