BK MLADA BOLESLAV
28. 10. 2021 | Tomáš Taybner

Dorostenci přehráli Třemošnou a berou tři body

13., čtvrtek 28. 10. 2021
Ml. Boleslav - Třemošná MBL - TRM
M l. B o l. – Bruslaři si po neúspěšném zápase v Jičíně, kde podlehli Plzni chtěli napravit chuť v utkání s Třemošnou. Domácí vstoupili do střetnutí jako favorit a po první třetině vedli. Ve zbytku času svůj náskok úspěšně kontrolovali a v poslední části přidali další tři branky. Mladoboleslavští dorostenci svůj další duel odehrají proti Kladnu, kde nastoupí již tuto sobotu.
Ml. Boleslav: Vystrčil (Forst) – Hlinský, Halman, Kubíček, Vlasák "A", Průšek – Šachl "A", Hradec "C", Kristek, Havránek, Štajnc, Steklý, Moyseyev, Vítek, Gron, Šindelář, Lisler
Třemošná: Smola (Oršulák) – Tolar, Štulc, Sochor "C", Tran "A", Černý – Matoušek, Kubový, Krištof, Uhlík, Horský, Komínek, Matějka, Živný, Kačena, Čech, Buzinkay
Branky a nahrávky: 5. Moyseyev (Šachl), 20. Vlasák (Hradec), 29. Vítek (Hradec), 41. Lisler (Hradec, Kristek), 48. Lisler (Kristek, Hradec), 52. Šachl (Moyseyev) – 19. Komínek (Uhlík). Rozhodčí: Valda – Zmeškal, Maňák. Vyloučení: 5:6 , navíc Vítek (MBL) 5 min. + osobní trest do konce utkání za napadení . Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 60:14. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.

Komentář

Bruslaři do zápasu nastupovali v roli favorita, což se potvrdilo na sklonku 4. minuty, kdy zavřeli Třemošnou ve vlastním pásmu a začali kombinovat. Po ztrátě kotouče se domácí Hradec dostal k puku a vyslal na zteč Nikitu Moyseyeva, který střelou z levé strany poprvé rozvlnil síť za Smolou. Pro hosty mohlo být ještě hůř, avšak Lisler od modré trefil jen tyčku. V 19. minutě byl vyloučen Tolar, ale Meteoru se i v oslabení podařilo vyrovnat. Uhlík rozjel akci pro Václava Komínka, který dokázal po kličce vstřelit první branku hostů. Středočeši se nepoložili, a ještě do konce první periody si vzali vedení zpět, když od modré prostřelil Smolu Adam Vlasák, který svoji ránu otřel o pravou tyč.

Na startu druhého dějství Smola lapil střelu Lislera z pravého kruhu. Meteor měl ve 22. minutě příležitost dorovnat, ale ve vlastní přesilovce se spíše bránil, přičemž hostujícím obráncům dokonce ujel Šachl. Boleslavská pětka byla ve vyložené šanci faulována a svůj nájezd si tedy mohla zopakovat, ale neuspěla. Ve 29. minutě Hradec našel Jakuba Vítka, který z vrcholku kruhů přesně zamířil pod horní tyč, přičemž Bruslařům vystřelil dvoubrankové vedení a Smolovi zase láhev na pití. Hrdina posledního gólového momentu dohrál ve 34. minutě, když byl vyloučen do konce zápasu za napadení. Meteoru se však v početní převaze nedařilo a skóre už se do konce druhé třetiny nezměnilo.

Západočechy po návratu z kabin opařil Oskar Lisler, který z pravého kruhu našel volné místo u levé tyčky. Odpor Meteoru definitivně skončil ve 48. minutě, když přišel další úspěch Bruslařů. Opět to byl Oskar Lisler, jenž z podobné pozice schoval svoji střelu za hostujícího obránce. Následně to dvakrát zkoušel Hlinský, ale první střelu zablokoval Kačena a druhá mířila mimo. Smola o minutu později zvládl vyrazit střelu Skoka i dorážku Lislera. V 52. minutě už Meteor kapituloval po střele Petra Šachla, který využil přihrávku Moyseyeva zpoza branky. Další branku už Smola neinkasoval, ačkoliv musel předvést těžký zákrok proti bekhendovému blafáku Hradce. Bruslaři si ve zbytku utkání pohlídali zadní vrátka a dotáhli utkání do vítězného konce.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka, BK Mladá Boleslav: Jsme spokojeni se třemi body, ale ne s předvedenou hrou. Náš výkon nebyl dobrý a můžeme pochválit jen pár hráčů. Podržel nás brankář, který předvedl několik těžkých zákroků. Byly momenty kdy na něj i deset minut nešla střela, takže se s tím musel vypořádat, a to se mu povedlo. Do příštího zápasu v sobotu se musíme zlepšit, abychom byli úspěšní.

Dušan Andrašovský, HC Meteor Třemošná: První třetinu jsme ještě zvládli držet krok, ale druhou jsme začali špatně. V prvních střídáních šli domácí třikrát na branku, ale tlak se pak nadále stupňoval. Nešly nám přesilovky, a naopak jsme v nich dostávali soupeře do šancí. Nedokázali jsme proměnit ani to minimum vyložených šancí, které jsme měli. Musíme si ale říct, že soupeř byl jasně lepší.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.