BK MLADA BOLESLAV
27. 1. 2023 | Tomáš Taybner

Junioři ve Zlíně vybojovali tři body a nadále zůstávají na čele tabulky

39., pátek 27. 1. 2023
Zlín - Ml. Boleslav ZLN - MBL
M l. B o l. – V rámci 43. kola junioři vyrazili do Zlína, kde vyzvali tamní Berany. V prvním dějství měli navrch, prosadili se až ve druhém. Poté, co domácí tým nevyužil dvě po sobě jdoucí přesilovky, otevřel ve 37. minutě skóre Vimmer. Zlínští dokázali srovnat, už do minuty ale opět vedli Bruslaři. V rozmezí 32 sekund skórovali Zvagulis a znovu Vimmer. Pojistku při vlastním oslabení přidal Polák. Středočeši tak páteční zápas zvládli za tři body, nyní je čeká přesun do Olomouce, kde hrají zítra od 12:00.
Zlín: Synek (Uherek) – Harmla, Burian, Zavřel, Nábělek (C), Špaňhel, Mikel, Šišák – Čechmánek, Marek, Laciga, Frömel, Chludil (A), Matúšů, Kaláč, Sadovikov, Babulík, Vaculík, Pilát, Klimek
Ml. Boleslav: Hora (Stuchlík) – Moravec (C), Němec, Vochvest, Hrouda, Vlasák A., Sypecký, Hlinský – Hradec (A), Polák, Vlasák M., Půček (A), Vimmer, Gardoň, Vyroubal, Král, Zvagulis, Šachl, Hruška, Moyseyev
Branky a nahrávky: 7. Marek – 37. Vimmer (Vyroubal, Král), 48. Zvagulis (Gardoň, Moravec), 48. Vimmer (Král), 54. Polák (Vimmer). Rozhodčí: Vaněk, Rapák — Gebauer, Blažek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 69. Střely na branku: 26:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Komentář

Bruslaři byli na startu první třetiny lepším týmem, drželi se na kotouči a pohybovali se především před brankou gólmana Synka. Dobrou akci předvedl Polák, který se z levé strany proháčkoval až před branku, jeho zakončení v pádu ale domácí brankář zvládl zneškodnit. Synek byl ústřední postavou při další akci Bruslařů, při které ujížděl do úniku Král, jenž byl při zakončení podražen právě brankářem Beranů. Po nevyužité přesilovce hrozil z dalšího brejku Gardoň, ale ani on skóre neotevřel.

Na startu druhé části se v dobré příležitosti ocitl Vimmer, z mezikruží ale minul zlínskou klec. Bruslaři měli navrch, což však následně změnilo. Stalo se tak, když Berani z tlaku ve 29. minutě vytěžili přesilovou hru. Vyloučení Hlinského ale nepotrestali. Nejblíže byl obránce Nábělek, na jehož hůl se odrazil kotouč po zákroku Hory, mladoboleslavský gólman ale dokázal zasáhnout i na podruhé. Hned poté následovala další přesilovka, při které před Frömelem zela prázdná klec, domácí útočník však trefil jen boční síťku. Do vedení tak šli Bruslaři, to v čase 36:23 zařídil Štěpán Vimmer, jenž si s pukem najel až před branku, položil si Synka a zasunul puk podél pravé tyčky.

Do třetí části nastoupili Bruslaři s cílem udržet své vedení a nechybovat. Hosté tak měli opticky navrch, Hora ale na všechny střely dobře viděl, takže zvládal zasahovat. Ve 47. minutě se ale k nenápadné akci dostal Richard Marek, jenž najel k brance z pravé strany a procpal puk podél bližší tyčky až za Horova záda. Bruslaře inkasovaná branka neopařila, naopak se jim povedlo zasadit tvrdý direkt, a to hned dvojitý. Za 22 sekund totiž skóroval Kristers Zvagulis, kterého ještě v téže minutě napodobil Štěpán Vimmer, jemuž na pravém kruhu ideálně sedla střela po pasu Krále - 1:3. Ve vlastním oslabení poté Vimmer vyslal do úniku Vojtěch Polák, jenž si pohrál se Synkem a zvýšil na rozdíl tří branek.


Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.