BK MLADA BOLESLAV
19. 1. 2021 | Adéla Kvapilová, Adéla Kvapilová, foto: Stanislav Souček

Boleslavští sahali po vítězství, nakonec proti Hradci berou pouze bod

37., úterý 19. 1. 2021
Hr. Králové - Ml. Boleslav MHK - MBL
H r a d e c K r á l o v é - Bruslaři v úterní podvečer zápasem s hradeckým Mountfieldem odstartovali týden duelů s týmy z první šestky. Skóre se otevřelo již v úvodní třetině, a to po využité početní převaze. V závěru dějství se podařilo Bruslařům díky dobré souhře v přesilovce odskočit na dvoubrankové vedení. To ale vydrželo pouze do 22. minuty, kdy se prosadili domácí. Ti na tlaku nepolevili a ve třetí třetině vyrovnali. Nakonec rozhodovala nájezdová loterie, ve které byli úspěšnější Hradečtí.
Hr. Králové: Lukeš – Nedomlel (A), Blain, Pavlík (A), Pilař, Gaspar, Šalda – Kevin Klíma, Koukal, Kelly Klíma – Sklenář, Růžička, Orsava – Smoleňák (C), Cingel, Lev – Zachar, Morong, Jergl
Ml. Boleslav: Růžička – Hrbas, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Bernad, Šidlík – Lunter, Zbořil (A), Šťastný – Jääskeläinen, Cienciala, Kotala – Flynn, Najman, Kousal – Alderson, Bičevskis, Stránský
Branky a nahrávky: 22. Orsava (Růžička), 46. Jergl (Kevin Klíma, Zachar), rozhodující nájezd Smoleňák – 16. Jääskeläinen (Šťastný, Kotala), 20. Šťastný (Ševc). Rozhodčí: Pešina, Pražák – Špringl, Rampír. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: hráno bez diváků. Střely na branku: 31:35. Zblokované střely: 16:16. Hity: 6:5. Vhazování: 27:38. Průběh utkání: 0:2, 2:2 – 3:2.

Komentář

Třetí vzájemné střetnutí obou celků začalo lépe pro domácí. Zajímavou akci měl na holi v úvodních minutách Vladimír Růžička, který volil střelu od levého kruhu. Po něm vypálil ještě exboleslavský Jakub Orsava, ovšem s oběma pokusy si Jan Růžička poradil. Bruslaři se jako první dočkali přesilové hry, ta ale nepatřila k povedeným, dokonce během ní vyrazili k hostujícímu Růžičkovi domácí lvi. Následoval početní výhoda Východočechů. Přestože byla lépe kombinačně zvládnutá, ke gólu nevedla. Nebezpečně během ní zahrozil Radek Smoleňák. Zhruba od poloviny počáteční dvacetiminutovky se hra začala vyvíjet dynamičtěji a na obou stranách byly k vidění zajímavé šance, žádná z nich ale ke změně stavu nevedla.

V 15. minutě usedl za katr Radim Šalda, který tak nadělil Mladé Boleslavi další početní výhodu. Jeho trest se nakonec domácímu Mountfieldu nevyplatil. Šťastného pokus ještě Lukeš pokryl, na dorážku Joony Jääskeläinena už ale nestačil. Necelou minutu před sirénou se v přesilové hře čtyři na tři podařilo udeřit Bruslařům podruhé. Tentokrát se kotouče ujal David Šťastný a svým projektilem od pravého kruhu navýšil na 2:0.

Na počátku druhého dějství se aktivněji prezentovali domácí, kteří ze svého tlaku nakonec těžili. Na tabuli svítil čas 21:49, když Vladimír Růžička poslal přihrávku na opačnou stranu, kde číhal připravený Jakub Orsava, jenž střelou z bezprostřední blízkosti prostrčil puk za záda boleslavského Růžičky. Hradecký útočník se o pár minut později přiblížil k vyrovnání, když dokázal odstavit obranu Mladé Boleslavi a proklouznout až k boleslavskému strážci, jenž jeho nabídku přivítal v náruči. Touha po vyrovnání Hradce byla znát čím dál víc, avšak po brejkové situaci Jääskeläinena mohli odskočit hosté.

