BK MLADA BOLESLAV
4. 4. 2021 | Adéla Kvapilová, Zdena Bobková

Boleslav otočila v Třinci a srovnala stav semifinálové série

SF2 (ČT), neděle 4. 4. 2021
Třinec - Ml. Boleslav TRI - MBL
T ř i n e c – Druhé semifinále nabídlo o poznání vyrovnanější bitvu. Zatímco sobotní duel byl ze strany Bruslařů možná o poznání opatrnější a více nervózní, nedělní zápas byl jiný. Úvodní třetinu se aktivněji prezentovali Bruslaři, nicméně první branka padla na straně druhé, ale Bruslaři na gól Rodewalda zareagovali ještě do první sirény. Druhá třetina pak patřila více Bruslařům, kteří se díky dvěma přesným trefám Bičevskise a Bernada dostali do dvougólového vedení. To ve třetí periodě nepustili a srovnali tak stav série na 1:1. Další semifinálové bitvy se odehrají ve středu a ve čtvrtek v mladoboleslavské ŠKOENERGO Aréně.
Třinec: Kacetl – Doudera, Gernát, Musil, Jaroměřský, Freibergs, Kundrátek, Adámek – Stránský, Vrána (C), Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Hrňa – M. Kovařčík, Špaček, Rodewald – Hrehorčák, Roman, Dravecký (A)
Ml. Boleslav: Růžička – Ševc (C), Šidlík, Hrbas, Pláněk (A), Fillman, Bernad, Dlapa – Kotala, Zbořil (A), Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Trávníček, Cienciala, Jääskeläinen – Strnad, Bičevskis, Stránský
Branky a nahrávky: 9. Rodewald (Jaroměřský, Špaček) – 15. Strnad (Stránský, Ševc), 31. Bičevskis (Strnad), 33. Bernad (Jääskeläinen). Rozhodčí: Pešina, Kika – Lederer, Zíka. Vyloučení: 4:5, navíc Musil (TRI) 10 min. za vražení na hrazení. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: hráno bez diváků. Střely na branku: 30:23. Zblokované střely: 18:10. Hity: 17:12. Vhazování: 36:34. Průběh utkání: 1:0. 1:3.

Fotogalerie

Komentář

Zatímco na třinecké soupisce nedošlo k výrazným změnám, trenéři mladoboleslavské party po porážce sáhli k obměně. Do čtvrté formace se dostal ústecký veterán Michal Trávníček, naopak řadu forvardů opustil Valentin Claireaux. Mezi beky se objevil Marek Hrbas, který naposledy nastoupil ve 42. kole základní části proti Plzni.

Stejně jako úvodní semifinálové střetnutí, tak i toto začali lépe Oceláři. V počátečních minutách se o závar postaral Kundrátek. Hra se postupem času vyrovnala a do obléhání Kacetlovy klece se pustili Bruslaři. Nebezpečně od pravého kruhu vypálil Stránský, ovšem jeho pokus třinecký gólman dobře viděl a vytěsnil. Středočeši následně začali udávat tempo hry. Nejprve do útočného teritoria pronikl Zbořil, posléze se slibně prezentovala čtvrtá boleslavská lajna.

Nicméně skóre se i přes větší aktivitu Mladé Boleslavi otevřelo na opačné straně. Nepřesné rány Jaroměřského se ujal Jack Rodewald, jenž mazácky překonal Růžičku. Během následných minut mohli domácí ještě navýšit, když na trestnou lavici usedl Stránský. Ovšem Bruslaři v oslabení obstáli a po jeho konci se přihlásili o slovo. Před Kacetlem dorážel Zbořil, později se pokusil vyrovnat Šťastný.

Píle se Středočechům vyplatila a v čase 15:00 se radovali z branky. S projektilem Stránského si třinecký brankář ještě věděl rady, avšak na dorážku Jakuba Strnada už nestačil zareagovat. Ondřej Kacetl tak poprvé po 75 minutách v této sérii musel lovit kotouč ze své klece. Po počáteční periodě se odcházelo do kabin za stavu 1:1.

Začátek prostředního dějství se nesl na opatrné vlně, postupně si ale převahu vybudovali hosté. Z řad Bruslařů se snažil Hrbas s Flynnem, na opačné straně po střele Stránského se kotouč dostal k Draveckému, jehož tažení si boleslavský Růžička nadvakrát pohlídal. Následné minuty byly k vidění zajímavé momenty z hokejek obou mužstev.

