BK MLADA BOLESLAV
2. 2. 2019 Vojtěch Drbohlav

B tým nestačil na Černošice

20., sobota 2. 2. 2019
Ml. Boleslav - Černošice MBL - CER
M l. B o l. – Boleslavskému B týmu duel proti Černošicím nevyšel. Bruslaři měli sice mnoho gólových šancí, nedařilo se jim je ale proměňovat. Naopak Černošice těžily z důrazu a osmi góly dokázaly rozhodnout o jasném vítězství a třech bodech pro svůj tým.
Ml. Boleslav: Kořínek (26. Vích) – Holoubek, Řečínský, Marček, Bílek, Kadeřábek, Franc (A) – Christov (C), Milan Ficek, Michal Ficek, Hašlar, Vondrlík, Trégl, Mareš, Protivný, Rovný (A), Kysela
Černošice: Formánek – Němeček (A), Ureš, Novák, Staněk (C), Vladyka (A) – Formánek, T. Jobek, Šalamoun, Pulkrab, Sobotka, O. Jobek, Krudenc, Brejcha
Branky a nahrávky: 41. Kysela (Mareš) – 7. Brejcha (Krudenc, Šalamoun), 10. Brejcha (Vladyka), 18. Brejcha (Staněk, Sobotka), 26. Šalamoun (Krudenc), 33. O. Jobek (Krudenc, Brejcha), 38. Vladyka (Formánek, Novák), 57. Šalamoun (TS), 59. Vladyka (Brejcha, Šalamoun). Rozhodčí: J. Jílek – T. Pěkný, J. Pěkný. Vyloučení: 4:6, navíc Milan Ficek (MBL) OK za nesp. chování a Vondrlík (MBL) TS za podrážení. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 91. Průběh utkání: 0:6, 1:6, 1:8.

Komentář

Utkání začalo v rychlém tempu a hlavně hned od začátku skýtalo mnoho šancí. Asi první gólovou zaznamenal Milan Ficek, který ujížděl sám na černošického brankáře. Jenže Milan Ficek v rozhodující chvílí zamířil mimo a puk se zarazil až o mantinel za bránou. Do vedení šly Černošice v sedmé minutě, když úspěšně do protipohybu gólmana zakončil Tomáš Brejcha.

SK však své vedení záhy ještě o jeden gól navýšil. V 10. minutě se opět prosadil Tomáš Brejcha, který při přesilové hře Davida Kořínka v boleslavské bráně doslova vykoupal. Ve 13. minutě mohl snížit Dominik Trégl, jemu se ale nepovedlo trefit do prostoru u levé tyče. V 18. minutě hrály Černošice v oslabení, toho však Mladá Boleslav nevyužila. Ba naopak, hosté přidali gól v oslabení a Tomáš Brejcha slavil už v čase 17:13 hattrick, když z mezikruží zakončil do odkryté boleslavské brány. Po 20 minutách tedy vedly v Mladé Boleslavi Černošice 3:0.

Mladoboleslavský B tým vstoupil do druhé třetiny o poznání lépe a měl několik šancí, které však neproměnil. Jenže poté se iniciativy ujaly opět Černošice a přidaly čtvrtou branku. O ni se, znovu při oslabení, postaral Dominik Šalamoun. Ve 33. minutě vedly Černošice už 5:0, když z mezikruží poslal přímo pod břevno puk Ondřej Jobek.

Ve stejném čase byl do konce utkání za nesportovní chování vyloučen Milan Ficek, který odmítl nejprve odejít na trestnou lavici, a tak jej hlavní sudí vykázal rovnou do kabiny. Ještě před koncem druhé třetiny se však Černošice dostaly do vedení 6:0. Další zásah pro svůj tým zaznamenal .

Mladá Boleslav do třetí třetiny vstoupila úspěšněji, hned v první minutě dvacetiminutovky se trefil Petr Kysela. Boleslavští byli celkově ve třetí třetině lepším týmem a měli spoustu šancí. Dokonce dvakrát po sobě hráli pět na tři, jenže při početních výhodách se ani jednou neprosadili. Místy jim nepřálo štěstí a Černošice naopak zachránil výborně chytající Michael Formánek.

Přesilovou hru si zahráli i hosté a také zaznamenali nějaké šance, gól z toho však nepadl. Ačkoliv hrála Mladá Boleslav v této dvacetiminutovce o poznání lépe, bylo jasné, že se zápas jen dohrává. Z letargie vytrhl domácí publikum ještě snažný Tomáš Brejcha, jenž ujížděl na Zdeňka Vícha zcela sám. Boleslavský gólman ale proti němu předvedl famózní zákrok a puk skončil v jeho lapačce. Diváci ve ŠKOENERGO Aréně přeci jen ještě jeden gól viděli. Po podražení dostal možnost provést trestné střílení Dominik Šalamoun a černošický útočník si s ním zkušeně poradil. Zdeňka Vícha překonal a zakončil ke vzdálenější tyči. Ještě jeden gól pak přidal v samotném závěru Karel Vladyka, který z mezikruží zakončil do prázdné brány. Boleslavský B tým tedy opět prohrál a play off se mu již poměrně vzdaluje.

Ohlasy trenérů

Martin Rudzan (BK Mladá Boleslav): Zápas se nám příliš nepovedl. Soupeř byl po všech stránkách kvalitnější a zaslouženě vyhrál.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.