BK MLADA BOLESLAV
3. 1. 2023 | Tomáš Taybner

Vimmer hattrickem srazil Litvínov a junioři berou tři body

33., úterý 3. 1. 2023
Ml. Boleslav - Litvínov MBL - LIT
M l. B o l. – Po prohře s Energii přivítali Bruslaři soupeře ze středu tabulky a sice Vervu Litvínov. Boleslavští junioři po dvou třetinách vedli už 2:0, ale hosté se zásluhou Ekrta dostali na dostřel. Poté si vzal slovo Štěpán Vimmer, který z úniku zvýšil na 3:1, aby o pár minut později zkompletoval hattrick po úspěšném provedení trestného střílení. Junioři tak zapsali do statistik první body roku 2023 a v tabulce nadále drží vysoké umístění.
Ml. Boleslav: Hora D. (Stuchlík) – Vlasák A., Rajgl "A", Sypecký, Vochvest, Němec, Moravec "C", Hlinský – Moyseyev, Polák, Král, Zvagulis, Půček "A", Gardoň, Hruška, Vlasák M., Vítek, Vimmer, Vyroubal, Hrouda
Litvínov: Klika (Kubík) – Beran, Vyhlídal, Bystřický, Werner, Hocelík, Hynek, Hora M. – Dudáček, Maštalířský, Svoboda, Slavík "A", Čech, Vopat "C", Postl, Dej, Danielčák, Špaček, Ekrt, Ščislák
Branky a nahrávky: 12. Vimmer (Půček), 40. Vlasák M. (Polák), 48. Vimmer (Hruška, Sypecký), 55. Vimmer (TS) – 43. Ekrt (Danielčák, Maštalířský). Rozhodčí: Micka, Kosnar – Beneš, Kotlík. Vyloučení: 3:5, navíc Vyroubal (MBL) 5+20 za krosček, Svoboda (LIT) 5+20 za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 101. Střely na branku: 32:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Komentář

Po opatrném úvodu z obou stran se v 8. minutě o rozruch postaral Postl, jenž pálil ze slotu po přihrávce Svobody, ale díky betonu Hory puk do branky neprošel. Do vedení se ale dostali domácí, kteří skórovali z nenápadné akce. Půček protáhl puk do útočného pásma, jeden z litvínovských beků mu ho vypíchl a u pravého kruhu se k němu dostal Štěpán Vimmer. Boleslavský forvard měl dostatek času a z pravé strany zamířil přesně.

Hosté v první periodě hráli s Bruslaři vyrovnanou partii, ale ve zbývajících 9 minutách se k ohrožení Horovy branky nedostali, protože dvakrát pykali za své prohřešky proti pravidlům. Naštěstí pro Vervu už se gólově neprosadili ani domácí a do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

Ve druhém dějství měli Litvínovští k dispozici první přesilovku a během ní několikrát zahrozili, ale na domácího brankáře nevyzráli. Sílu litvínovských přesilovek ilustrovaly rány Danielčáka a Svobody, únik Postla zase na poslední chvíli hasil Adam Vlasák. I díky jeho zákroku Bruslaři i nadále drželi hubený náskok.

Čtvrtá přesilová hra boleslavského týmu už ale branku přinesla a vyloučený Ekrt na trestné lavici příliš nepobyl. Vracel se už po 20 sekundách, které Bruslaři potřebovali na to, aby potrestali jeho přestupek. Stalo se tak v čase 39:20. Na modré čáře Polák nechal odklouzat bránícího litvínovského hráče a vypálil, Klika touš neudržel a připravený Marek Vlasák puk doklepl do sítě - 2:0.

Na startu třetí části putoval do kabin Vyroubal, který byl vyloučen za krosček a hostům se naskytla ideální příležitost k zdramatizování zápasu. Uběhlo 33 sekund a kontaktní gól byl na světě. Po přechodu modré čáry a rychlé kombinaci se do puku opřel Jan Ekrt, jehož pumelice se po odrazu o boleslavskou hokejku odrazila do domácí svatyně - 2:1. Bohužel pro Vervu už zbylé 4 minuty neproběhly podle představ, Bruslařům se dařilo zastavovat litvínovské útoky hned za modrou čarou a důrazně získávat kotouče ze soubojů podél mantinelů.

Na sklonku 48. minuty pak Hruška našel na útočné modré rozjetého Štěpána Vimmera a ten svůj brejk dovedl až ke gólové radosti. Útočník s osmičkou na dresu si Kliku rozhýbal a podél pravé tyčky pak poslal puk do sítě - 3:1. Chemiky třetí gól ochromil a o závěrečný tlak hosté přišli o 2 minuty později, když do kabin odešel Svoboda. Ten si u mantinelu počínal nešetrně, když nedovoleně atakoval Adama Vlasáka, za což dostal trest ve hře.

Bezprostředně po návratu hráče, který odpykával Svobodův trest, ujel litvínovské obraně dvougólový Štěpán Vimmer a Slavík musel zatáhnout za záchrannou brzdu. Po jeho zákroku bylo nařízené trestné střílení, jež Vimmer proměnil. Útočník, který přišel v průběhu sezóny z Kladna, si Kliku opět rozhýbal a kotouč mu poté zasunul mezi betony. Jeho hattrick tak dotvořil skóre 4:1.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner: Věděli jsme, že to bude těžký zápas, protože teď nejsme úplně v pohodě. Máme problémy se sestavou kvůli zraněním, ale kluci, co dneska naskočili, si s tím poradili. Náš výkon také podpořil brankář David Hora, který nás celý zápas držel. Měli jsme pak v závěru problémy s disciplínou, což samozřejmě budeme řešit. Kluci ale vybojovali tři body, které jsou pro nás důležité. Chceme patřit nahoru.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.