BK MLADA BOLESLAV
11. 11. 2017 | Jaroslav Kindl

Festival trestů a prohra B-týmu v nájezdech

10., sobota 11. 11. 2017
Ml. Boleslav - Rakovník MBL - RAK
Hodně nervózní průběh měl zápas mladoboleslavského béčka proti Rakovníku. Ještě tři minuty před koncem držela Boleslav dvougólové vedení. Ze soupeřova závěrečného tlaku však dvakrát inkasovala a v nájezdech rozhodl jediným úspěšným pokusem Okegawa. Boleslav poprvé v této sezóně prohrála na domácím ledě.
Ml. Boleslav: Kořínek – Franc, Bílek, Řečínský, Bartoš, Marček – Vondrlík, Protivný, Rovný – Michal Ficek, Milan Ficek, Kysela – Kristek, Mareš, Trégl – Hradec (C), Vajsajtl, Vaníček
Rakovník: Pospíšil – Větrovec, Kotál, Krejčí, Mikeš (C), Vyskočil – Martin Gebhart, Chvojka, Okegawa, Tolkner, Hegenbart, Ondřej Gebhart, Ambroz, Nosek, Kounovský, Bauer
Branky a nahrávky: 6. Mareš (Trégl), 19. Rovný (Protivný), 40. Trégl (Řečínský, Marček), 55. Rovný (Kristek) – 30. Tolkner (Krejčí, Mikeš), 33. Gebhart, 57. Mikeš (Ambroz), 60. Okegawa (Ambroz), rozh. náj. Okegawa. Rozhodčí: Čáp – Pokorný, Doskočil . Vyloučení: 16:11. Využití: . V oslabení: . Diváci: 75 . Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:5 .

Komentář

V úvodní minutě zasahoval rakovnický brankář Pospíšil proti Milanu Fickovi. O chvíli později se puk prokutálel za obranu Boleslavi, kde stál připravený Okegawa. Těsně před ním ale sebral puk Kořínek. Ve 4. minutě se provinila prvním vyloučením Mladá Boleslav. Byli to však právě Boleslavští, kteří udeřili jako první. V 6. minutě našel Dominik Trégl přesnou kolmicí Michala Mareše, číhajícího na modré čáře. Mareš si všiml mezírky mezi betony hostujícího gólmana a zamířil přesně. O několik minut později se po akci v brankovišti radovali zbytečně hosté. Domácí gólman Kořínek zastavil puk ještě před brankovou čárou. V 19. minutě chybovali Rakovničtí, když všechny síly vrhli do útoku. Puk jim proskočil do středního pásma a Lukáš Rovný, podpořen Janem Protivným, se v nájezdu na gólmana nemýlil. Konec třetiny přinesl další tresty a dvě velké příležitosti na obou stranách. Do brankoviště se tlačila formace Kristek – Mareš – Trégl, z protiútoku ohrozil bránu hostující Kounovský.

Jestli byla první třetina bohatá na vyloučení, tak ve druhé se v trestech zápas utápěl. Čtrnáct dvouminutových trestů a dva desetiminutové. Týmy téměř nehrály v plném počtu. Rakovník toho nejprve využil ve 30. minutě. Po kombinaci Krejčího a Mikeše se do puku opřel Martin Tolkner a prostřelil brankáře Kořínka. O tři minuty později puk doputoval k osamocenému Martinu Gebhartovi, který srovnal na 2:2. Hra se pak na chvíli uklidnila a hrálo se v plném počtu. Rakovník se následně usadil v útočném pásmu, ale Boleslavi se podařilo soupeřův tlak ubránit. Boleslav si poté mohla krátce oddychnout při vyloučení hostů. Tuto přesilovku ještě Boleslavští neproměnili. V poslední minutě však odešel na trestnou lavici hostující Vyskočil. Marčekovo nahození dorážel neúspěšně Řečínský. Dorážka Dominika Trégla už ale za hostujícího gólmana prošla.

Rovnovážný stav netrval dlouho ani ve třetí třetině. Boleslavská defenziva si vedla znamenitě. Přesto si ve 44. minutě najel do skvělé pozice Bauer, jenže zblízka přestřelil. Hráči obou týmů se neštítili fyzických střetů, dobře se stavěli i proti střelám. Deset minut před koncem začala hrát Boleslav poměrně ledabyle při zakládání útoku. Obránce však vždy jistil brankář Kořínek. V 55. minutě se zničehonic zhmotnil na pravém křídle Lukáš Rovný. V jízdě převzal přihrávku Jiřího Kristka a proměnil ji v gól. Rakovník zápas nevzdal. Po třech minutách zapomněla domácí obrana na Daniela Mikeše a ten zavěsil do horního rohu. Hosté se vytrvale tlačili do šancí. V poslední minutě odvolali gólmana a z mezikruží pálil Ambroz. Kořínek zasáhl. Pro puk si ale dojel Yuya Okegawa a poslal zápas do prodloužení.

Gólman Kořínek musel v první minutě prodloužení předvést reflex proti Krejčího ráně z mezikruží. O minutu později to z úhlu chytře zkoušel Kounovský. Prostor nad Kořínkovým ramenem netrefil přesně. Rozhodnout mohl za domácí Mareš, chvíli po něm Rovný. Největší šance si vytvořila těsně před koncem prodloužení dvojice Trégl – Milan Ficek. Nejprve na kruhu promáchl z velké blízkosti Ficek. Po něm se zmocnil puku znovu Trégl, jemuž se nepovedlo vymést horní roh.

V nájezdech se stal jediným úspěšným exekutorem aktivní Yuya Okegawa, neproměnil Vyskočil. Za Boleslav jeli nájezd Trégl, Rovný a Protivný.

Ohlasy trenérů

Martin Rudzan, asistent trenéra BK Mladá Boleslav B: Utkání bylo divoké se spoustou vyloučených. Oslabení jsme vcelku zvládali. Na konci zápasu jsme vedli o dva góly a vedení jsme neudrželi. Nájezdy a prodloužení jsou už i o štěstí, které jsme v závěru bohužel neměli.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.