BK MLADA BOLESLAV
20. 9. 2018 | Michal Konvalina

Junioři poprvé prohráli, s Havlíčkovým Brodem ale berou alespoň bod

5., čtvrtek 20. 9. 2018
Ml. Boleslav - Havl. Brod MBL - HBR
M l. B o l. – Doposud neporažení boleslavští junioři se v pátém kole utkali s Havlíčkovým Brodem. Od začátku sice soupeře přehrávali, trápila je ale koncovka. V průběhu zápasu se hosté dostali do hry, dokonce i dlouho vedli. Domácí potom sice v samém závěru dokázali vyrovnat, v prodloužení však byli šťastnější hosté z Vysočiny a vrací se domů s bonusovým bodem v kapse.
Ml. Boleslav: Mašek – Klikorka, Sýkora, Dotter, Hovorka, Imlauf, Procházka – Zajíček, Schulz, Závora, Simon, Dlask, Moucha, Foerster, Houška, Grim (C), Vasilev, Moravčík, Šíma
Havl. Brod: Rachůnek (44. – 44. Nedvěd) – Dvořák, Pejchal, Adam, Vacík, Krejčí, Dudycha, Nepokoj – Klofáč, Vaňous, Petržilka, Kohout, Kopic, Tecl (C), Hromádka, Fiala, Holenda, Cachnín, Košťál
Branky a nahrávky: 23. Dotter (Závora, Grim), 60. Houška (Závora, Grim) – 28. Tecl (Cachnín, Holenda), 28. Kohout (Nepokoj, Petržilka), 64. Holenda (Vaňous). Rozhodčí: Micka – Kotlík, Klouček. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 101. Střely na branku: 30:22. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 3:2.

Komentář

Od samého začátku se hrálo ve velkém tempu, obě mužstva se střídala v ofenzivních výpadech a zákroky naskakovaly oběma brankářům. Víc práce měl přeci jen hostující Matěj Rachůnek, ovšem počínal si s velkým přehledem. Chytal rány z dálky, vyrážel nebezpečné puky zblízka a ustál i nepříjemné závary ve vlastním brankovišti. Na druhé straně, před Maškovou brankou, se toho tolik nedělo. Největší šanci měl po úniku zleva Tomáš Kohout, jeho ránu i všechny další náznaky nebezpečí ale domácí gólman zlikvidoval. Hostům k vytvoření výraznější převahy nepomohla ani početní výhoda zhruba v polovině úvodního dějství, a i pro nepřesnou koncovku domácích akcí se do šaten šlo za bezbrankového stavu.

Prostřední část začali lépe domácí, kteří se od prvních sekund tlačili do útoku. Díky své aktivitě brzy získali výhodu přesilovky, kterou bleskově využili. Samuel Dotter dostal trochu času a od modré se trefil přesně pod horní tyč. Z vedení se ovšem Boleslavští neradovali dlouho. Už po necelých pěti minutách po hezké kombinaci vyrovnával rovněž v přesilovce kapitán Havlíčkova Brodu Marek Tecl, a jen o třicet osm sekund později už hosté z Vysočiny vedli po zásahu Tomáše Kohouta. Zbylý průběh poznamenalo několik trestů na obou stranách, hrálo se více fyzicky a tempo hry oproti první třetině mírně opadlo. Hosté, povzbuzeni dvěma rychlými góly, navíc často hrozili z nebezpečných brejků, a herní obraz se tak docela vyrovnal.

Třetí perioda přinesla vyrovnaný hokej, kdy se domácí marně dobývali do obrany Havlíčkobrodských. Ti pozorně bránili, nepouštěli soupeře do vyložených šancí a sami sem tam zahrozili nebezpečným kontrem. Zajímavostí bylo epizodní vystoupení náhradního brankáře Havlíčkobrodských Nedvěda, kterého kvůli problémům s helmou pustil na led Rachůnek. Už o dvanáct sekund později se však hostující jednička vrátila mezi tyče. Domácí se stále nedokázali dostávat k nebezpečným střelám a když tři minuty před koncem hosté vybojovali přesilovku, zdálo se být rozhodnuto. Sehráli ji zkušeně, dvě minuty drželi puk v útočném pásmu a řádně unavili bránící čtveřici. V poslední minutě však domácí předvedli svůj týmový duch a dvacet čtyři sekund před koncem zásluhou Vladislava Houšky vyrovnali.

V prodloužení potom byla k vidění snaha o trpělivou rozehrávku, nikdo se nechtěl ukvapit a udělat zbytečnou chybu. Utkání nakonec rozsekl kuriózní moment, kdy se po nahození hostujícího Vaňouse puk podivně odrazil od zadního hrazení do brankoviště, kde se nejrychleji zorientoval Vojtěch Holenda a zametl ho za záda překvapeného Maška. Bonusový bod si tak na cestu na Vysočinu přibalili hosté.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka, asistent BK Mladá Boleslav: „Z naší strany to byl asi nejhorší letošní zápas, od začátku to nebylo ono. Málo jsme se tlačili před bránu, hráli jsme si s pukem, puky nechodily tak, jak by měly. Kluci ukázali charakter, hráli až do konce a v samém závěru, několik vteřin před koncem, vyrovnali. V prodloužení už to bylo o náhodě, puk se odrazil od plexiskla a dostali jsme z toho gól. Zápas z naší strany nebyl dobrý, ale máme bod, za který jsme rádi.“

Richard Cachnín, BK Havlíčkův Brod: „Přijeli jsme na horkou půdu Boleslavi, která neztratila body a vede tabulku. Myslím si, že jsme podali velice koncentrovaný výkon založený na kvalitní obraně, dobrém výkonu brankáře a dovolím si tvrdit, že jsme tady ztratili body. Závěr jsme, dá se říct, nezvládli takticky tak, jako to dělají velká mužstva. My jsme menší klub a určitě se z toho ponaučíme. Už jsme si k tomu něco trochu řekli, ale musím kluky pochválit. Myslím, že nakonec spravedlnost nebyla slepá a v prodloužení jsme bonusový bod brali my, a zaslouženě.“

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.