BK MLADA BOLESLAV
13. 1. 2018 Michal Konvalina

B tým ukončil sérii bez výhry a zdolal Benešov

17., sobota 13. 1. 2018
Ml. Boleslav - Benešov MBL - BŠV
M l. B o l. – Těžký zápas čekal v sobotu večer na mužský B tým, do Boleslavi přijeli hokejisté Benešova. Ti drželi druhou příčku tabulky Krajské ligy a doufali v další bodový zisk. Domácí však poctivě odbojovali celé utkání, ani jednou v jeho průběhu neprohrávali a dokázali po dlouhých osmi zápasech vyhrát. Benešovské Lvy zdolali 4:3.
Ml. Boleslav: Kořínek – Kukla, Marček, Řečinský, Budín, Bílek, Bartoš, Dinga, Franc – Protivný M., Rovný, Ficek Milan Ficek Michal, Vaníček, Vondrlík, Hradec (C), Trégl, Mareš, Protivný J., Vajsejtl, Kysela
Benešov: Štěpánek (Karda) – Janáč, Kotýnek, Bursík, Rittig, Korvas, Burian – Fedoročko, Holeš (C), Sládek, Janák, Mrva, Polesný, Kaňka, Kočí, Formánek, Starec
Branky a nahrávky: 25. Ficek Michal (Kysela), 27. Trégl (Ficek Milan), 46. Trégl (Mareš), 50. Vajsejtl (Vaníček, Bartoš) – 35. Holeš (Burian), 51. Janáč (Kočí, Holeš), 59. Fedoročko (Starec, Holeš). Rozhodčí: Ibl – Thuma, Doskočil. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3.

Komentář

V první třetině se hrál poměrně vyrovnaný hokej. Týmy se střídaly v útočení a oba brankáři měli dost práce. Žádná vyloženě gólová šance ale nepřišla a jak domácí Kořínek, tak i benešovský Štěpánek si připsali celou řadu jistých zákroků. Asi největší příležitost domácích spálil Trégl, který nevyužil chybného vyjetí Štěpánka a odražený puk nenasměroval do odkryté části branky Lvů. Vzápětí mohli udeřit hosté, kteří hráli po vyloučení Milana Ficka přesilovku, domácí ale bránili velmi dobře a oslabení s klidem ubránili. Ve zbylém průběhu se hrál hokej nahoru-dolů a minutky rychle ubíhaly, žádný z týmů nedokázal získat převahu. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Úvodní minuty prostřední části nabídly podobný obrázek, hra byla docela vyrovnaná a oba týmy se střídaly v ofenzivních výpadech. Pak ale přišly dva rychlé kontry Boleslavi. Ten první sice Rovný nezakončil úspěšně, po tom druhém už se ale Boleslavští radovali. Akci Kysely zakončil přesnou dorážkou Michal Ficek a otevřel tak brankový účet střetnutí. Vzápětí navíc po levé straně projel Dominik Trégl a trefil přesně vzdálenější šibenici. Na ledě se potom přitvrdilo a padlo několik trestů na obou stranách. Další gól však padl při hře v plném počtu, na 2:1 snížil kapitán Lvů Michal Holeš. Nato Štěpánek vychytal Vajsejtla a udržel tak svůj tým v kontaktu. Nic víc už se ve druhé dvacetiminutovce nestalo.

Ani první minuty třetí třetiny nenabídly výrazně jiný obraz hry. Chvílemi útočili domácí, pak zase hosté. Boleslav ale dostaly na koně dvě početní výhody. Tu první ještě domácí nevyužili, v té druhé už se ale radovali. Druhou branku v utkání, a opět pohlednou, zapsal po tvrdé ráně z pravého kruhu Dominik Trégl. Pak domácí přečkali závar na vlastním brankovišti a po hezké souhře se radovali počtvrté, když se z předbrankového prostoru prosadil Pavel Vajsejtl. Ani ne minutu potom se podruhé radovali hosté, na 4:2 upravil skóre Martin Janáč. Naděje Lvům svitla v závěru, kdy hráli dvojnásobnou přesilovku. Odvolali brankáře a v šesti proti třem uspěli, z dorážky snížil Ondřej Fedoročko. V poslední minutě ale domácí ustáli tlak a výhru už udrželi.

Ohlasy trenérů

Martin Rudzan (asistent trenéra BK Mladá Boleslav B): "Dobrý týmový výkon. V podstatě celý zápas jsme hráli na čtyři lajny a všichni hráči bojovali. Možná jsme mohli proměnit víc vyložených šancí, aby byl zápas více v klidu. Ale naštěstí to dopadlo dobře a po dlouhé době jsme vyhráli."

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.