BK MLADA BOLESLAV
2. 9. 2016 | Jonáš Majtyka, Vojtěch Drbohlav, Jonáš Majtyka

Mladší dorost padl v prvním utkání na ledě Liberce

1., pátek 2. 9. 2016
Liberec - Ml. Boleslav LIB - MBL
L i b e r e c – Marodkou sužovaný tým vyrazil na led Liberce, kde všechny góly padly v prvních dvou třetinách. Další utkání a zároveň šanci na nápravu mají Bruslaři neděli, kdy doma přivítají Pardubice ve 12:00.
Liberec: Zajíček – Kovář, Adamec (C), Hampl, Žůrek, Havlíček, Starý, Kollert – Pray, Rychlovský, Jakubec, Dupal, Nikolič, Liška, Drábek, Cikhart, Jiruš, Křepelka, Vomáčka, Strnad, Virág
Ml. Boleslav: Rylich – Novotný, Sýkora (C), Suk, Dobrkovský, Filip, Hes – Zajíček, Šíma, Kubart, Mrkus, Dobša, Dlask, Moucha, Chwastek, Závora, Kos
Branky a nahrávky:2. Křepelka (Virág, Nikolič), 8. Cikhart (Rychlovský), 37. Adamec (Rychlovský), 37. Drábek (Cikhart, Rychlovský) – 19. Dlask (Sýkora, Dobša), 39. Dobša . Rozhodčí:Wagner – Hejl, Podrazil . Vyloučení: 6:6 + Liška (LIB) 2+10 min. vražení zezadu + Dobrkovský (MBL) 2+10 min. úder do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 84. Střely na branku:38:35 . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.

Komentář

První třetinu začali mnohem lépe domácí, kteří šli už po 104 sekundách do vedení. Jakub Nikolič zatáhl podél pravého mantinelu kotouč až do rohu útočného pásma a přihrál Marcelu Virágovi, jenž vypálil na bránu. Jeho střelu ještě brankář hostů Rylich dokázal zneškodnit, ale kotouč vyrazil pouze před sebe čehož využil Jan Křepelka, který přesnou dorážkou otevřel skóre – 1:0. Ze začátku byla hra obou výběrů plná nepřesností, přeci jen se jednalo o první ostré utkání sezóny. Více ze hry však měli Tygři. Sice ve třetí minutě nevyužili početní výhodu, ale to jim nemuselo vůbec vadit, neboť v osmé minutě Jakub Rychlovský přihrál přímo z vhazování svému kolegovi Janu Cikhartovi, jenž mezi nohy prostřelil hostujícího gólmana – 2:0. I nadále si Liberečtí vytvářili mnoho šancí, obzvlášť byli vidět Jan Hampl a Jakub Rychlovský. Ani jedna z příležitostí, včetně tyče druhého jmenovaného, však k další brance nevedla. A tak se dočkali i hosté. David Sýkora to v přesilovce zkusil od modré čáry a jeho pokus těsně před Zajíčkem tečoval Tomáš Dlask, který chvíli před koncem třetiny snížil na 2:1.

Ve druhé části se hosté probrali a hráli se svěřenci Milana Plodka vyrovnanou partii. Zápas začal nabírat na tempu a z hokejek obou soupeřů se vytratila úvodní nejistota. Dlouhou dobu se ale kromě několika potyček, nic zvláštního nedělo. První vzrušení přišlo až v polovině střetnutí. Bruslaři měli šanci na vyrovnání v podobě přesilovky pět na tři. Šelmy se ovšem po heroickém výkonu ubránily, a tak zůstal stav nezměněn. Až v závěru periody se diváci zase dočkali gólové podívané. Téměř identicky jako v první třetině vyhrál Jakub Rychlovský vhazování v útočném pásmu, přihrál Miloslavu Adamcovi, který dělovkou od modré nedal boleslavskému brankáři šanci – 3:1. Hned na to se z předbrankového prostoru prosadil Michael Drábek, jenž po asistencích Jana Cikharta a Jakuba Rychlovského zvýšil už na 4:1. Pro útočníka s číslem 9 to byla už jeho třetí asistence! Do kabin nakonec šli Severočeši jen s dvougólovým náskokem, jelikož se David Dobša dostal do samostatného úniku a kličkou mezi nohy snížil – 4:2.

Závěrečné dějství zahájil Marcel Virág svým povedeným sólem, když dokázal obejít dva své protihráče, jenže nedokázal překonat brankáře Rylicha. V padesáté minutě si Liberečtí zahráli početní výhodu. Milan Plodek vycítil šanci zápas definitivně rozhodnout a vyžádal si oddechový čas. Jeho svěřenci ale přesilovku nevyužili. Hráči z města automobilů se sice snažili zvrátit nepříznivý stav, ale Liberec si svůj náskok už vzít nenechal. Před koncem utkání to ještě zkoušel Dobša, jenž se dostal do samostatného úniku, ale kapitán domácích Adamec mu povedenou rybičkou vypíchl kotouč. Po dobrém výkonu si tak mohli naši mladší dorostenci připsat do tabulky první tři body.

Ohlasy trenérů

Milan Plodek (TJ Bílí Tygři Liberec): Věděli jsme, že se soupeřem jsme dvakrát hráli, takže jsme do toho šli s tím, že pokud dáme góly, tak je můžeme porazit. To se nám bohužel v první třetině nepovedlo, když jsme jich mohli vstřelit více. Důležité ale bylo dlouhé oslabení ve třech, které jsme ubránili. Poté jsme už dali nějaké branky a myslím, že jsme si utkání ve třetí třetině v klidu pohlídali.

Tomáš Černík (BK Mladá Boleslav): Do utkání jsme vstoupili oslabeni o šest hráčů základní sestavy. Před začátkem sezóny se nám to trochu sesypalo. I přesto jsme ale odehráli slušný zápas. Kvalita dopředu i podle střel odpovídá, že ta nám dopředu chyběla. Liberec zaslouženě vyhrál, byl lepším týmem a vítězství mu právem náleží.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.