Ve 32. minutě ujížděl na Lukeše David Šťastný a během úniku byl faulován. Sudí nařídili trestné střílení, na které byl povolán Oscar Flynn. Boleslavský forvard tentokrát ve své oblíbené disciplíně neuspěl. Posléze se prezentoval Ondřej Najman, ale jeho rána proletěla kolem tyčky. Domácí se nevzdávali a s ubíhajícími minutami vytvářeli na boleslavskou obranu tlak. Po souhře hradeckých hokejistů chybělo Smoleňákovi k vyrovnání střelecké štěstíčko. I když více ze hry měli v závěru prostřední periody domácí, branku už vsítit nedokázali, a tak se odcházelo do kabin za stavu 1:2 z pohledu Hradce.

Úvod poslední dvacetiminutovky přinesl zajímavé akce na obou stranách. Dělovku od pravého kruhu vyslal Šťastný, ta se ale opřela pouze o zadní mantinel. Na opačné polovině kluziště bekhendem dorážel Aleš Jergl. Hradecký útočník se nakonec na gólový účet zapsal. Během 26. minuty využili Východočeši závaru před Růžičkovou brankou a po bekhendové kličce již zmíněného Aleše Jergla vyrovnali na 2:2.

Na vyrovnávací branku se pár chvil poté pokoušel odpovědět Pavel Kousal, avšak ránu mezi tři tyče nenasměroval. Výlet k boleslavskému maskovanému muži podnikl Marek Zachar, jehož tažení si ale hostující beci pohlídali. Bez větší akce se obešla i následná hra čtyři na čtyři. Poslední desetiminutovku bylo znát, že žádný z hráčů nechce udělat chybu a připravit tak tým o bodový zisk. Necelých šest minut před koncem základní hrací doby svitla naděje v podobě odskočení pro domácí tým, když na trestnou usedl kapitán Bruslařů Martin Ševc. Největší závar likvidoval Růžička až po návratu zkušeného obránce. Z řad Bruslařů mohl rozhodnout Oscar Flynn, který se natahoval, ale dopravit kotouč za záda Lukeše nedokázal. Protože šedesát minut o vítězi nerozhodlo, přesunul se zápas do prodloužení.

Na začátku nastavené pětiminutovky kroužili před Lukešem Bruslaři, kteří si žádnou velkou šanci vybudovat nedokázali. Před Růžičkou dotíral Jakub Orsava, jenž akci neproměnil. Jedenáct vteřin před koncem prodloužení dostala boleslavská hráčská lavice trest za hru ve více lidech. Početní výhoda Hradce už ale nic nezměnila, a tak o střetnutí musela rozhodnout penaltová loterie.

Nájezdy se od počátku vyvíjely lépe pro domácí. Rozhodující bod vystřelil Radek Smoleňák. Bruslaři zaznamenávají třetí prohru v řadě a musí se spokojit s jedním bodem.

Ohlasy trenérů

David Kočí (Mountfield HK): Byl to velice svižný zápas, oba týmy dobře bruslily a napadaly, hrál se hokej nahoru – dolů. Začali jsme velice dobře, měli jsme výbornou první třetinu. Bohužel jsme ale po ní prohrávali 0:2, protože jsme neubránili přesilovky soupeře, který se tím dostal trochu na koně. Od druhé třetiny už byla hra vyrovnaná. Jsme rádi, že jsme skóre dotáhli a nakonec vyhráli v nájezdech. Náš tým má v posledních zápasech chuť, a proto si věřil, že zápas otočí a urve na svoji stranu.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Předvedli jsme bojovný výkon. Dobře jsme začali a první třetinu vyhráli, ale pak se potvrdilo, že to nebude nic lehkého. Ve druhé a třetí třetině jsme dostali po jedné brance. Trošku mě mrzí, že jsme si při vyrovnávacím gólu nepohlídali rychlý protiútok, protože jsme věděli, že Hradec to hraje z obranného pásma. Na druhou stranu jsme velmi dobře uhráli oslabení a zvládli přesilovky. Myslím, že jsme si zasloužili bodovat, a na nájezdy jsme prohráli. Nemůžeme je pořád vyhrávat.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.