BK MLADA BOLESLAV
16. 12. 2017 Vojtěch Drbohlav

B tým těsně prohrál s Černošicemi. V závěru se marně snažil vyrovnat

15., sobota 16. 12. 2017
Ml. Boleslav - Černošice MBL - CER
M l. B o l. – Utkání s Černošicemi měli hráči B týmu sice dobře rozehrané, nezvládli ale druhou třetinu, která rozhodla o tom, že nakonec znovu těsně prohráli a bohužel nebodovali. Jednalo se o poslední domácí zápas B týmu před Vánocemi.
Ml. Boleslav: Marek – Bílek, Franc – Marček, Dinga – Hart (A), Bartoš, Kukla – Vondrlík, Rovný, Kysela – Trégl, Milan Ficek, Mareš – Michal Ficek, Hradec (C), Ďurač
Černošice: Frolík – Němeček (A), Kratochvíl, Ureš, Sem, Staněk (C), Vladyka – Formánek, Jobek, Veselý, Červený, Šalamoun, J. Loskot, Pulkrab, Sobotka, Mráz, Krudenc
Branky a nahrávky: 13. Rovný (Vondrlík), 16. Hradec (Bartoš, Ďurač), 43. Rovný, 55. Ďurač – 15. Červený (Vladyka, Sem), 27. Šalamoun, 28. Formánek (Mráz), 35. Červený (Vladyka), 37. Šalamoun (Loskot). Rozhodčí: Plášil – Raška, Řidka. Vyloučení: 5:6, navíc Milan Ficek (MBL) 10 min. OT za nesp. chování. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 51. Střely na branku: 26:52. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:5, 4:5.

Komentář

Zpočátku utkání měli více ze hry hokejisté Černošic. Postupem času si však Boleslavští vypracovali několik šancí a ve 13. minutě vstřelili gól. Krátce po vypršení přesilovky se prosadil Jan Vondrlík. Černošice však po několika minutách využily přesilovou hru a vyrovnali. Stalo se tak po úspěšné dorážky Patrika Červeného do prázdné branky.

O minutu později už ale Bruslaři opět vedli. Stalo se tak po nádherné souhře. Puk po přihrávce Libora Bartoše nasměroval s milimetrovou přesností do branky pohledně Pavel Hradec. Poté se zdálo, že je brankář Martin Frolík poněkud otřesený. Následně však pokračoval ve hře bez nějakých komplikací. Po první třetině tak Bruslaři vedli těsně 2:1.

I druhá třetina byla ve znamení několika vyloučených, ale především obratu ze strany černošických hráčů. Ve 27. minutě vyrovnal Dominik Šalamoun a o minutu později se z pravého kruhu prosadil ještě Roman Formánek. Domácí měli tedy rázem starosti a pokoušeli se o vyrovnání.

Ani v dalších minutách druhého dějství se hokejistům z města automobilů nedařilo. Černošičtí přidali další gól. Konkrétně se tak stalo po nevyužité přesilovce domácích. Ve 35. minutě se z protiútoku prosadil Patrik Červený a bylo to už 2:4. O chvíli později ještě navýšil černošické vedení Dominik Šalamoun. Ivan Ďurač mohl sice na konci druhé třetiny snížit, ale to se mu nepodařilo. Někdejší hráč z Tipsport extraligy a vicemistr Extraligy juniorů z roku 2015 sice bránícího protihráče obešel, koncovka už ale tak úspěšná nebyla. Po druhé dvacetiminutovce bylo skóre nepříjemné pro domácí celek – 2:5.

Domácí si očividně o přestávce některé chyby ze druhé třetiny vyříkali a do té následující nastoupili aktivně. Hned po minutě a půl mohl snížit Dominik Trégl. Jenže ten smolně při své pohotové střele z blízka trefil pouze brankáře Černošic. Ve 43. minutě ale už Bruslaři snížili, konkrétně na 3:5. Zasloužil se o to Lukáš Rovný, jenž si najel do pravého kruhu, odkud pohledně nedal Martinu Frolíkovi šanci.

Bruslaři následně neměli co ztratit, proto hráli nejprve šest na čtyři, když už na počátku 55. minuty odvolali brankáře. Tuto výhodu využili, když nasměroval puk pod břevno Ivan Ďurač. Vlastimil Max Marek se poté vrátil do brány a Boleslavští se pokoušeli vyrovnat na 5:5. To jim ale nevyšlo. Černošice závěr poměrně dobře odbránily a ačkoliv měli Bruslaři tlak, nebyl dostatečný k vyrovnání. Kvůli další těsné prohře jsou tedy hokejisté boleslavského B týmu bohužel znovu bez bodů.

Ohlasy trenérů

Milan Ficek (BK Mladá Boleslav): První a třetí třetinu jsme zvládli dobře, bohužel jsme ale v té třetí měli v závěru velký výpadek, který jsme už nezvládli dohnat. Celkově ale rozhodla druhá třetina, kdy jsme inkasovali čtyři branky.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.