BK MLADA BOLESLAV
28. 1. 2023 | Tomáš Taybner

Junioři vezou dva body z Olomouce, nájezdy rozsekl Marek Vlasák

40., sobota 28. 1. 2023
Olomouc - Ml. Boleslav OLO - MBL
M l. B o l. – Bruslaři na Hané nezačali nejlépe, když od 9. minuty prohrávali. Trefy Marka Vlasáka a Matěje Gardoně obrátily skóre na stranu hostů. Olomouc dokázala vyrovnat dvě minuty před koncem a šlo se do prodloužení. Tam domácí zariskovali bez brankáře, ale bonusový bod jim to nepřineslo. Rozhodly tak nájezdy, kde uspěl jen Marek Vlasák. Z moravského tripu tak Bruslaři vezou zpět 5 bodů z 6 možných, další zápas sehrají ve středu na ledě Hradce Králové.
Olomouc: Frgál (Nowak) – Panáček, Sedláček, Kočí, Groch, Compel, Galvas, Drábek A. – Jeřábek, Havel, Pigl, Tomeček (A), Belan, Janech, Matašovský, Kučera (C), Drábek K., Bošek, Ruda
Ml. Boleslav: Stuchlík (Hora) – Vochvest, Sypecký, Vlasák A., Němec, Hrouda, Hlinský, Moravec (C) – Gardoň, Polák, Král, Zvagulis, Moyseyev, Hradec (A), Hruška, Vlasák M. (A), Šachl, Vimmer, Vyroubal
Branky a nahrávky: 9. Tomeček (Galvas, Kučera), 58. Tomeček (Kučera, Matašovský) – 27. Gardoň (Vlasák M.), 39. Vlasák M. (Zvagulis), rozh. náj. Vlasák M.. Rozhodčí: Barek, Bernat – Jiruška, Bezděk. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 61. Střely na branku: doplníme později. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Komentář

Junioři měli po zápase ve Zlíně zhruba 17 hodin na přesun do Olomouce a odpočinek předtím než dnes nastoupili na ledě Olomouce. Mladoboleslavská mašina se rozjížděla pomalu a na startu utkání se nevyvarovala faulům. V 7. minutě putoval na trestnou Hlinský, za další minutu se k němu přidal Zvagulis. Kohoutům se tak naskytla ideální šance na to, aby si vzali vedení, a to se také stalo. Kombinaci Mory při dvojnásobné početní převaze zakončil Michal Tomeček. Bruslaři se postupně dostávali do tempa a na sklonku úvodního dějství měli několik dobrých šancí, například střelu Moravce musel Frgál chytat v leže, při závaru ve 20. minutě za něj dokonce musel zaskočit obránce Panáček.

Vyrovnání mohlo přijít při přesilovce, tu však Bruslaři nevyužili. Naopak se jim podařilo udeřit v oslabení, když se přesně do víka olomoucké klece trefil Matěje Gardoně. Dokonání obratu mohlo přijít ve 35. minutě, kdy se do dobré šance protlačil Polák. Nestalo se tak jen díky dobré obranné práci jednoho z domácích beků. Přesto se Bruslaři dočkali, když ve 39. minutě využili přesilovku. Vyloučená Ruda se na led vrátil už po 22 sekundách, kdy ho z trestné lavice vyhnal Marek Vlasák. Mladoboleslavský forvard předvedl důraz na brankovišti a přesné zakončení. Zelení tak do kabin odešli o gól šťastnější.

V první minutě třetí části mohli skórovat domácí hráči, když při rozehrávce chyboval Stuchlík, Kohouti nabídnuté šance nevyužili. Na druhé straně chyboval obránce Kočí, a tak měl Vimmer před sebou už jen brankáře Frgála, ten se kličkou na forhend nenechal nachytat. Hanáci ve třetím dějství tlačili na pilu a hned třikrát se provinili proti pravidlům. Přesilovková čísla Bruslařů však nejsou zrovna nelepší, což se potvrdilo i dnes. I tak měli hostě ještě jednu šanci na pojistku, když v 56. minutě vyrazili do přečíslení hned tři hokejisté v zeleném dresu. Zakončení na sebe vzal Zvagulis, ale zradila ho muška, neboť svoji střelou Frgála vůbec neohrozil. Na druhé straně tak přišel trest. V čase 57:39 se ujala střela Michala Tomečka z pravého kruhu, jenž svým druhým gólem poslal zápas do prodloužení.

V něm trenérský štáb Mory sáhl k risku bez brankáře, poslední Olomouc totiž potřebuje každý bod. Domácí tým výhody jednoho muže v poli nevyužil, na druhou stranu na ni ani nedoplatil.

Rozhodovaly samostatné nájezdy, ve kterých skóroval už jen Marek Vlasák. Bonusový bod tak přitekl na konto Bruslařů.


Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.