BK MLADA BOLESLAV
8. 3. 2020 Adéla Kvapilová

V rozhodujícím zápase padlo béčko na nájezdy a své tažení končí ve čtvrtfinále

ČF3, neděle 8. 3. 2020
Ml. Boleslav - Kralupy MBL - KNV
M l. B o l. – Nedělní podvečer ve znamení hokeje. Mladoboleslavská ŠKOENERGO Aréna hostila zápas rozhodující o úspěchu a neúspěchu mezi Mladou Boleslaví a Kralupy nad Vltavou. Uplynulé duely přinesly více než deset branek, avšak to se o tomto střetnutí říci nedá. Vyrovnaný duel otevřeli Bruslaři, ovšem do konce úvodní části Kralupy skóre překlopily na svou stranu. Na konci druhé periody se podařilo domácím srovnat. Stav zůstal i po prodloužení nezměněn, a tak ve vypjatém duelu rozhodovaly nájezdy. V těch byli úspěšnější hosté, čímž ovládli čtvrtfinálovou sérii a ukončili boleslavskému béčku sezónu.
Ml. Boleslav: Mašek – Zvolenský, Bílek, Kadeřábek, Přenosil, Franc (A), Uřidil – Hašlar, Vondrlík, Vasilev, Vaníček, Mareš, Tregl (A), Christov (C), L. Zörkler, Milan Ficek, Šíma, Protivný, Mežnar
Kralupy: Exner – Prášek (C), J. Verbík, David, Cafourek, R. Verbík, Šarše – Řehák, Kaprál (A), Student, Hanžl, Háva, Soukup, Davídek, Roubal, Brandejský, Hampl
Branky a nahrávky: 13. Vondrlík (Bílek), 39. Christov (Vondrlík, Protivný) – 15. Roubal (Cafourek, Hampl), 20. Hampl (Verbík R.), rozh. náj. Kaprál. Rozhodčí: Jílek – Maňák, Stanko. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 251. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2 - 2:3.

Komentář

Počátek zápasu se nesl velmi opatrně. V polovině prvního dějství začali na ledě mírně převládat domácí. Jejich počínání otevřelo skóre ve třinácté minutě skóre. Ondřej Bílek nahrál do prostoru mezi kruhy na Jana Vondrlíka, a ten pohotovou střelou poslal kotouč do šibenice Exnerovy klece. Na branku našli hosté rychlou odpověď a po necelých třech minutách stav vyrovnali. Od modré vystřelil Miloslav Cafourek, jeho rána cestou k brance po teči některého z hráčů změnila směr a objevila se u Tomáše Roubala, který bezproblémově puk posunul do brány. V následujících minutách hry se lépe prezentovali Bruslaři. Avšak z branky se nakonec znovu radovaly Kralupy. Nehlídaný Ondřej Hampl využil zaváhání boleslavské obrany a projel až Maškovi, kterého oklamal střelou mezi betony. Po první třetině se z ledu odcházelo za stavu 2:1 pro hosty.

Druhé dějství začalo taktéž opatrně. Na straně domácích se do šancí dostal Protivný, později Tregl, ale ani jeden z nich nedokázal akci přetavit v gól. Ve 29. minutě mohly Kralupy ve vlastním oslabení vést už o dvě branky. Na modré totiž Robin Student zachytil špatnou rozehrávku domácích a dostal se do samostatného úniku proti Maškovi. Ten zůstal v klidu a nájezd betonem pokryl. Během následující hry si hosté zahráli několik početních her, ovšem ani ty změnu stavu nepřinesly. Necelé dvě minuty před druhou sirénou vyskočili příznivci Bruslařů radostně na nohy. Zpoza branky poslal Jan Vondrlík přihrávku do mezikruží, kde číhal kapitán Lukáš Christov. Ten se se střelou z voleje nemýlil a vrátil Mladou Boleslav zpět do hry – 2:2. Po zbytek třetiny si domácí kotouč hýčkali na svých hokejkách.

Poslední dvacetiminutovku odstartovali hráči se lvem na prsou a ihned po buly prověřili Exnera. Ve 42. minutě usedl za katr Cafourek a Boleslav tak měla možnost otočit stav zápasu na její stranu. Avšak ani tato početní převaha se Bruslařům moc nevyvedla. Čtrnáct vteřin po skončení Cafourkova trestu šly Kralupy opět do čtyř. Domácím se během této přesilové hry podařilo překonat Exnera, ale posléze branka nebyla uznána. Zakončující hráč totiž dorážel v brankovišti, a proto sudí posoudili gól jako neplatný. V polovině třetí třetiny si hosté taktéž střihli početní převahu, ta též zůstala nevyužita. Tempo se stupňovalo a nervozita společně s emocemi byla znát. Rozhodčí v průběhu rozdělovali pár potyček, ale tresty nerozdávali. Na jedné straně se prokousal do útoku Roubal, na druhé Mareš, ale ani jeden ze zmiňovaných neuklidil kotouč za maskovaného muže. Ani závěr třetího dějství skóre nezměnil, hra se tak přenesla do prodloužení.

V úvodu desetiminutového prodloužení měli ze hry více Bruslaři, kteří se drali dopředu. Exner žádný pokus nepustil za svá záda. Na druhé polovině hřiště se snažil prosadit Cafourek, avšak jeho akci si Mašek s přehledem pohlídal. Nejblíže ke gólu měly Kralupy v 66. minutě, když před poloprázdnou bránou minul jeden z hráčů v modrém. V úplném závěru se sice podařila domácí po střele Hašlara rozvlnit síť, avšak pouze ta boční. Nekončící napínavý souboj se přesunul do nájezdů.

Penaltová loterie zaznamenala pouze jednu branku. Postaral se o ni Jakub Kaprál, který v první sérii backhandovou střelou jako jediný překonal Maška. Jelikož se ani jednomu z boleslavských aktérů nepodařilo vsítit puk za Exnerova záda, z výhry na nájezdy se radovali hokejisté z Kralup nad Vltavou. Ti ovládli čtvrtfinálovou sérii 2:1 a postupují do semifinále. Boleslavskému B týmu tak tímto zápasem sezóna končí.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav B): Parádní zápas, vyvrcholení jednoho kola play-off. Zápas došel až do penalt a v dovednostní soutěži na jeden gól vyhrál soupeř, který byl šťastnější. Myslím si, že jsme měli rozhodnout v základní hrací době, protože jsme byli o malinko lepší. Bohužel nám to tam nepadalo. Jinak bych řekl, že jsme sérii odehráli perfektně, soupeř hrál taky perfektně. Musím všem hráčům poděkovat za to, jak přistoupili nejenom k tomuto kolu play-off, ale i jak přistoupili k celé sezóně. Dále děkuji celému realizačnímu týmu za práci v celé sezóně a co se týká play-off, tak bych chtěl poděkovat Boleslavské smečce a všem divákům za obrovskou podporu.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.