BK MLADA BOLESLAV
13. 11. 2016 | Michal Konvalina

Mladší dorostenci nezvládli třetí třetinu proti Žďáru a po prohře v prodloužení berou jen bod

16., neděle 13. 11. 2016
Ml. Boleslav - Žďár. n. S. MBL - ZNS
M l . B o l . – V důležitém utkání 16. kola ELIOD Extraligy mladšího dorostu se domácí Bruslaři představili proti Žďáru, na který se v případě výhry mohli bodově dotáhnout. Dvě třetiny to s nadějemi Boleslavských nevypadalo vůbec zle, ve třetí části ale hosté z Vysočiny dorovnali stav a v prodloužení dokázali rozhodnout ve svůj prospěch.
Ml. Boleslav: Rylich – Novotný, Sýkora, Suk, Dobrkovský, Filip, Rudolph (C), Hes – Zajíček, Kubart, Dobša, Dlask, Moucha, Chwastek, Závora, Sirotek, Bartoň, Simon
Žďár. n. S.: Nedvěd – Černohorský, Klodner, Poizl (C), Čermák, Tomín – Jindra, Vlk, Tomek, Pytlík, Malenovský, Trejbal, Puczek, Gergel, Hromádka
Branky a nahrávky: 14. Závora (Dobša), 27. Dobša (Sýkora), 36. Moucha (Dobša, Rudolph) – 18. Gergel (Puczek), 54. Jindra (Hromádka, Klodner), 55. Gergel (Pytlík), 62. Puczek. Rozhodčí: Kostourek – Kurtin, Beneš. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 23:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:4.

Komentář

V úvodu utkání byli aktivnější hosté ze Žďáru, domácí brankář Rylich si ale se všemi akcemi hostujícího mužstva poradil a nekapituloval ani v oslabení. Po zhruba šesti minutách se hra postupně začala vyrovnávat a své šance směrem dopředu měli i Bruslaři, stejně jako boleslavský Rylich byl ale jistý i Nedvěd mezi tyčemi Žďáru. První velkou šanci si přesto zapsali hosté, po Černohorského nástřelu však Tomek neuspěl a zblízka puk za záda Rylicha nedostal. Naopak na druhé straně už udeřilo, Dobša uvolnil Jana Závoru, jenž se sám před zpola odkrytou bránou nemohl mýlit a skóre bylo otevřeno. Vzápětí mohli domácí svůj náskok navýšit, Chwastkovo nahození totiž nebezpečně do protipohybu Nedvěda tečoval Černohorský, naštěstí pro Žďárské ale puk rozvlnil jen boční síť. Poté měli domácí k dobru přesilovku, tu však nevyužili a naopak hned po návratu Poizla na led hosté vyrovnali. Pěknou střelou z kruhu nad rameno Rylicha se prosadil Lukáš Gergel. V posledních desítkách sekund první třetiny se domácí tlačili za gólem, defenziva celku z Vysočiny ale odolala a do šaten se šlo za stavu 1:1.

Do druhé periody vstoupili i díky přesilovce aktivněji domácí, ale překonat Nedvěda se jim nepovedlo. Naopak po necelých dvou minutách měl blízko ke gólu kanonýr Žďáru Jaromír Pytlík, po otočce kolem domácí brány ale Rylicha nepropálil. Ve 26. minutě už gól padl a radovali se z něj domácí Bruslaři. Po Sýkorově nahrávce se prosadil David Dobša. Poté hra nabrala rychlý spád, hrál se hokej nahoru-dolů a čas rychle odsýpal. Ve 36. minutě byl nejprve vyloučen hostující Vlk, jehož po několik sekundách málem poslal zpátky do hry Závora, jeho pokus zleva ale jen rozezněl horní tyč žďárské brány. Vzápětí šli ale hosté do tří a dvojnásobnou početní výhodu Boleslav využila. Tvrdou přízemní střelou se o to zasloužil Lukáš Moucha. Ke konci druhého dějství se z obou stran přitvrdilo, hrál se ale vyrovnaný zápas a ani jeden z týmů neměl výrazně navrch.

V prvních pěti minutách třetí třetiny se hrálo bez přerušení a byl to na obě strany vyrovnaný hokej. Domácí si hýčkali těžce vydobytý náskok a obětavě bránili, hostům se moc nedařilo dostat se k ohrožení Rylichovy brány. A když už se to povedlo, domácí brankář byl připravený. V polovině třetího dějství domácí dostali výhodu přesilovky, místo toho, aby definitivně potvrdili svůj náskok, ale přišel trest. Hned poté, co se Trejbal vrátil na plac, se celku z Vysočiny povedlo dvakrát udeřit. během čtyřiceti sekund se trefili Matěj Jindra a po něm podruhé v utkání i Lukáš Gergel a bylo vyrovnáno. Dva po sobě inkasované góly domácí tým srazily a v samém závěru mohl Žďár otočit utkání, tvrdou ránu kanonýra Pytlíka ale zastavilo břevno domácí brány. Za stavu 3:3 po třech dějstvích se tak šlo na prodloužení.

Do toho vstoupili lépe hosté a hned v úvodu se zase dral do střely Pytlík, bránu ale minul. Prakticky vzápětí ale dostali Žďárští výhodu přesilovky a tu se jim povedlo využít. V první šanci sice aktivní Pytlík pálil mimo tři tyče, o dělbě bodů však okamžitě po něm rozhodl Jiří Puczek a přisoudil bonusový bod hostům.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.