BK MLADA BOLESLAV
23. 2. 2023 | Tomáš Taybner

Dorost zlomil Slavii ve třetí třetině

II / 19. kolo, čtvrtek 23. 2. 2023
Ml. Boleslav - Slavia MBL - SLA
M l. B o l. – Bruslaři po poslední výhře nad Pardubicemi chtěli přidat další úspěch, v cestě jim ve čtvrtek stála pražská Slavia. Sešívaní šli ve ŠKOENERGO Aréně do vedení, Bruslaři ještě v první třetině zvládli vývoj obrátit. Ve druhé však inkasovali a stav 2:2 tak měla zlomit třetí třetina. To se také stalo, v oslabení v 52. minutě rozhodl Vojtěch Steklý. Druhou výhru Bruslařů v řadě pečetil o dvě minuty později Matěj Vojáček. Další utkání dorostenci sehrají v sobotu, kdy od 12:45 hostí dalšího pražského soupeře - Spartu.
Ml. Boleslav: Vystrčil (Kovář F.) – Průšek, Fišer, Šilhavý, Kubíček "A", Hlinský "A", Kovář D. – Beran, Trefil, Steklý, Hurt, Kurka, Vojáček, Kristek, Hájek, Šindelář "C", Konobelj, Lev
Slavia: Poletín F. (Bašta) – Ciolek, Lorenz, Kubánek "C", Labuzík, Pšenička, Marek – Grebeníček, Němeček, Kucharčík, Hlavička, Tittl, Poletín T. "A", Matějovský, Havlíček, Tichý, Filip
Branky a nahrávky: 17. Kristek (Fišer), 20. Vojáček (Hurt), 52. Steklý (Šindelář), 54. Vojáček (Vystrčil) – 9. Poletín T. (Kucharčík, Pšenička), 28. Filip (Hlavička, Havlíček). Rozhodčí: Raška – Kettner, Hnilička. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 88. Střely na branku: 30:37. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.

Komentář

V úvodu utkání byli o něco aktivnější hosté, do vedení je mohl dostat Matějovský, jenž však u tyčky nedosáhl na prudkou přihrávku spoluhráče. Na druhé straně se při podobné akci u pravé tyčky dostal ke střele Kurka, tomu však brankář Poletín vystavil stopku betonem. Slávisté poté nabídli Bruslařům přesilovku, tu se ale i přes velké množství střel nepodařilo využít a přišel trest. V 9. minutě se ke střele z pravé strany dostal Kucharčík a Vystrčilovi puk propadl na brankovou čáru, kam se jako první nacpal Tomáš Poletín - 0:1. Bruslaři srovnali poté, co nevyužili další nabídnuté přesilovky. Stalo se tak v 17. minutě, kdy hostující gólman jen vyrazil Fišerovu střelu z modré a dezorientovaní Slávisté si poté nepohlídali dorážejícího Jakuba Kristka. Ještě před odchodem do kabin domácí borci otočili stav utkání, vyloučený Matěj Vojáček z trestné lavice vyrazil rovnou do útočného pásma, kde z hranice levého kruhu uklízel do branky vyraženou střelu Hurta.

V prostřední periodě lepším dojmem působili domácí, kteří se častěji zdržovali v prostorech kolem soupeřovy klece. Územní převaha ale Bruslařům nepomohla, zatímco hostům ke skórování stačilo málo. Poté, co se Sešívaní vymanili z tlaku před vlastní brankou, vyrazili do rychlého protiútoku. Ten střelou z druhé vlny zakončoval Nikolas Filip, jemuž střela z vrcholku kruhů sedla a po odrazu o břevno domácí svatyně skončila v síti. Poté se hra vyrovnala a tempo opadlo. To se změnilo na konci prostředního dějství, kdy hra ve čtyřech přinesla do hry obou mužstev nový a svěží vítr. Na jedné straně dostal Kubánek před branku střílený pas do hokejky, kotouč však přímo před Vystrčilem nedokázal nasměrovat mezi jeho betony. Také na druhé straně to hořelo, když Šindelář před bránou vybojoval kotouč a připravil pozici pro Steklého, jeho hvězdná chvíle však měla přijít později.

Do třetí části oba týmy nastoupily s cílem neudělat chybu, což bylo na jejich projevu znát. Až do 51. minuty nebyla k vidění žádná větší šance, poté se ale Beran provinil faulem. Ten na trestné lavici trnul při tečovaném pokusu Kubánka i střele Poletína z levého kruhu, kdy hostující forvard poloprázdnou klec přestřelil jen velmi těsně, ale poté mohl slavit. V oslabení se totiž ke kotouči dostal kapitán Šindelář, jenž přihrávkou od levého mantinelu vybídl ke skórování Vojtěcha Steklého. Ten si položil brankáře Poletína a bekhendem zakončil podél jeho betonu - 3:2. Kolem hostující klece se hra odbývala i v dalších minutách, za Poletínem dokonce zvonila tyč. V čase 53:37 do pásma vletěl Matěj Vojáček, jehož ránu Poletín neudržel a poté, co se puk snažil v brankovišti zalehnout, doskákal herní předmět za brankovou čáru. Hosté mohli korigovat stav při početní převaze, ale nepovedlo se jim to. Nepomohla ani powerplay, a tak bylo rozhodnuto.


Ohlasy trenérů

Jan Hanzlík: Dneska už to konečně mělo správné grády. Super zápas z obou stran, konečně jsme hráli to, co jsme chtěli - bruslivý a důrazný hokej. Povedlo se nám i oslabení. Trošku nás zase zasáhl výpadek ve druhé třetině. Kluci si ale zasloužili vyhrát, hráli týmově a padali do střel. Konečně se to otáčí. Takhle přesně chceme hrát, hodně bruslit, tlačit se do branky a dohrávat souboje. Za mě tedy velká gratulace klukům do kabiny, přesně takhle se můžeme posouvat dál.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.