BK MLADA BOLESLAV
5. 12. 2017 | Lukáš Chuchválek

Po třech vítězstvích za sebou zažil starší dorost studenou sprchu

29., úterý 5. 12. 2017
Ml. Boleslav - Havl. Brod MBL - HBR
M l. B o l. - Starší dorostenci přivítali v předehrávce 29. kola na svém ledě na malé hale Bruslařský klub, avšak ten z Havlíčkova Brodu. Hned v úvodu Jelínek otevřel skóre, ale pod dojmem předešlých úspěchů od té doby tempo hry diktoval soupeř, jenž se nachází ve spodní části nadstavbové tabulky a nemá co ztratit. Poté, co Havlíčkův Brod odskočil na 1:3, se sice podařilo neustálým tlakem srovnat na 3:3, avšak hosté v závěru dokázali vrátit si vedení, které udrželi až do konce.
Ml. Boleslav: Mašek (Dusil) – Sýkora, Dotter, Houška, Hovorka, Imlauf, Rudolph – Vasilev, Schulz, Zajíček, Šípek, Simon, Dobša, Novák, Moucha, Čermák, Jindra, Závora, Jelínek
Havl. Brod: Arbelovský (Rachůnek) – Dvořák, Adam, Škareda, Krejčí, Dudycha – Vaňous, Kopic, Pejchal, Petržilka, Tecl, Dudek, Křehlík, Pokorný, Kulhánek, Cachnín, Košťál
Branky a nahrávky: 2. Jelínek (Novák), 50. Simon (Dotter, Houška), 53. Novák (Jindra) – 8. Pokorný (Kopic), 9. Křehlík (Tecl, Cachnín), 24. Tecl (Křehlík, Cachnín), 58. Křehlík (Cachnín) . Rozhodčí: Jechoutek – Svoboda, Svobodová . Vyloučení: 4:3, navíc Imlauf (MBL) - 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 57:43. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.

Komentář

Bruslaři do utkání vstoupili dobře, jelikož už na začátku 2. minuty lovil kotouč ze sítě havlíčkobrodský gólman Arbelovský díky střele Matěje Jelínka. Domácí měli možnost vzápětí ještě odskočit i díky přesilové hře, před níž se snažil prosadit Šípek, jenže tentokrát hostující brankář své spoluhráče podržel. Potom v 8. minutě zažila Mladá Boleslav 22 sekund hrůzy, když poté, co polevila, narostly hráčům Havlíčkova Brodu křídla a stále snadněji se dostávali do útoku, až přišel trest, o který se postaral Lukáš Pokorný. Ještě se ani nestačili domácí vzpamatovat a Mašek lovil kotouč z brány podruhé, když se trefil za jeho záda Tomáš Křehlík. V následujících minutách bylo k vidění marné dobývání brodské brány i několik jejich protiútoků. Nejvýraznější šance hostů přišla těsně před odchodem do šaten, když se Teclovi povedlo získat kotouč a přes dorážení bránícího hráče jej předložil před bránu Křehlíkovi, jenž nebyl úspěšný, neboť byl také hlídán. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:2.

Druhé dějství začali hráči obou celků opatrněji, k vidění byly nepřesnosti. Nejfatálnější bylo nezachycení kotouče rozjetého Dobši, protože následoval protiútok Havlíčkova Brodu, který zakončil ve 24. minutě přesnou trefou Marek Tecl. Od té doby, si začali hosté bránit náskok dvou gólů, a chvílemi se hrálo na jednu bránu s ojedinělými výpady hostů. Domácím však nebylo přáno, neměli štěstí a dobře jim čapal Dominik Arbelovský, který zlikvidoval například šance Zajička, jenž zachytil vyhození kotouče. Pak ustál i závar před svou brankou, kdy vychytal pokus z ostrého úhlu k tyči, a svůj tým podržel i v jiných momentech. Brod se také činil a v šanci se málem ocitl Křehlík, který zachytil v útočném pásmu špatnou zpětnou přihrávku. Největší šanci Brodských spálil těsně před sirénou tentýž hráč, když nevyužil toho, že na něj domácí zcela zapomněli, a s pukem se ocitl v postavení mimo hru.

V posledním dějství se Bruslaři zlepšili, byť to nemuselo být na první pohled patrné, zejména díky zbytečnému vyloučení, které přibrzdilo mocný nástup. Hra kulminovala okolo 50. minuty, kdy nejprve neuspěl Dotter, ale pak si kotouč převzal Michal Simon a vrátil Mladé Boleslavi naději na zvrat. Boleslavští hráči ucítili šanci a začali se drát do předbrankového prostoru soupeře ještě rázněji, z čehož vytěžili vyrovnávací branku o tři minuty později, o kterou se zasloužil vymetením nepokrytého prostoru ve vrchní části brankové konstrukce Peter Novák. V ten moment domácí tlačili na otočení zápasu, ale vážnost situace si uvědomil i soupeř z Vysočiny, který zlepšil důraz při bránění a Bruslaře k vyloženým šancím už nepouštěl. Výjimkou byla situace za bránou, kdy Čermák získal kotouč a musel zakončit sám v obtížné situaci, kdy nikdo nenajel do volného pole před bránu. Vzápětí na druhé straně uspěli se signálem Cachnín a Tomáš Křehlík, kteří tak vrátili hostům vedení a stanovili konečné skóre. Na výsledku nic nezměnilo ani boleslavské power-play.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler, BK Mladá Boleslav: Já musím v prvé řadě pogratulovat soupeři z Havlíčkova Brodu. Hráli výborně, šli si za tím od první minuty, zatímco my jsme pod vědomím tří výher za sebou a skórem z těch zápasů soupeře podcenili. Ještě k tomu přispělo i to, že jsme dali ve druhé minutě gól, a my pak přestali hrát. O vítězství jsme se začali prát až poslední třetinu, kdy se nám ještě podařilo srovnat, ale myslím si, že hokejový bůh byl spravedlivý a dopadlo to, jak to dopadlo.

Richard Cachnín, BK Havlíčkův Brod: Dnes jsme přijeli na led těžkého soupeře, který vede tuto nadstavbovou skupinu, a ještě k tomu na malé hřiště kanadských rozměrů, na které nejsme zvyklí a domácí určitě víc. Ale myslím si, že jsme byli minimálně půl utkání lepším mužstvem, dali jsme tři góly, odskočili tak domácím o dvě branky. Nabádali jsme hráče, že na úzkém hřišti bude spousta kontaktů, spousta střel a tlaků do brány, domácí toho ve třetí třetině využili, vyrovnali na 3:3, ale po standardní situaci první pětka po buly to sehrála dobře a trestala. Bereme dneska tři body a chci poděkovat mužstvu. Výborně zachytal brankář a mužstvo hrálo obětavě, jako tým.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.