Další změna stavu nastala v polovině utkání. Kundrátkovu chybu za brankou vystihl Maris Bičevskis, který se v situaci nejlépe zorientoval a procpal kotouč kolem levého betonu třineckého gólmana. Oceláři se po inkasované brance drali před Růžičku, nicméně do brejku ujel Jääskeläinen, jenž naservíroval přihrávku pro Davida Bernada. Boleslavský bek vyslal z mezikruží bombu, která zasvištěla nad Kacetlovým betonem. Dvoubrankové vedení Bruslařů se pokoušeli Slezané co nejrychleji smazat, ovšem v cestě jim stála boleslavská opora.

V závěru druhé dvacetiminutovky přišlo vyloučení za šarvátku na obou stranách. Následná hra 4 na 4 se více dařila hostům. V dobré pozici se objevil Šidlík, avšak jeho rána z vrcholku kruhu se mu po holi svezla a byla zastavena domácím obráncem.

Třetí třetina nabídla zajímavou akci hned v úvodu. Po Kacetlově chybě zachytil puk Ševc a okamžitě jej vyslal na bránu. Chybující Kacelt si však i se štěstím s kotoučem poradil. Třinečtí se všemožně tlačili do brány, při jedné takové akci ale fauloval boleslavský Ševc domácího Růžičku a rozhodčí jeho sekání trestal dvěma minutami. Paradoxně se ale ve velké příležitosti na druhé straně zjevil Najman. Těsně před vypršením Ševcova trestu ale zalehl puk Dlapa a také byl odeslán na trestnou. Během oslabení zažívali Bruslaři ocelové peklo a Růžička musel krýt jednu ránu za druhou. Horké čtyři minuty ale i s obětavostí sobě vlastní přečkali Středočeši bez ztráty kytičky.

Boleslav se s ubývajícím časem zaměřila především na hlídání přechodu Třineckých do útočného pásma a obětavě a aktivně přistupovala ke svému soupeři. Bruslaři mohli hrát přesilovou hru, ale na místo toho také faulovali, takže síly na ledě se vyrovnaly. Třinec zahrozil až těsně před návratem Dlapy na led, ale Jan Růžička své spoluhráče podržel. Časomíra už ukazovala tři minuty do konce, vypadalo to, že domácí odvolají gólmana a půjdou do powerplay, ale domácí Špaček byl příliš horlivý a sudí jej potrestali za krosček. Bruslaři v přesilovce hráli na jistotu, oproti tomu Třinečtí byli hodně nervózní, stejně tak jako celý konec zápasu, kdy přibylo několik osobních soubojů, vražení a dokonce i vzájemné výměny názorů po přerušení hry. Skóre se však už do třetí sirény neměnilo a Bruslaři si tak vezou z třineckého ledu důležitý bod znamenající srovnání semifinálové série. Ta se nyní přesouvá zpět do Mladé Boleslavi. Jistotou ale je, že minimálně ještě jednou Bruslaři do Třince pojedou.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Vstup do zápasu jsme neměli špatný, začátek byl hodně vyrovnaný, Boleslav si tam vytvořila nějaké šance. Podařilo se nám vstřelit gól, ale na konci první třetiny jsme ale lacině inkasovali. Podobné chyby se nám stávaly i v základní části proti Boleslavi. Špatně jsme vystřídali a jim se podařilo vstřelit gól. Myslím si, že od druhé třetiny to byl boj. Druhý gól jim pomohl a my přes snahu jsme nedokázali ve třetí třetině vyrovnat. Oni hráli velmi obětavě a důrazně a nepustili nás do nějaké vážnější situace. Naši hráči nic nevypustili a myslím, že i oni cítí, že ten zápas z naší strany nebyl tak dobrý jako ten první. Určitě na tom zapracujeme, abychom v tom třetím zápase byli lepším týmem.

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Vstoupili jsme do zápasu úplně jinak než včera, bylo to znát. Bylo vidět, že kluci jsou v tom zápase víc, bylo tam nasazení, větší úsilí, lepší komunikace. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli a že jsme v zápase tahali za ten delší konec. Z té porážky jsme nedělali žádné větší závěry, teď to vítězství také nijak nepřeceňujeme. Je to jeden bod, série je 1:1. Jak pro nás, tak i pro Třinec, je to ještě dlouhá cesta. Jsme rádi, že jsme dnes vyhráli.



Zobrazit příspěvek na Instagramu
Příspěvek sdílený BK Mladá Boleslav (@bkmladaboleslav)

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.