BK MLADA BOLESLAV
15. 4. 2023 | Tomáš Taybner

Devítka vyhrála první zápas finále! Do Liberce si odváží dvoubrankový náskok

F1, sobota 15. 4. 2023
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. – Přesně o sobotním poledni se ve ŠKONERGO Aréně rozehrála finálová série mezi Bruslaři a Bílými Tygry z Liberce. Domácí vedli po přesilovkové trefě kapitána Hanyše, ale liberečtí hokejisté zvládli vývoj obrátit. Rozhodla však třetí perioda, kde Bruslaři během necelých dvou minut převrátili stav na svoji stranu a v 54. minutě přidali pojistku. Pod Ještědem tak Mladoboleslavští rozhodující utkání započnou s dvoubrankovým náskokem, ve Svijanské Aréně se bude hrát od 17:00.
Ml. Boleslav: Sklenička (Příhoda) – Stádník, Mokrý, Verbeshchuk, Nedorost, Postl, Kříž F., Hora – Vasiak, Churáček, Václavík, Flordrman "A", Hanyš "C", Novotný, Jareš, Hrouda, Matějka, Zhdanov
Liberec: Charvát (Hrášek) – Baksalary "C", Šmucr, Fiala, Sanejstr, Vaněček "A", Zeman – Šafařovský, Hrabčák, Svoboda, Pekr, Kučera, Mairich, Kříž S., Choma, Krajdl, Šejc, Bělohorský "A"
Branky a nahrávky: 9. Hanyš (Nedorost, Matějka), 43. Vasiak (Matějka, Zhdanov), 45. Matějka (Hora, Vasiak), 54. Nedorost (Hanyš, Churáček) – 18. Vaněček (Šafařovský), 30. Vaněček (Bělohorský, Svoboda). Rozhodčí: Raška, Procházka — Hnilička, Balák. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 321. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.

Fotogalerie

Komentář

Všechny vzájemné zápasy v letošní sezóně patřily domácímu týmu, což chtěli Bruslaři potvrdit i při šestém setkání. Jejich aktivita v prvních minutách nenesla ovoce jen díky tomu, že se Liberečtí mohli opřít o brankáře Charváta. Přesto vysoké tempo domácích slavilo úspěch, když v 7. minutě průnik jednoho z domácích útočníku zastavoval Vaněček jen za cenu faulu. Ostřelování Charvátovy klece skončilo v čase 8:14, kdy přesilovku využil tečující Petr Hanyš. Kapitán Bruslařů zaparkoval na hranici brankoviště a počkal si na nástřel z hole Nedorosta, který poté usměrnil za záda libereckého brankáře. Následně si přesilovku zahráli také hosté, ti se však gólově neprosadili a stejně se napodruhé vedlo Bruslařům. Krátce před koncem prvního dějství se ale Bílí Tygři dočkali vyrovnání, když se Jakub Vaněček po pravé straně natlačil až před branku a zakončil nad dosah brankáře Skleničky.

Do prostřední části vstoupili lépe hosté, kteří ale naráželi na odpor v podobě obětavých bloků střel a v neposlední řadě na pohotového Skleničku. Několik okamžiků poté, co Bruslaři ubránili libereckou přesilovku, nakopl motory Hanyš a po kličce ve středním pásmu dokázal ujet všem hráčům soupeře. Jeho sólo nakonec skončilo zakončením, které zneutralizoval Charvát. Domácí toho hned vzápětí litovali. Ve 30. minutě totiž Jakub Vaněček vypálil z levé strany a puk přes hradbu těl před boleslavskou klecí propadl až za Skleničkova záda. Mohlo být ještě hůř, když Tygři hráli další početní převahu, ale díky Skleničkovi se další změna stavu neudála.

Ze třetí třetiny uběhlo právě 175 sekund a bylo srovnáno. Na pravé straně dostal příliš mnoho prostoru domácí Sviatoslav Vasiak, jehož zásah jasně určil ráz dalších minut. Uběhlo dalších 7 vteřin a Bruslaři se dostali ke své třetí přesilovce. V ní se domácím příliš nedařilo, až přišla šance Hory. Domácí bek mohl pálit z prostoru nad kruhy, rozhodl se ale ještě pro přihrávku na pravý kruh, odkud se přesnou střelou do šibenice prezentoval Filip Matějka. Liberečtí chtěli počin Bruslařů napodobit a byli k tomu blízko, když v závěru přesilovky nebezpečně dorážel Svoboda. Ten na Skleničku nevyzrál tečí ani následnými dorážkami. V 54. minutě se Bruslařům podařilo přidat pojistku. Z modré čáry vystřelil Václav Nedorost, jehož pokus byl dobře zacloněn domácími útočníky a Charvát tak neměl nárok. Tygři v závěru měli šanci korigovat stav při přesilovce 5 na 3, to se jim však nepodařilo a nakonec byli rádi, že neinkasovali popáté. V posledních sekundách se totiž Bruslaři dostali do přečíslení dvou proti jednomu, svůj náskok ale nenavýšili. Po výsledku 4:2 je nyní čeká přesun do Liberce, kde se v pondělí definitivně rozhodne.

Ohlasy trenérů

Martin Škaloud: Podle mě dnes oba týmy svým výkonem jasně ukázaly, proč se dostaly až do finále této soutěže. Velmi kvalitní hokej z obou stran, přesto si ale myslím, že jsme byli o něco lepší. To vítězství je tak zasloužené. Samozřejmě si ale moc dobře uvědomujeme, že se jedná o poločasový výsledek a to pravé finále nás čeká až v pondělí v Liberci.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.