BK MLADA BOLESLAV
14. 2. 2020 | Tomáš Taybner

Junioři poprvé ztratili v nadstavbě, tři body bere Plzeň

SP3, pátek 14. 2. 2020
Ml. Boleslav - Plzeň MBL - PLZ
M l . B o l . – Ve třetím kole DHL Superpoháru se Bruslaři utkali s Plzní. Hrálo se o první místo v tabulce skupiny B a tempo hry tomu odpovídalo. Po první periodě domácí prohrávali 1:2 a po druhé třetině už to bylo dokonce 1:4. Poslední dějství už změnu stavu nepřineslo, takže si všechny body odvezli Indiáni. Velkou měrou se na tom podílel obránce David Jiříček, jenž zaznamenal hattrick.
Ml. Boleslav: Zeithaml (Kmec) – Moravec D., Sýkora, Dotter "C", Houška "A", Dudycha, Rudolph – Závora, Szturc, Dlask, Petržilka, Půček, Mežnar, Moucha, Petriska, Vasilev "A", Šíma, Simon
Plzeň: Kolář K. (Micka) – Houdek "C", Šiller, Jiříček, Pánek, Moravec M., Špaček – Hollar, Kopic, Adamec, Šuhaj, Kolda, Matiášek, Přikryl, Čermák, Kolář F. "A", Tůma, Malát, Princl "A"
Branky a nahrávky: 17. Szturc (Simon, Houška) – 13. Jiříček (Malát, Čermák), 20. Malát (Princl, Houdek), 27. Jiříček (Matiášek), 39. Jiříček (Čermák, Šiller). Rozhodčí: Micka – Svobodová, Ganger. Vyloučení: 5:6, navíc Petriska (MBL), Sýkora (MBL) a Malát (PLZ) 5 min. + DKU. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 158. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Komentář

Zápas začal velmi svižně a o tvrdé souboje u mantinelu taktéž nebyla nouze. Boleslav si po minutě hry dokázala vytvořit krátký tlak, který vyústil faulem Šillera. První početní výhoda domácích skončila dříve, než stihla začít, protože ihned po vhazování u hrazení fauloval Petržilka a počet hráčů na ledě se vyrovnal. Bruslaři se i nadále tlačili před brankáře Koláře a přišel další faul. Za držení putoval na trestnou Kolda a Boleslav měla další šanci v přesilovce, jenže Škodovka skvěle bránila a svého soupeře do ničeho nepustila. Indiáni po ubráněné přesilové hře zvýšili své nasazení. Michal Simon o pár minut později podrazil svého protihráče a putoval na trestnou lavici, ale tam si poseděl pouze 8 sekund. Po vhazování se do puku opřel David Jiříček a vymetl pravý horní roh branky. Autor úvodního gólu hned v dalším střídání fauloval a z trestné lavice, pak přihlížel vyrovnání. Simon přihrál na útočnou modrou čáru, kde hostům ujel Gabriel Szturc a svoji střelu umístil k tyči, na kterou současně zazvonil. Bruslaři byli až do konce třetiny lepším týmem, ale paradoxně inkasovali, když se prosadil Sebastian Malát. Gól padl v době, kdy na tabuli zbývalo pouhých 12 sekund z první periody.

Do druhé části vstoupili podstatně lépe hosté, kteří byli ještě nabuzení svým "last minute" gólem. Zeithaml předvedl na začátku prostřední třetiny hned několik důležitých zákroků a držel tak jednobrankový rozdíl. Až v ve 25. minutě byl překonán, jenže střelu Přikryla zastavila tyč. O minutu později byl před prázdnou brankou Malát, ale skvělou přihrávku spoluhráče Čermáka, do branky neuklidil. Domácí trenéři cítili, že další branka v sítí Zeithamla je na spadnutí a snažili se své svěřence uklidnit oddechovým časem, ale hned čtyři sekundy po timeoutu se podruhé v zápase trefil David Jiříček. Bruslaři se trápili i nadále, když fauloval Moucha a Plzeň, pak zatlačila domácí celek v přesilovce. Hra se pak na několik minut uklidnila a tempo hry upadlo. Na začátku 38. minuty hráli domácí borci v šesti a byli potrestáni gólem, když další přesně mířená rána od modré skončila v síti. Byl to opět David Jiříček, který si tak připsal svůj třetí gól. V čase 19:40 rozdmýchal emoce na ledě Sýkora, který sestřelil u mantinelu autora hattricku, Davida Jiříčka. Následovala dlouhá šarvátka všech 10 hokejistů na ledě, po které následovaly pětiminutové tresty. Do kabin se předčasně poroučel Sýkora, Petriska a z týmu hostí Malát.

Boleslav musela v začátku poslední periody dohrávat 12 sekund ve třech, protože před potyčkou byl ještě vyloučen Petržilka. Domácím se podařilo ubránit nejen zbytek dvojnásobné přesilovky, ale i dlouhý pětiminutový trest. Naděje pro Bruslaře svitla v 46. minutě, kdy se na trestnou posadil Adamec a o půl minuty později i kapitán Plzně, Michal Houdek. Domácí nedokázali trojici Indiánů přelstít a brankář Kolář neměl žádnou práci. Ve zbytku třetiny už se jen dohrávalo. Poslední důležitou situací bylo vyloučení Jana Půčka, jenž odpykal trest pro hráčskou lavici, které následovalo po tom, co Bruslaři už potřetí v tomto zápase hráli v šesti. Plzeň si zbytek utkání pohlídala a po dnešním vítězství se posunula na první místo skupiny B.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner, BK Mladá Boleslav: Věděli jsme, že nás čeká těžký a kvalitní soupeř. To se potvrdilo, protože soupeř byl dnes ve všech aspektech hry lepší. Měli bychom se připravit na další zápas s Motorem a poučit se z dnešních chyb.

Petr Vojan, HC Škoda Plzeň: Jsme rádi za týmový výkon, který dnes kluci předvedli, protože tam bylo všechno, co potřebujeme v této fázi sezóny hrát. Byl to velmi kvalitní zápas z obou stran a já musím naše kluky pochválit.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.