BK MLADA BOLESLAV
7. 1. 2023 | Lukáš Chuchválek

Divoká přestřelka s Černošicemi skončila pro B-tým porážkou

16., sobota 7. 1. 2023
Ml. Boleslav - Černošice MBL - CER
M l. B o l. – Na malé hale čekalo Bruslaře náročné utkání s nejlepším celkem skupiny Jih a jeho kvalita byla znát. Ten se ujal vedení a již ho nepustil. Bruslařům se nedá upřít snaha, ale pokazili druhou třetinu poté, kdy stáhli náskok soupeře na rozdíl jediné branky. Černošice jim během druhého dějství nasypali šest gólů a o osudu utkání se v tu chvíli zdálo být rozhodnuto. Bruslaři se i přesto ve třetí třetině vrátili do zápasu a stáhli náskok na dvě branky. Jenže v rozhodující okamžik neproměnili tutovou šanci a soupeř toho využil, aby rozlet Bruslařů rázně utnul. Přestože je desítka velice nelichotivá, nebylo to vyloženě špatné utkání. Jen byla škoda té druhé třetiny, která se ukázala být rozhodující. Nyní Bruslaře čeká série tří zápasů venku.
Ml. Boleslav: Schwarz – Michal, Zvolenský, Bartoš, Kadeřábek J. (A), Bílek, Málek – Moucha, Tregl, Rovný (A) – Vondrlík (C), Hochman, Kerda – Mareš, Ficek, Čermák
Černošice: Thuma – Zuska, Novák, Staněk (C), Hofman, Krudenc M., Vladyka (A), Němeček (A) – Krudenc V., Loskot, Vlček – Šalamoun, Jobek, Pulkrab – Formánek, Brejcha
Branky a nahrávky: 9. Vondrlík (Kerda, Bartoš), 28. Kerda (Čermák), 29. Mareš (Ficek, Kadeřábek J.), 44. Bílek (Málek), 49. Čermák (Moucha), 52. Čermák (Kerda, Bílek) – 12. Brejcha (Šalamoun, Vladyka K.), 18. Loskot (Vlček, Staněk), 26. Pulkrab (Brejcha, Šalamoun), 28. Formánek (Šalamoun, Krudenc V.), 31. Loskot, 32. Šalamoun (Krudenc V., Němeček), 32. Jobek (Brejcha), 39. Brejcha (Vladyka, Šalamoun), 56. Vlček, 59. Brejcha. Rozhodčí: Hruška – Záhora, Buček. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 44. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 3:4, 3:8, 6:8, 6:10.

Komentář

Nejprve Bruslaři odolali prvotnímu tlaku soupeře, jenž zasypal Marka Schwarze několika střelami. Postupem času, a zvláště jakmile se začalo vylučovat, se hra srovnávala, avšak k žádným vyloženým šancím prozatím nedocházelo. A to ani v dvojnásobné přesilovce Černošic. V 11. minutě zápas předčasně skončil pro Petra Nováka, jenž po jedné akci domácích zůstal dlouho ležet na ledě a spoluhráči mu zraněnému museli pomoci. Jakmile se hra opět rozjela, mohl otevřít skóre Lukáš Rovný, jenže pak po buly až před Schwarzem domácí špatně rozehráli a skóre místo něj ve 13. minutě otevíral hostující Tomáš Brejcha, který posílal puk přes již vyšachovaného Schwarze. Boleslav se pokusila vytvořit si střelecké pokusy, jenže byli obsazování zdatným protivníkem. Nebezpečnou šanci měl Dušan Kerda, jenž svou tečí minul. Pak ale v 18. minutě Černošice rozebraly boleslavskou obranu a Vlček pálil na Schwarze, jenž vyrazil, a Jiří Loskot dorážel puk skrz mezeru v jeho rozestavení. Poté šli hosté do čtyř a poprvé udeřila také Boleslav, když nehlídaný Jan Vondrlík zvedl u pravé tyče puk přímo pod víko.

