BK MLADA BOLESLAV
20. 11. 2022 | Lukáš Chuchválek

Junioři berou ze zdánlivě ztraceného zápasu se Spartou bod

21., neděle 20. 11. 2022
Ml. Boleslav - Sparta MBL - SPA
M l. B o l. – Na zápas 23. kola DHL extraligy juniorů přijela do ŠKOENERGO Areny pražská Sparta. Ač Bruslaři na začátku první třetiny soupeře zmáčkli, byla to Sparta, kdo střílel góly a přesilové hry se ukázaly být v této činnosti rozhodující. V dalším průběhu to platilo i pro opačnou stranu a Bruslaři hrozivě vypadající tříbrankový náskok soupeře smazali. Při tom proměnili i trestné střílení. Zápas nakonec díky boleslavskému návratu do hry dospěl do prodloužení a pak do nájezdů, v nichž byl úspěšnější pražský soupeř.
Ml. Boleslav: Hora – Vochvest, Sypecký, Vlasák A., Němec, Hrouda, Hlinský, Moravec (C) – Hruška, Gardoň, Vítek – Malínek, Půček (A), Lisler – Vlasák M., Polák, Vimmer – Zvagulis, Hradec, Šachl
Sparta: Lokajíček – Tůma, Böhm, Šindelek, Červenka (C), Bartoň, Pavlák – Václavík, Senčák, Hamršmíd – Hrabík, Fábry, Hraboveckij – Vašíček, Stěpančuk, Bareš (A) – Theimer, Mácha, Žmola
Branky a nahrávky: 38. Zvagulis (Malínek, Lisler), 41. Polák (Malínek), 46. Polák (TS), 52. Lisler (Malínek, Vlasák) – 10. Hrabík (Böhm, Tůma), 15. Fábry (Hrabík, Senčák), 19. Böhm (Senčák, Tůma), 47. Tůma (Žmola, Theimer), rozh. náj. Senčák. Rozhodčí: Wagner, Bernat – Kajínek, Maštalíř. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 91. Střely na branku: 41:34. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4, 4:4 - 4:5.

Komentář

Zpočátku Bruslaři zatlačili svého soupeře do jeho obranného pásma, avšak z územní převahy nevyplynulo nic efektivního, třebaže brankář Lokajíček puky více vyrážel než chytal. Sparta se rozjela až později a udeřila hned ve své první přesilovce v 10. minutě, kterou po necelé půlminutě využil Ondřej Hrabík. Po této přesné střele se obraz hry malinko změnil a více se taktizovalo. Dokud nepřišlo další boleslavské vyloučení, které hosté využili už po pouhých pěti vteřinách. Andrej Fábry se totiž ocitl sám u levé tyče a nehlídán soupeřem neměl potíže usměrnit směr puku do odkryté brány. V závěru v 18. minutě šla Boleslav opět do čtyř a za minutu Jakub Hora lovil puk ze sítě potřetí. Tehdy opět propadla obrana a celá pravá strana zůstala volná. Pro odražený puk si mohl dojet na kruh blízko k bráně obránce Martin Böhm, na kterého také zívala poloprázdná branka. Do kabin se tak odešlo za stavu 0:3.

Bouře v kabině vyvrhla na led na druhou třetinu jiný tým, jenž hrál lépe dozadu, hlavně při oslabeních. Snížení stavu Boleslavi sice nepřinesla větší dravost směrem dopředu, ale aspoň se zastavil postup soupeře. Toho velice podržel brankář Lokajíček, jenž si poradil s dalekonosnými pokusy Moravce. David Hora měl na druhé straně také dost práce a v jednom oslabení si skvěle poradil s Červenkovou ránou ze střední vzdálenosti. Dlouho to vypadalo, že třetina dopadne bezbrankově, i vlivem soustředění se Sparty na obrannou hru, ale nakonec při vyloučení hostí se prosadil Krister Zvagulis díky tomu, že se Bruslařům povedlo sparťanskou obranu rozhodit podobně, jako v první třetině oni jim. Před sirénou šli hosté opět do čtyř a to mělo zásadní vliv na další průběh zápasu.

Na úvod třetí třetiny totiž Bruslaři rychlým gólem snížili na rozdíl jediné branky a postaral se o to Vojtěch Polák z pravé strany. Díky tomu byla Boleslav opět plnohodnotně ve hře a tvrdě se bojovalo. V jednom momentě až příliš tvrdě a v 46. minutě nařídil sudí trestné střílení. Toho se ujal opět Vojtěch Polák a pomalým postupem vpřed zmátl Lokajíčka, aby odkryl prostor za sebou. Bylo vyrovnáno, ale jen 36 sekund, neboť si Sparta bleskově vzala vedení zpět zásluhou Jakuba Tůmy. Boleslav, jež v této třetině viditelně ožila, ale nedovolila Spartě zamknout modrou a trápila soupeře před jeho brankovištěm. A to tak dlouho, až šli hosté opět do čtyř a dělovkou Oskar Lisler od pravého kruhu opět srovnal. V posledních osmi minutách základní hrací doby si už nikdo vyloženou gólovku nevypracoval a šlo se do prodloužení.

To mělo zajímavý průběh, neboť se rozjíždělo velmi pomalu, kdy ani jeden z týmů moc nevěděl, co s pukem. Pak oba týmy zkoušely sólové akce a nakonec oba gólmani museli ukázat, co umí, když se do puku útočníci pořádně opřeli. Poslední minuta byla značně rozkouskovaná oddechovými časy a Sparta zkusila nevídanou taktiku odvolat na poslední půlminutu gólmana, aby hrála čtyři na tři. Risk nevyšel a Fábry Davida Horu nepřekonal. Šlo se tedy do nájezdů, kdy v druhé sérii daly oba celky po jedné brance. Sparta ve třetí sérii vyměnila gólmana a Lokajíček za svá záda už nepustil nic, dokud v sedmé sérii nevyzrál na Davida Horu David Senčák. Bod navíc tedy putoval do Prahy.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka: Do zápasu jsme vstoupili dobře, na deset minut jsme dostali Spartu pod tlak a byla škoda, že jsme z toho nedali nějaký gól. Potom jsme měli desetiminutový výpadek, kdy jsme udělali fatální chyby, které soupeř potvrdil a proměnil. My jsme si něco řekli v kabině a klukům patří dík, že za stavu 0:3 to nezabalili a dotáhli to na 4:4. Škoda, že jsme to neotočili v nájezdech. Ale nebýt toho desetiminutového výpadku, tak zápas z naší strany nebyl špatný. Desetiminutový výpadek si v zápasech nemůžeme dovolit, protože nás to pak stojí body.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.