BK MLADA BOLESLAV
21. 12. 2019 Vojtěch Drbohlav

B tým byl blízko výhře, nakonec ale Popovicím podlehl po nájezdech

15., sobota 21. 12. 2019
Ml. Boleslav - V. Popovice MBL - VPO

M l. B o l. – Mladoboleslavský B tým v sobotu večer v rámci posledního utkání tohoto kalendářního roku vedl doma nad Velkými Popovicemi již 2:0, hosté se však do zápasu dostali a otočili jej. Díky přesilovým hrám a značnému úsilí se však Bruslařům podařilo v závěru srovnat. Následné prodloužení vítěze nepřineslo, a tak si Boleslavští poprvé v této sezóně vyzkoušeli také samostatné nájezdy. V nich však úspěšní nebyli, soupeř se prosadil dvakrát, zatímco Bruslaři jednou. Další utkání čeká B tým 5. ledna na ledě Rakovníka.
Ml. Boleslav: Kmec – Uřidil, Bílek, Holoubek, Franc (A) – Rovný, Tregl, Moucha, Christov (C), Milan Ficek, Mareš, Schulz, Vaníček, Vondrlík (A), Ďuráč, Hirnšal
V. Popovice: Lorenc – Mocek, Kolaja, Nejedlý, Braniš (A), Petráček – Vacek, Dulovec, Medřický, Culka (A), Kukačka, Mareček, Synáč, Hrubant, Freisler, Tabášek, Rejna (C)
Branky a nahrávky: 8. Uřidil (Ďuráč), 15. Tregl, 58. Bílek (Tregl) – 27. Tabášek, 39. Synáč (Kukačka), 53. Synáč (Kukačka), rozh. náj. Vacek. Rozhodčí: Tasch – Kovačík, Labuta. Vyloučení: 9:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4sn.

Komentář

Ačkoliv měli zpočátku nějaké šance velkopopovičtí hokejisté, mladoboleslavský B tým byl tím, kdo šel jako první do vedení. Z mezikruží úspěšně zakončil František Uřidil. Hosté potom zkusili několik dalších protiútoků, které Mladá Boleslav přestála.

Po zbytek první třetiny už měli více ze hry boleslavští hráči. Ti se dostali dokonce do vedení 2:0. Z mezikruží se trefil Dominik Tregl, který trefil odkrytou levou část velkopopovické branky. Po zbytek první třetiny měli Boleslavští i další šance, z nich však góly už nepadly.

V úvodu druhé třetiny hráli domácí ve čtyřech, a i to mohlo dát Velkým Popovicím impuls, protože po několika minutách skorovali. Stalo se to po chybě brankáře Matěje Kmece, který si moc vyjel z brány, čehož využil Jakub Tabášek, který objel bránu a zakončil do prázdné.

Ve druhé polovině druhé třetiny byli Bruslaři blízko k tomu, aby své vedení navýšili, čemuž ale předcházel poměrně velký tlak hostů. Nejprve se soupeř dostal do úniku a Boleslavští faulovali a v následném oslabení Bruslaře zachránila tyč Kmecovy brány. V tomtéž oslabení byl blízko gólu Lukáš Franc, který ujížděl sám na bránu a zakončil mezi betony, jenže brankář puk vyrazil. V závěru dvacetiminutovky Bruslaři znovu inkasovali, čímž Velké Popovice srovnaly na 2:2. Vyrovnávací branku vsítil po střele z kruhu Jan Synáč.

Na začátku třetí třetiny měli více ze hry domácí, kteří se mohli prosadit například po střele Františka Uřidila ve 45. minutě. Proti jeho ráně od levého mantinelu však zasáhl povedeně lapačkou velkopopovický gólman.

Poté však čím dál častěji hrozili hosté z města proslulého výrobou piva, Mladou Boleslav však držel při remíze brankář Matěj Kmec. V 51. minutě se po závaru v brankovišti dostal kotouč za brankovou čáru, ale hlavní rozhodčí rozpažil a svůj názor nezměnil ani po diskuzi s velkopopovickými hráči. Netrvalo dlouho a Slavoj se nakonec skutečně do vedení dostal, když si do levého kruhu najel Jan Synáč a brankáře překonal střelou do pravého horního rohu. Velké Popovice tak nad Bruslařským klubem vedly 3:2.

V samotném závěru utkání měli Boleslavští přesilovku tři na pět, kterou využili. Z kruhu se přesně k levé tyči trefil Ondřej Bílek a srovnal na 3:3. Utkání tak nakonec dospělo do prodloužení, v němž hráli domácí také početní výhodu, jenže ani z té se neprosadili. Nastavovaný čas sice nabídl nějaké šance, žádný z celků jich ale nevyužil, proto duel dospěl až do samostatných nájezdů, v nichž se za domácí trefil pouze rovný, zatímco hosté se prosadili dvakrát, a tak v nájezdech zvítězily právě Velké Popovice a získaly bonusový bod.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Byl to výborný zápas. Přijel těžký soupeř, hrálo se nahoru dolů a bylo to absolutně vyrovnané jak na góly, tak na počet střel, jak vím ze záznamu o utkání. Asi jsme nevyhráli proto, že jsme během zápasu jeli dvakrát nebo třikrát na bránu a nedali z toho gól. Za stavu 2:0 jsme se trochu přestali tlačit do branky. Prakticky celou druhou třetinu jsme hráli na polovině soupeře, ale nedali jsme góly. Myslím si, že to je naše dlouhodobá bolest, že když vedeme, přestáváme se tlačit do brány. Musím také ocenit brankáře, chytal výborně.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.