BK MLADA BOLESLAV
9. 10. 2020 | Tomáš Taybner

Junioři v náročném utkání předčili Jihlavu

19., pátek 9. 10. 2020
Ml. Boleslav - Jihlava MBL - JIH
M l . B o l . – Junioři změřili síly s mužstvem z Jihlavy a po první periodě vedli zásluhou Vacíka. V polovině utkání navýšil skóre Rajgl, jenže Dukla se dokázala dotáhnout, když se trefil Macek a následně Piskač. Bruslařům pomohly slepené góly Moravce a Snášela, kteří upravili stav na 4:2 pro domácí. V posledním dějství se podruhé trefil Vacík a do prázdné branky pečetil výhru Mežnar.
Ml. Boleslav: Šatný (Zeithaml) – Sýkora "A", Vacík, Moravec D., Jasečko, Rajgl, Rudolph "C", Křepelka – Broš, Závora "A", Szturc, Snášel, Půček, Mežnar, Haas, Kredl, Hašlar, Šíma, Plíšek
Jihlava: Krejčí (Maláč) – Zeman, Piskač, Kerber, Zedek, Rašín, Macek – Brož "A", Melenovský, Zdarsa, Vyvial, Nevšímal, Juda "C", Rauš "A", Čermák, Malenovský, Doležal, Kravec, Pavelec
Branky a nahrávky: 16. Vacík (Haas, Moravec), 30. Rajgl (Plíšek), 38. Moravec (Haas, Vacík), 40. Snášel (Jasečko, Hašlar), 48. Vacík (Mežnar, Půček), 59. Mežnar (Závora) – 32. Macek (Malenovský), 33. Piskač (Brož, Kerber). Rozhodčí: Čáp – Hynek, Horažďovský. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 42:34. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 6:2.

Komentář

Oba celky se pustily do utkání ve velkém tempu a hra se přelévala. První střelou se prezentoval Půček, ale Krejčí byl už na začátku utkání připraven. Další střelu vyslal od modré Jasečko, ale jeden z hostujících beků ji zastavil. Bruslaři nabídli Dukle přesilovku, když fauloval Jasečko, ale hosté se o ni připravili zbytečným faulem. V další početní vyhodě musel Šatný zasahovat proti střele Piskače a po několika momentech se vyznamenal i proti ráně Nevšímal. V 16. minutě otevřel skóre utkání Dominik Vacík, jenž od modré vymetl pavučinky v brance Krejčího. Minutu před koncem mohli hosté srovnat, ale kotouč klouzající za Šatného se zastavil ještě před čarou. Do kabin šli Bruslaři za jednobrankového vedení.

Hosté se snažili ve druhé třetině už od začátku vyrovnat, jenže první nebezpečnější šanci měl Snášel, který z pravého kruhu prověřil Krejčího. V 26. minutě orazítkoval tyčku Křepelka, jehož střela od modré byla dobře zacloněna klubkem bránících hráčů. Dukla musela ve 28. minutě do čtyřech po faulu Macka, který se po návratu na led zapojil do bránění. Bruslaři se po tlaku v přesilovce dokázali prosadit zásluhou Tomáše Rajgla. Ve 32. minutě obral domácí obranu Malenovský a přihrál Václavu Mackovi, jenž snížil na rozdíl jednoho gólu. Dukla i nadále dobře napadala a dokázala i srovnat, když se po přihrávce Brože trefil Daniel Piskač. Hra nabrala na tempu a přibylo i osobních soubojů. Po potyčce před brankou Jihlavy putovali na trestnou lavici Szturc a Nevšímal. Sotva se oba jmenovaní vrátili, tak byli pro změnu vyloučeni Šíma a Čermák. Při hře ve čtyřech se prosadil z kruhu David Moravec, který tak vrátil vedení na stranu Boleslavi. Aby toho pro hosty nebylo málo, tak na závěr druhé části inkasovali znovu. Pouhých 10 sekund před koncem se v mezikruží před Krejčím strhla bitva o puk, kterou vyhrál Martin Snášel, jenž uzavřel gólový účet druhého dějství.

Do posledního dějství vstoupili hráči Dukly s jasným cílem dohnat ztrátu z třetiny druhé. Kapitán Juda střílel z levého kruhu, jenže Šatný hbitým zákrokem odmítl drama. Gól vysel ve vzduchu také při šanci Doležala, kterému stihl střelu na poslední chvíli zablokovat jeden z domácích obránců. Bruslaři darovali soupeři přesilovku a Jihlava se činila. Od modré to zkoušel Rašín, ale domácí gólman odolal. Hosté navíc faulovali a o zbytek početní výhody se tím připravili. Po návratu Rajgla se Boleslav nadechla k tlaku, který po přihrávce Mežnara vyústil v pátou branku. Druhou branku večera si z takřka stejného místa připsal Dominik Vacík. Jihlavští hráči se mohli také radovat, jenže Nevšímala v posledním okamžiku obral o puk Szturc. Šatný při zákroku proti střele Pavelce posunul branku a rozhodčí ji museli vracet zpět na správné místo, čehož hosté využili k poradě. Po několika minutách se hra opět rozběhla a Jihlava sáhla ke hře bez brankáře. Nejprve Kredl hokejkou změnil směr střely Zedka a Piskač poté mířil vedle. Další ránu Piskače zblokoval rukou Závora, který po svém bloku vyvezl puk ven z obraného pásma a připravil jasnou pozici Ericu Mežnarovi, jenž doklepl kotouč do odkryté klece hostí. Domácí Bruslaři obrali Duklu o všechny tři body a v tabulce se posunuli na 6. místo. Hosté se naopak poroučeli o tři místa dolů, tj. na 16. příčku.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): Výsledek vypadá jednoznačně, ale zápas byl těžký. My jsme si jej zbytečně zkomplikovali ve druhé třetině, kde se zápas nakonec lámal. Já můžu jen gratulovat klukům do šatny, protože ten zápas nakonec rozhodli ve svůj prospěch a to těžké utkání dovedli do vítězného konce.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Dnes rozhodla produktivita, protože jsme po vyrovnání na 2:2 měli další dvě tutové šance, ale žádnou z nich jsme neproměnili. Soupeř byl efektivnější a lepší v prostoru před brankou. To rozhodlo, protože jsme ze slotu dnes dostali 4 góly.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.