BK MLADA BOLESLAV
22. 9. 2022 | Tomáš Taybner

Dorost pokračuje bez porážky. Tygři si vylámali zuby na Vystrčilovi

3., čtvrtek 22. 9. 2022
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. – Dorostenci ve čtvrtek 22. září na ledě ŠKOENERGO Arény poprvé přivítali rivala z Liberce. Bílí Tygři do Mladé Boleslavi přijeli pozitivně naladěni po výhře nad Mountfieldem. Ve městě automobilů se jim ale nedařilo v koncovce a v cestě jim stál pohotový Břetislav Vystrčil, jenž po dnešním zápase drží šňůru 120 minut bez inkasovaného gólu. To Bruslařům se podařilo zásluhou Adama Kurky a Tristana Konobelje odskočit do dvoubrankového trháku, na který Tygři nijak neodpověděli. Tři body tak zůstaly v Mladé Boleslavi a dorostenci už hledí k dalšímu utkání, které odehrají jíž tuto sobotu v Hradci Králové.
Ml. Boleslav: Vystrčil (Sklenička) – Hlinský "A", Šilhavý, Fišer, Kubíček, Průšek J., Křivánek – Kurka, Steklý, Beran, Šindelář "A", Hurt, Kristek, Král P. "C", Lev, Konobelj, Vojáček, Lisler
Liberec: Macourek (Pech) – Macháček "C", Seidl, Stromský, Průšek P. "A", Pilíšek, Král A., Ehrenberger – Špilka "A", Hájek, Šťástka, Rozsíval, Kučera, Pekař, Maxin, Prokůpek, Langer, Bajer
Branky a nahrávky: 26. Kurka (Beran, Fišer), 40. Konobelj (Hurt). Rozhodčí: Glanc – Maštalíř, Brož. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 45:16. Průběh utkání: 2:0.

Komentář

Do prvního letošního derby vstupovaly oba celky neporažené a na ledě to bylo vidět. Jako první mohl skórovat Vasil Špilka, který se na pravé straně uvolnil a snažil se překonat domácího brankáře Břetislava Vystrčila. Ten si prostor mezi betony pohlídal a libereckému střelci zkazil chuť. První šanci Bruslařů vyprodukoval dobře napadající Jan Hurt, jenž zpoza branky předložil puk Tristanu Konobeljovi. Slovinský forvard zakončoval s hokejkou pod nohami á la Tomáš Hertl, ale Ferdinand Macourek parádní akci zmařil úspěšným zákrokem. Ve zbytku první periody si oba týmy vyměnily několik přesilovek, ale i nadále kralovali brankáři. Břetislav Vystrčil dokonce vychytal trestné střílení, které následovalo po faulu Adama Hlinského. Exekuce se ujal Daniel Pekař, jenž takřka nic nevymyslel a trefil střed branky.

Středočeši na svého soupeře ve druhé dvacetiminutovce vletěli jako uragán a počali ostřelovat branku Liberce. V čase 25:55 pak Ferdinand Macourek neudržel střelu z hole Jana Fišera od modré čáry a ve skrumáži před hostující klecí se nejlépe zorientoval Adam Kurka, jenž doklepl puk za záda libereckého gólmana - 1:0. Domácí hokejisté i nadále Tygry přehrávali a po vysokém lobu Adama Hlinského se do úniku dostal Tristan Konobelj, jehož zakončení k pravé tyči Ferdinand Macourek zastavil lapačkou. Na druhou stranu ve 36. minutě uháněli Daniel Pekař a Marek Šťástka, jenže první jmenovaný nedokázal přesně přihrát. Tygři tak z přečíslení 2 na 1 nevytěžili a David Šindelář je za to mohl potrestat, když se protlačil až před hostujícího brankáře. Když byl už Ferdinand Macourek položený na ledě, domácímu útočníkovi utekl puk z hole. Bruslaře to nemuselo mrzet, protože se jim i tak podařilo ve skóre odskočit. V čase 39:07 se rána Jana Hurta odrazila od mantinelu za brankou a puk se vrátil zpět před bránu Liberce. Tam si najel připravený Tristan Konobelj, kterému se do třetice všeho dobrého podařilo skórovat - 2:0.

Hosté z Podještědí chtěli ve třetí periodě rychle skórovat, aby se jim podařilo vrátit se do zápasu. Boleslavští však dobře bránili, například Matěje Bajera do střely nepustil Adam Kurka, když mu na pravém kruhu odebral puk. Ve 43. minutě si zase Adam Hlinský pohlídal průnik Davida Rozsívala, kterého si domácí bek dobře nabruslil a vytlačil ho s kotoučem až k mantinelu. Když už pak puk třeba při střele Vojtěcha Pilíška prošel na domácí branku, tak se předvedl Břetislav Vystrčil. V 52. minutě přišly klíčové momenty zápasu, když se na trestné lavici Bruslařů potkali Miroslav Křivánek a Patrik Král. Liberečtí hráči měli přes 90 sekund dvojnásobné přesilovky, jenže s ní naložili hanebně. Nejenže nevystřelili na branku, dokonce se jim nedařilo ani založit útok a divákům ve ŠKOENERGO Aréně předvedli ukázkový icing. Ve zbytku času si Bruslaři už nadějný výsledek pohlídali, přičemž se nehnali do útoku ani při vlastní přesilovce. Tygři se nakonec do závěrečného tlaku vůbec nedostali, neboť v poslední minutě vůbec neměli puk ve své moci. Mladoboleslavští po třetí siréně slavili cenný skalp svého rivala, kterému nedovolili skórovat.

Ohlasy trenérů

David Vrbata: Byli jsme od začátku utkání lepší, hráli jsme dobře na puku, kromě pár nepřesností, ze kterých měl Liberec brejky to bylo dobré. Bohužel se nám tolik nedařilo v koncovce, mohlo to dopadnout větším rozdílem. Musím ale hráče pochválit, protože podali dobrý výkon.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.