BK MLADA BOLESLAV
8. 4. 2023 | Redakce

Ještě není konec! Junioři doma vynulovali Spartu

SF5, sobota 8. 4. 2023
Ml. Boleslav - Sparta MBL - SPA
M l. B o l. - Boj o finále pokračuje. Mladoboleslavští junioři v pátém semifinálovém utkání potřebovali vyhrát, aby nepustili Spartu do zápasů o zlato. A to se mladíkům ze středních Čech podařilo, rivaly z Prahy porazili poměrem 4:0, série se tak za stavu 2:3 přesouvá zpět do hlavního města. Šesté semifinále startuje v 18:00.
Ml. Boleslav: Stuchlík – Sypecký, Rajgl, Čech, Křepelka, Němec, Moravec (C) – Hruška, Polák, Půček (A), Lisler, Moyseyev, Šachl, Vimmer, Zvagulis, Vítek, Malínek, Vyroubal, Gardoň, Hrouda (A)
Sparta: Artsatbanov – Šindelek, Böhm, Bartoň, Ducháč (C), Červenka (A), Tůma, Pavlák – Stepanchuk, Vitouch, Senčák (A), Hrabík, Novák, Theimer, Holeček, Krupička, Höll, Mácha, Hamršmíd, Hauser
Branky a nahrávky: 18. Křepelka (Moravec, Půček), 21. Půček (Malínek, Němec), 26. Vimmer (Šachl, Čech), 27. Vimmer (Gardoň) . Rozhodčí: Úlehla, Barek – Kis, Roischel. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 453. Střely na branku: 41:28. Průběh utkání: 4:0. Stav série: 2:3.

Komentář

První velkou šanci zápasu měl v 6. minutě na hokejce Štěpán Vimmer, který od pravého kruhu zacinkal na vzdálenější tyč. Následně oba celky okusily hru ve čtyřech, ale ani z této pasáže branka nevyplynula. Gólový účet otevřel až v 18. minutě Karel Křepelka. Středočeši si totiž střihli hned 101 vteřin dlouhou početní výhodu 5 na 3, kterou potrestal právě boleslavský bek střelou od modré. Domácí úvodní branka nakopla a do konce třetiny nepouštěli sparťany do vyložených šancí.

Navíc hned na počátku prostřední dvacetiminutovky udeřili podruhé. Malínkův pokus gólman Pražanů vytěsnil před sebe, k odraženému kotouči se ale přiřítil Jan Půček, který ho doklepl za brankovou čáru. Minutu poté mohl odpovědět Ondřej Hrabík, jenže proti jeho bekhendové kličce se vyšvihl připravený Stuchlík.

V čase 25:18 přišla další změna ve skóre a opět na straně Bruslařského klubu. Štěpán Vimmer si počíhal před Artsatbanovem na nahozený puk, který usměrnil za jeho záda a zvýšil na 3:0. Vzápětí se po faulu Böhma ocitli Pražané znovu ve čtyřech a i tuto výhodu domácí potrestali. Od třetí branky neuplynula ani minuta a Mladá Boleslav slavila už čtvrtou přesnou trefu. Gardoňův pokus od pravého kruhu sledoval Štěpán Vimmer, jenž si sjel k dorážce a překonal sparťanského strážce.

Posléze si přesilovou hru zahráli i hosté, jenže Stuchlíka nedokázali překovat. Ve slibně šanci se v závěru druhého dějství ocitl Petr Hauser, kterého v kličce před boleslavským gólmanem zastavila defenziva domácího celku. V závěrečné třetině, i přes snahu obou týmů, žádná další branka nepadla. Mladá Boleslav tak vítězstvím 4:0 odvrátila postup Sparty do finále a snížila stav semifinálové série na 2:3. Šesté utkání se odehraje v pondělí v holešovické aréně v Praze od 18:00.

Ohlasy trenérů

Lukáš Zörkler: Do dnešního zápasu jsme šli s vědomím, že to může být naposledy, což jsme určitě nechtěli. Kluky jsme na to celou dobu připravovali. Musíme hrát dobře bezpečně zezadu, nedělat žádné blbosti, posouvat puky a nepředržovat to. Poprvé v sérii jsme dokázali odskočit na rozdíl dvou branek, což asi rozhodlo. Pak už jsme si ten zápas podrželi. Připravíme se teď na pondělí, jedeme dál. Doufáme, že se sem ještě ve středu vrátíme.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.