BK MLADA BOLESLAV
24. 10. 2019 | Tomáš Taybner

Boleslav nestačila na Mountfield, nevstřelila ani branku

13., čtvrtek 24. 10. 2019
Ml. Boleslav - Hr. Králové MBL - MHK

M l . B o l . – Domácí tým Bruslařů si chtěl napravit chuť po prohře na Spartě, utkání rozhodla branka v polovině základní hrací doby, kdy se trefil Petr Poppel. Boleslav tlačila hlavně ve třetí části, ale branky se nedočkala. Přesilové hry dnes domácím též nepomohli. Další šanci na body budou mít Bruslaři již za dva dny. V sobotu 26.10. na led ŠKO-ENERGO arény dorazí Pardubice, úvodní hvizd by měl zaznít ve 12:30.
Ml. Boleslav: Zeithaml – Sýkora, Houška M., Vacík, Dudycha, Rudolph, Filip – Schulz, Závora, Szturc, Dlask, Grim, Mežnar, Houška V., Petriska, Vasilev(C), Moravčík, Šíma, Simon
Hr. Králové: Sajdl – Váchal, Pinkas, Voňka, Naar, Janoušek, Pěnčík – Lukačka, Ďuriš, Síla, Budina, Jušta, Lang, Janda, Šedivý, Morong, Tecl, Poppel(C)
Branky a nahrávky: 23. Poppel (Morong, Lukačka), 59. Morong (Poppel, Síla). Rozhodčí: Sýkora – Hnát, Frodl. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 84. Průběh utkání: 0:2.

Komentář

V první části zápasu byli jasně aktivnější domácí borci, na soupeře vlétli ve velkém stylu a Sajdlovi připravili práci hned po úvodním vhazování kdy pálil Závora. Hosté měli příležitost proměnit přečíslení 3 na 1, Zeithaml však předvedl výborný zákrok. Bruslaři hráli na konci periody hned dvě přesilové hry, paradoxně si v nich tak velký tlak nevytvořili. Nejlepší příležitost v početní výhodě Boleslavi měl Houška, tomu do střely skočil jeden z hostujících beků. Nepřesné přihrávky a absence střelby rozhodla o tom, že stav se v prvním dějství nepohnul.

Druhá třetina přinesla další rychlý vstup Bruslařů. Hradec dostal další šanci přečíslení, tentokrát jej zastavila špatná přihrávka. Po vyloučení Matěje Houšky první přesilovou hru hostů využil nejproduktivnější hráč hostů Petr Poppel, který zůstal sám na levém kruhu a nemýlil se. Během dalšího vyloučení domácích pálil nebezpečně Naar, prudkou střelu vytáhl Zeithaml nad branku koncem své hokejky. Bruslaři zmáčkli krátce před koncem Mountfield v obranném pásmu a trenér hostů si po třetím zakázaném uvolnění vyžádal čas na oddech. Další šanci jsme už neviděli, před poslední části se šlo do kabin za stavu 0:1.

Ve třetí části dostali domácí několik šancí v přesilovce, ale nevyužili je. Přesilovky jim nešli a nakonec nevstřelili ani branku. Nejblíže k ní měli v polovině posledního dějství, kdy střelu jednoho z Bruslařů zastavila opuštěná hokejka. Pár minut před koncem to dokonce Boleslav zkoušela v šesti. Hradečtí však rychle zhatili plán domácích na vyrovnání. Přihrávající Poppel našel před brankou Matěje Moronga a ten ukončil dnešní zápas ranou do horního rohu nekryté branky. Boleslav tak podlehla hostům z Hradce Králové 0:2.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Když nedáme gól, tak můžeme jen těžko vyhrát. Samozřejmě, ve třetí třetině jsme se s tím výsledkem snažili něco udělat, klukům se nedá upřít snaha. Šance jsme si vytvořili, ale nevyužili je. Poslední zápasy je naše produktivita problém. Musíme se z toho oklepat a připravit se na další zápas, který hrajeme v sobotu.

David Kočí (Mountfield HK): Dobrý zápas v tempu, Boleslav je doma vždycky silná je tady těžké hrát. Domácí tu vždy hrají agresivní hokej a napadají ve dvou hráčích. Naši obránci dnes dobře rozehrávali a plnili věci, co jsme si řekli. Zápas se mohl vyvíjet jinak na obě strany, naši hráči i ti Boleslavští měli dost šancí. Měli jsme štěstí, že to dopadlo 2:0, mohlo to být úplně obráceně.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.