BK MLADA BOLESLAV
30. 10. 2019 | Adéla Růžičková, Jitka Čechová

Junioři prohráli s Libercem 3:6, Tygři rozhodli už v první třetině

15., středa 30. 10. 2019
Liberec - Ml. Boleslav LIB - MBL

T u r n o v - Mladoboleslavští junioři ztratili zápas s Libercem už v první třetině utkání, kdy čtyřikrát inkasovali. Byť se jim ve druhém dějství podařilo snížit na rozdíl dvou branek, Severočeši si už tříbodové vítězství pohlídali.
Liberec: Čajan – Aubrecht, Ira, Hampl, Charvát (C), Kovář, Žůrek, Had (A) – Křepelka, Rychlovský, Vomáčka, Šafářovský (A), Strnad, Jiruš, Klapkla, Liška, Najman, Rossmy, Šeliga
Ml. Boleslav: Šatný – Dotter (C), Houška M. (A), Vacík, Dudycha, Rudolph, Filip – Schulz, Závora, Dlask, Petržilka, Grim, Mežnar, Houška V., Petriska, Vasilev, Moravčík, Šíma, Simon
Branky a nahrávky: 4. Śafařovský, 7. Klapka (Źůrek), 11. Jiruš (Najman, Rychlovský), 16. Jiruš, 54. Klapka (Šafářovský), 56. Klapka – 36. Grim, 40. Moravčík (Závora, Vasilev), 55. Houška (Petržilka, Mežnar). Rozhodčí: Micka – Šimánek, Štěpánek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 285. Střely na branku: 40:39. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 3:0, 4:0, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 6:3.

Komentář

V úvodní dvacetiminutovce se ve třetí minutě provinil mladoboleslavský obránce Filip a rozhodčí nařídil trestné střílení. Toho se zhostil Petr Šafářovský, jenž skóroval po bekhendovém blafáku, překonal mladoboleslavského brankáře Šatného a otevřel skóre – 1:0. Po dalších třech minutách se prosadil Adam Klapka! Jakub Žůrek si obhodil obránce Mladé Boleslavi a nahrál na volného Klapku, který skóroval do poloprázdné brány – 2:0! Po úspěšném vybojování puku ve středním pásmu nahrál Adam Najman Vojtěchu Jirušovi, který obehrál mladoboleslavského obránce a vsítil třetí gól – 3:0. Po třetím gólu za svá záda šel vystřídat mladoboleslavský maskovaný muž Šatný, do brány se za něj postavil Zeithaml Ke konci periody vznikla skrumáž před Čajanem a Bruslaři měli velikou šanci snížit skóre, ale jako první se zorientoval Daniel Ira a zahrál puk do rohu. Po této šanci Bruslařů můžeme říct hokejové přísloví: „Nedáš, dostaneš“. Tygři z protiútoku vytěžili maximum. Vojtěch Jiruš dostal pěknou nahrávku do jízdy a po kličce prostřelil Zeithamla – 4:0.

Ve druhém dějství měly šelmy šanci zvýšit skóre. Petr Šafařovský se prokličkoval přes oba obránce, vystřelil ze zápěstí, ale pozorný Zeithaml puk viděl a chytil ho do lapačky. Celek z města automobilů se poprvé v tomto utkání prosadil zásluhou Jana Grima. Po nastřelení tvrdé rány od modré se před Čajanem jako první zorientoval Grim, který dorazil puk za brankovou čáru – 4:1. Po druhé Mladoboleslavští vsítili gól v poslední minutě druhé třetiny. Po kombinaci Závory a Vasileva dostal přihrávku nepohlídaný Andrej Moravčík, který doťukl puk za Čajana – 4:2.

V závěrečné třetině měl možnost k navýšení skóre liberecký obránce Aubrecht. Jeho pokus těsně minul volný prostor v brance a domácí nenavyšovali. Po nádherné akci při přechodu modré čáry se s pukem uvolnil Adam Klapka, který přihrál Petru Šafářovskému. Tento liberecký útočník vystřelil na Zeithamla. Puk vyrazil před sebe a Klapka se k němu dostal nejdříve a dorazil ho za brankovou čáru – 5:2. Na pátý gól Tygrů přišla rychlá odpověď. Vladislav Houška po nahrávce z mezikruží od Petržilky dokázal vsítit třetí gól Mladé Boleslavi a zvýšil naději na vyrovnání – 5:3. Hned poté měli Středočeši další velkou šanci! Sám na bránu ujížděl Mežnar, ale byl hákován a jel trestné střílení. Při nájezdu si počínal velmi šikovně. Po naznačení a blafáku na levou stranu zabránil puku překročit brankovou čáru jen skvěle reagující Pavel Čajan a jeho lapačka! Při posledním gólu si vystřílel proti Mladé Boleslavi hattrick Adam Klapka, jenž po nahrávce od Dominika Šeligy zpoza brány doťuknul bekhendem kotouč za mladoboleslavského maskovaného muže a mohl slavit – 6:3!

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.