BK MLADA BOLESLAV
22. 10. 2021 | Tomáš Taybner

Junioři rozhodli přestřelku s Hradcem ve druhé třetině

12., pátek 22. 10. 2021
Ml. Boleslav - Hr. Králové MBL - MHK
M l. B o l. – Bruslaři si napravili chuť po neúspěšném víkendu ve Slezsku, kde prohráli ve Třinci i Havířově. Boleslavští sice v první třetině ztratili dvoubrankový náskok, ale v prostředním dějství už o osudu utkání rozhodli čtyřmi góly. Necelá stovka diváků společně s Boleslavskou smečkou tak po závěrečné siréně slavila vítězství 8:4. Další duel odehrají mladí Bruslaři už zítra, kdy na svém ledě hostí Dynamo Pardubice.
Ml. Boleslav: Stuchlík (Krinwald) – Moravec, Hron, Němec, Vacík "A", Křepelka, Vochvest, Rajgl – Simon "A", Závora "C", Polák, Snášel, Brouček, Dlask, Vlasák, Václavík, Hašlar, Plíšek
Hr. Králové: Tichý (37. Mrázek) – Červenka, Boukal, Havlíček, Naar "A", Pelička, Pelda – Matěj Beneš, Šimek, Kašpar "C", Lang, Novotný, Idžan, Janda, Šedivý "A", Pilný, Michal Beneš.
Branky a nahrávky: 10. Křepelka (Brouček), 10. Hašlar (Dlask), 14. Vacík (Polák), 27. Václavík (Závora), 31. Závora (Polák, Němec), 34. Vlasák (Závora, Snášel), 37. Vlasák (Polák, Rajgl), 60. Závora (Křepelka) – 3. Naar (Perička, Šimek), 16. Kašpar (Matěj Beneš), 20. Michal Beneš (Naar, Matěj Beneš), 46. Lang (Matěj Beneš). Rozhodčí: Valda – Maštalíř, Kettner. Vyloučení: 9:5. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 97. Střely na branku: 30:29. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 7:3, 7:4, 8:4.

Komentář

Střetnutí tabulkových sousedů mělo od začátku velký náboj a už ve 3. minutě hosté vstřelili první gól. V přesilové hře se o něj postaral Jakub Naar, který z pravého kruhu uklidil kotouč do sítě za přispění brankové konstrukce. O tři minuty později mohl zvýšit Matěj Beneš, jenže hostující forvard z mezikruží trestuhodně minul, a tak udeřila Mladá Boleslav. Těsně před návratem vyloučeného Langa od modré přesně střílel Karel Křepelka, jenž schoval svoji ránu za bránící hráče hostí. Už za 17 sekund Bruslaři vedli, když Jan Hašlar vymetl pravý růžek branky Mountfieldu. Ve 14. minutě potom Dominik Vacík usměrnil Polákovo nahození za záda Tichého – 3:1. Hradec se dostal na dostřel o dvě minuty později zásluhou kapitána Jaroslava Kašpara, který z levého kruhu neomylně rozvlnil síť za Stuchlíkem. Východočeši dokonce vyrovnaly, když Michal Beneš využil pas Naara zpoza branky – 3:3.

Na startu druhé periody byl vyloučen Václavík a za 27 sekund měl na trestné lavici společnost, když si k němu přisedl Křepelka. Ve hře 5 proti 3 nejprve zablokoval Naarovu střelu Plíšek a následně hostujícího obránce vychytal Stuchlík. Před návratem prvního vyloučeného hráče ještě ujel obraně Mountfieldu Polák, jenže bekhendovým blafákem si na Tichého nepřišel. Ve 27. minutě se už za gólmanem Hradce rozsvítilo červené světlo, když Tomáš Václavík přesně pálil z levého kruhu. Domácí forvard se na ledě dlouho neohřál a za dvě minuty usedl za katr znovu. Ani oslabení nezastavilo Bruslaře v jejich útočném snažení. Vyhození Němce nejrychleji dostihl Polák, který našel mezi kruhy volného Jana Závoru. Boleslavský kapitán se ze slotu nemýlil a prostřelil gólmana Hradce po páté. O dvě minuty později zvýšil v přesilovce Marek Vlasák, jenž dorážel bekhendem střelu Závory. Ve 37. minutě si znovu Marek Vlasák důrazně počínal v brankovišti, odkud doklepl do sítě další kotouč. Východočeši si po sedmém obdrženém gólu vzali oddechový čas a prostřídali své gólmany.

Ve třetím dějství se hostům podařilo snížit, když Kryštof Lang z mezikruží vsítil čtvrtý gól Hradce. Východočeši se mohli přiblížit i na rozdíl dvou branek, jenže přesilovku po faulu Broučka nevyužili. Poslední slovo však měli v 60. minutě Bruslaři. Domácí zadák Křepelka si vzal ve vlastní třetině puk a projel s ním až za branku Hradce, odkud servíroval přihrávku Janu Závorovi, který po ledě přesně zamířil k tyči. Boleslavští tedy doma vyhráli i svůj pátý zápas, přičemž ve ŠKOENERGO Aréně zatím neztratili ani bod.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner, BK Mladá Boleslav: Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání se silným soupeřem, což se potvrdilo. Dobře jsme se na ně připravili, protože jsme chtěli odčinit ty prohry z Třince a Havířova. Kluci ukázali chuť to změnit a ukázat, že nebudou chtít prohrávat. Zápas je za námi a my už se připravujeme na Pardubice.

Jiří Janoušek, Mountfield HK: Dnešní utkání se nehodnotí dobře. Od prvního střídání jsme předváděli bezkrevný výkon. Neblokovali jsme střeli a chyběl nám důraz v osobních soubojích. První třetinu jsme propluli ještě za příznivého výsledku, ale ve druhé už Boleslav odskočila a třetí třetina už se jen dohrávala. Gratulujeme soupeři ke třem bodům.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.