BK MLADA BOLESLAV
3. 2. 2018 | Jaroslav Kindl

B-tým nevyužil přesilovky a Mělníku podlehl

20., sobota 3. 2. 2018
Ml. Boleslav - Mělník MBL - MEL
M l. B o l. — Tentokrát se v plném počtu moc nehrálo. I to v první třetině způsobilo gólovou explozi. Boleslavské góly si mezi sebou rozdělili bratři Fickové. Třikrát se ovšem radovali i Mělničtí, a tak po úvodní části platil rovnovážný stav. Zápas se čím dál víc kouskoval. Především hosté zahřívali trestnou lavici. Bruslaři dokonce několikrát hráli v pěti proti třem, přesto už ani jednu možnost nevyužili. Mělník naopak ještě přidal další branky a nepřipustil drama.
Ml. Boleslav: Kořínek – Kukla, Marček, Řečínský, Bílek (A), Bartoš, Dinga, Franc – Protivný Michal, Rovný, Ficek Milan, Ficek Michal, Vaníček, Vondrlík (A), Hradec (C), Trégl, Mareš, Protivný Jan, Vajsejtl, Kysela
Mělník: Vokurka – Cicvárek, Kubica, Nesládek, Cafourek, Krejsa – Havel Tomáš (A), Příhoda (A), Valda, Šubrt (C), Fedymycz, Litera, Šícha, Vernek, Kašák, Kratochvíl, Novotný
Branky a nahrávky: 2. Michal Ficek (Rovný), 13. Milan Ficek (Bartoš), 17. Milan Ficek (Protivný) – 4. Cafourek (Příhoda), 4. Vernek (Litera), 20. Havel (Cafourek), 40. Šubrt (Havel), 43. Šubrt, 58. Vernek (Krejsa). Rozhodčí: Čáp – Pokorný, Doskočil. Vyloučení: 15:7. Využití: . V oslabení: . Diváci: 65. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:6.

Komentář

Velmi otevřená první třetina přinesla šest gólů i kvůli častému vylučování. Už ve 2. minutě dorážel Rovného střelu v přesilovce Michal Ficek. Stačilo pár okamžiků a veselí propuklo i na mělnické střídačce. Miloslav Cafourek jako by si chtěl svým nahozením nejprve otestovat domácího brankáře Kořínka. Když se dostal k puku podruhé, volil golfový úder a poslal puk přesně k pravé tyči. Za necelou minutu už šel Mělník do vedení. V brankovišti nastavil na přihrávku hůl Jan Vernek a překonal Kořínka.

Otevřená partie probíhala i nadále, oba celky se střídaly v zajímavých šancích. Michal Protivný byl před bránou nepřesný. Boleslavský Kořínek zasahoval proti Kašákově pokusu z otočky. V polovině třetiny se před mělnickou bránu procpal Rovný, ale Vokurka byl připravený. Následoval mělnický protiútok Šubrta, který ale přestřelil bránu. Možnost měl i Jan Protivný. V podobné situaci jako jeho bratr ale také nezakončil mezi tři tyče. Svého bratra napodobil v čase 12:12 i Milan Ficek. A nápodoba to byla gólová. Střela k tyči během boleslavské powerplay znamenala vyrovnání na 2:2. V 17. minutě slavil Milan Ficek znovu. Zpoza brány zametl puk do sítě po střele Michale Protivného. Poslední minutu pro změnu trávili v početní výhodě hráči Mělníka. Na levém kruhu propnul zápěstí a přesně zamířil Tomáš Havel.

Pytel s tresty se ve druhé periodě doslova roztrhl. Časté přerušování hry hokeji nesvědčilo. Hráči se, snad i kvůli ztížené koncentraci, dopouštěli herních nepřesností. V 5. Minutě prosvištěla střela Milana Ficka kolem tyče. Blízko gólu byl mělnický Nesládek, jež ale nedosáhl na puk klouzající před brankovou čárou. Boleslav zhruba za pět minut Boleslav krátce zatlačila soupeře. Po přituknutí od spoluhráče nastřelil Jan Protivný pouze Vokurku. Po další výměně stráží na trestné lavici propadl kotouč za Vokurku a rotoval se v brankovišti. Nikdo z Boleslavských ho však nedorazil. Těsně před koncem třetiny se před Kořínkem zjevil David Šubrt a prostrčil puk do brány.

Z kraje závěrečné části ujel v oslabení opět David Šubrt a přehodil si puk na bekhend. Kořínek kvapně vytrčil beton, přesto Šubrt nalezl úzkou skulinku u tyče. Boleslav mohla po chvíli snížit v další přesilové hře. Bartošovu vyraženou ránu ovšem opět nikdo z domácích nedostihl. Bruslaři dostávali puk na Vokurku složitě. Hráči Mělníku se proti střelám poctivě stavěli. Na tom nic nezměnila ani mělnická oslabení, kdy dokonce několikrát hráli ve třech. Myšlenky na dramatický závěr rázně umlčel v 58. Minutě Jan Vernek, když převzal puk na modré a vyzrál na Kořínka. Ofenzivní zmar Boleslavi dokladoval Pavel Hradec, který z bezprostřední blízkosti vyprášil Vokurkovy betony střelou doprostřed. Mělník už zápas v klidu dohrál u své branky.

Ohlasy trenérů

Martin Rudzan (asistent trenéra BK Mladá Boleslav "B"): Utkání se nám dneska nepovedlo. Měli jsme dostatek přesilovek na to, abychom skórovali. Nezasloužili jsme si vyhrát. Pokud chceme postoupit do playoff, musíme se zlepšit ve všech činnostech.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.