Na začátku druhého dějství ještě nic nenaznačovalo, že se hra zvrhne v takovou divočinu. Jenže při oslabení pak ve 26. minutě Bruslaři dostali podobný gól, jaký v závěru první třetiny dali, když pozapomněli hlídat Marka Pulkraba. Vondrlík se prudkým vpádem před Thuma pokusil snížit, jenže zafungovalo nedáš-dostaneš a radoval se po bleskovém protiúderu Roman Formánek. Na rychlý gól zareagovali domácí rychlým gólem a na 2:4 snížil za 24 sekund Dušan Kerda. Rychlou akci si zopakovali a za dalších 16 vteřin vsítil kontaktní branku Michal Mareš. V následujících dvou minutách se hra zklidnila, ale všeho do času, neboť po úderu Jiřího Loskota mezi betony Marka Schwarze se puk doklouzal až do sítě. Za další půlminutu se hosté trefili znova zásluhou Dominika Šalamouna a pak za další půlminutu ještě jednou vykoupal Schwarze Tomáš Jobek. V této šestiminutové divočině soupeř rychle odskočil, Boleslav se pak dotáhla zpět jen, aby Černošice nabraly ještě větší vedení. I tak se Bruslaři snažili s tím něco udělat a nebylo jim přáno. V jednom případě puk nepřekročil zcela brankovou čáru. V závěru třetiny pak vsítil již osmou černošickou branku Tomáš Brejcha, jenž zamířil mezi Schwarzovy betony.

Po této kanonádě se zdálo být rozhodnuto, jenže Boleslav sympaticky nesložila zbraně a hodlala aspoň zkusit hrozivé pětibrankové manko stáhnout. K tomu dostali přesilovku pěti proti třem, kterou Ondřej Bílek z levé strany ve 45. minutě proměnil. V této třetině hráli domácí lépe než soupeř a také důrazně, což ukázal před bránou při dorážce Michal Čermák. V 52. minutě se tentýž hráč Michal Čermák trefil znovu a náskok soupeře byl najednou hratelný, pouze o dvě branky. Kontaktní branku měl na své holi v 56. minutě Moucha, ale neproměnil svou tutovou šanci, a tak přišel sólový protiúder soupeře a do sítě se trefil hostující Šimon Vlček. Tím zhasly naděje, že by se Boleslav vrátila plnohodnotně do hry. I tak zkusil trefit z dálky růžek Thumovy branky Jan Kadeřábek. Na poslední dvě a půl minuty se Bruslaři odhodlali ke hře bez gólmana, avšak po prohrané buly zkompletoval hattrick trefou do prázdné branky Tomáš Brejcha. Výsledek je sice špatný, ale Boleslavi se nedalo upřít, že to i za beznadějného stavu zkusila a málem uspěla.

Ohlasy trenérů

Jiří Klikar: Myslím si, že jsme nezačali špatně, i když nám soupeř dal dva góly. Měli jsme v první třetině tak čtyři gólové šance, které jsme neproměnili, což je škoda, ale stačili jsme to ještě zkorigovat na 1:2. Pak ve druhé třetině nám utekli na rozdíl tří gólů, ale rychle jsme to stáhli. Pak už jsme si mysleli, že můžeme hrát víc dopředu a přestali jsme myslet na zadek, a stalo se, co se stalo. Skóre tomu odpovídalo. Byla to škoda, ale myslím si, že jsme třetí třetinu nakonec odehráli důstojně.

Související články

Aktuality

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.

25.02.2024

Juniorské derby v Lomnici

Podruhé v únoru se naši junioři v rámci DHL extraligy juniorů podívají na místo, na němž se normálně nejvyšší juniorská soutěž nehraje. Zatímco v Jičíně se hrálo na popud Bruslařů, do Lomnice nad Popelkou vyrážejí naši mladíci utkat se s "domácím" Libercem. Zápas je naplánován na pondělí 26. února, úvodní buly padne v 17:30.

×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC Energie Karlovy Vary
BK Mladá Boleslav