BK MLADA BOLESLAV
11. 2. 2022 | Tomáš Taybner

Junioři zakončili základní část úspěšně. Zápas se Zlínem v prodloužení rozhodl Vlasák

37. (Jičín), pátek 11. 2. 2022
Ml. Boleslav - Zlín MBL - ZLN
J i č í n – Bruslaři nastoupili k poslednímu zápasu netradičně na ledě Jičína, kde hostili Berany ze Zlína. V první periodě dvakrát vedli hosté, jenže Mladoboleslavští se po gólech Plíška a Vlasáka vždycky dotáhli. Další dvě dvacetiminutovky už gól nepřinesly, takže muselo rozhodnout prodloužení. Tam nejprve Bruslaři přečkali trestné střílení Talafy a pak rozhodl Vlasák. Bruslaři tak zakončili základní část na třetí pozici se ziskem 85 bodů a budou čekat na své soupeře pro nadstavbu. Berany zítra čeká zápas v Liberci, ve kterém budou na dálku bojovat s Olomoucí o postup mezi nejlepší dvanáctku. Naši junioři svoje další zápas odehrají v úterý na domácím ledě, avšak soupeř a přesný čas úvodního vhazování je zatím neznámý. Vše se dozvíme zítra, kdy má DHL extraliga juniorů na programu své poslední 38. kolo.
Ml. Boleslav: Stuchlík (Král) – Moravec, Hron, Křepelka, Hrouda, Rajgl, Vochvest, Jasečko – Simon "C", Snášel, Brouček, Půček "A", Broš, Vlasák, Hruška, Hradec, Vyroubal, Plíšek
Zlín: Šarman (Synek) – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl "C", Kráčalík – Ramert, Martinec, Horský, Dědek, Masař, Pilát, Frömel, Luža "A", Chludil, Čechmánek
Branky a nahrávky: 9. Plíšek (Hrouda), 20. Vlasák, 63. Vlasák (Půček) – 7. Riedl (Chludil), 14. Dědek (Ramert, Horský). Rozhodčí: Úlehla, Pilný – Lučan, Kis. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 157. Střely na branku: 31:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

Komentář

Bruslaři do svého posledního zápasu v základní části nevstoupili vůbec špatně, když z první střely orazítkoval břevno zlínské branky Křepelka. Další rána Vlasáka z pravého kruhu hostující svatyni minula. Stuchlík musel poprvé do akce proti příklepu Talafy. V 6. minutě dojel vyhozený touš Frömel, jenže od pravé tyče pak branku minul. Následně fauloval Vochvest a Zlínští přesilovku využili. Po průniku do útočného pásma se puku ujal kapitán Vojtěch Riedl, jenž od modré zamířil přesně k levé tyčce domácí klece. Bruslaři zabrali a za dvě minutky srovnali krok, když se z pravého kruhu přesně trefil Jindřich Plíšek. Ve 14. minutě pak Horský rozjel pasem na Ramerta rychlou akci, kterou zakončil Matyáš Dědek, jenž lehce protečoval prudký pas Ramerta. Na konci prvního dějství se hrálo ve čtyřech, což domácím evidentně svědčilo. Po krátkém tlaku se ke kotouči dostal Marek Vlasák, který dokázal projít až před branku, kde Šarmana oklamal krásnou forhendovou kličkou a do kabin se šlo za stavu 2:2

Po změně stran se o první větší rozruch postaral Hron, jehož nahození Šarman neudržel a musel následně kotouč bleskově přikrýt, aby ho někdo z Bruslařů neuklidil do sítě. Další příležitost Broučka, jenž dostal puk na levý kruh, zneškodnil Šarman výtečně hokejkou, přestože na Broučka zírala poloprázdná branka. Gólman Zlína následně dvakrát úspěšně zakročil proti pokusům Hradce. Jednou ramenem, podruhé vyrážečkou. Na druhé straně zase Stuchlík vychytal únik Horského, kterému sebral gól za pomoci své lapačky. O minutku později ještě z pravého kruhu hrozil Martinec, jenž však trefil pravou tyč. Oba celky si následně vyzkoušeli přesilovku, Zlín dokonce dvě, ale ke gólu to nevedlo. Bruslaři se radovali v době, kdy zazněla druhá siréna, jenže rozhodčí shledali Vlasákův gól jako pozdní.

Bruslaři začali třetí třetinu v přesilovce, kterou si přenesli ještě z druhé části. V početní převaze se k vážnější příležitosti dostal Vlasák, jenž trefil Šarmana, který se zrovna přesunoval. O pár minut později zkoušel Pilát dostihnout nahozený kotouč, ale Stuchlíkova hokejka byla rychlejší. Potom se oba celky začaly bát o výsledek a hrálo se opatrněji. Ve 49. minutě chtěl z levého kruhu střílet Martinec, jenže Vlasák ho dokázal čistě odzbrojit. Středočeši poté úspěšně ubránili přesilovku Beranů a poté si stejnou situaci mohli po faulu Dědka vyzkoušet také Bruslaři. Navíc pak Martinec podrazil Půčka a byla z toho dvojnásobná výhoda. Bruslaři však gól nevstřelili, protože Vlasákovu střelu přizvedl Luža, Jasečkovu ránu zase vyrazil Šarman a šlo se do prodloužení.

Nastavený čas začali hosté v oslabení, jenže Středočeši se žádné větší šanci nedostali. Na začátku 62. minuty ujel Bruslařům Frömel, kterého při zakončení fauloval Křepelka a Berani dostali k dispozici trestné střílení. K jeho exekuci se postavil Talafa, jenž zvolil střelu na vyrážečku a trefil tyč. Ve stejné minutě ještě ujížděl na druhé straně Plíšek, jenž byl rovněž faulován, ale tentokrát z toho trestné střílení nebylo. Následná početní převaha už přinesla rozhodnutí, když se z pravého kruhu přesně trefil Marek Vlasák

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner, BK Mladá Boleslav: Věděli jsme, že to nebude lehký zápas, protože soupeř hrál o hodně. My jsme se na to připravovali, ale bohužel jsme to neunášeli a nehráli tak, jak jsme si řekli. Bylo to od nás nervózní a byly tam taky zbytečné fauly. Na druhou stranu musím klukům poděkovat, že urvali ty dva body, které nám stačí na třetí místo. Bylo to upracované a ubojované. My se teď musíme připravit na nadstavbu, kde by nám takový výkon nestačil.

Oldřich Horák, PSG Berani Zlín: Těžké utkání. Věděli jsme do čeho jdeme a co nás čeká. Myslím si, že kluci si na to dobře nachystali. První třetinu jsme si de facto dali ty branky sami, protože ty dva góly byly zbytečné po našich chybách. Zbytek zápasu se mohl zvrátit na obě strany. My jsme rádi, že máme bod a budeme zítra o další tři bojovat v Liberci, kde se to rozhodne.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.