BK MLADA BOLESLAV
7. 4. 2021 | Adéla Kvapilová

Stíhací jízda v závěru branku nepřinesla, Boleslav padla 1:3

SF3 (ČT), středa 7. 4. 2021
Ml. Boleslav - Třinec MBL - TRI
M l. B o l. – První domácí zápas semifinálové série se od počátku Bruslařům vymykal z rukou. Inkasovali již ve druhé minutě a po první periodě odcházeli do kabin s dvougólovým mankem. Středočeši se ale nevzdávali a v prostřední části vyrovnali s Třincem krok a dokázali snížit. Nicméně ledová sprcha v podobě inkasování přišla těsně před sirénou a skóre bylo opět o dvě branky. Mladá Boleslav v závěrečné třetině zahájila stíhací jízdu a po většinu času držela Třinec v obranném pásmu. Nepříznivý stav už ale domácí otočit nedokázali, a tak třetí vzájemný souboj ovládl Třinec, který se nyní ujímá vedení v sérii 2:1.
Ml. Boleslav: Růžička – Ševc (C), Šidlík, Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Hrbas – Kotala, Zbořil (A), Šťastný – Cienciala, Claireaux, Jääskeläinen – Trávníček, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Stránský
Třinec: Kacetl – Doudera, Gernát, Freibergs, Musil, Jaroměřský, Kundrátek – Stránský, Vrána (C), Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Chmielewski – M. Kovařčík, Špaček, Rodewald – Hrehorčák, Roman, Dravecký (A) – Hrňa
Branky a nahrávky: 29. Šťastný (Šidlík, Kotala) – 2. Rodewald (Špaček, M. Kovařčík), 13. Růžička (Stránský, Vrána), 39. Roman (Dravecký). Rozhodčí: Hodek, Lacina – Brejcha, Pešek. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: hráno bez diváků. Střely na branku: 35:18. Zblokované střely: 24:5. Hity: 17:18. Vhazování: 32:32. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Fotogalerie

Komentář

Sestavy obou mužstev prošly do třetího semifinálového klání obměnou. Ze soupisky Bruslařů vypadl Oscar Flynn, nastoupil opět Michal Trávníček a došlo k výměně několika pozic. Změny nastaly i na straně hostí, kde se na line up objevil polský forvard Aron Chmielewski.

Utkání se od úvodního buly jevilo velmi ostře a oba celky hrály v rychlém tempu. Na rozdíl od předešlých duelů se na první gól nemuselo dlouho čekat. Třinecký Jack Rodewald si počíhal na Špačkovu nabídku zpoza branky a na konci 2. minuty střelou od pravého kruhu překonal Růžičku. Oceláři nakopnuti bleskovým gólem i po následující minuty drželi Středočechy zkrátka a nepouštěli je z obranného pásma. Na větší výpad se Bruslaři zmohli až na sklonku 7. minuty, kdy proti pokusu Pláňka musel Kacetl zasáhnout betonem. Postupem času se hra začala vyrovnávat a do šancí se dostávali i domácí.

Těsně před polovinou počáteční periody měl na hokejce gólovku Strnad, nicméně poskakující puk před Kacetlem zkrotit nedokázal. Na počátku 12. minuty přišlo první vyloučení, a to na straně Mladé Boleslavi. Slezané nepotřebovali ani minutu, aby tuto možnost přetavili ve svůj prospěch. Po kombinaci třinecké speciální formace se prosadil Martin Růžička, který prostrčil touš kolem levého betonu svého jmenovce v boleslavské svatyni. Bruslaři ale neskládali zbraně a i nadále se snažili překvapit třineckého strážce. Před odchodem do šaten byla blízko ke skórování Strnadova lajna, ovšem defenzíva hostí zůstala v pozoru, a tak po dvaceti minutách vyzníval stav lépe pro Třinec.

Druhé dějství začali lépe hosté a po dobré kombinační hře obsadili teritorium před Růžičkou. Navíc, k neštěstí Bruslařů, usedl za katr Dlapa, čímž se tlak Ocelářů začal zvyšovat. Nejzajímavější šanci měl na holi nehlídaný Hrňa, jenž během početní převahy vyslal dělovku z mezikruží. Oslabení nakonec domácí úspěšně ubránili a po jeho konci vyslali ke Kacetlovi Zbořila. Přestože Bruslaře trápila nepřesná rozehrávka, bojovali o každý kousek ledu, což se jim nakonec ve 29. minutě vyplatilo. Po dlouhém tlaku v útočném třetině se kotouč objevil u Davida Šťastného, který ho přesnou střelou zápěstím umístil tam, kde Kacetl chyběl.

Radost Mladé Boleslavi mohla ještě znásobit následná přesilová hra, během které se ránou z první prezentoval Cienciala. Třinec si ale počínání Bruslařů pohlídal a ihned po návratu zamířil trestaný Vrána s Rodewaldem do protiútoku. Středočeši i nadále zakládali nebezpečné útoky, které ale ke změně stavu nevedly. Necelých šest minut před druhou sirénou si domácí střihli další výhodu, ovšem ani tentokrát jim nepřišla úplně vhod. Navíc po špatném zpracování jednoho z domácích borců vyrazil k boleslavskému gólmanovi tváří v tvář Martin Růžička. I když po většinu času prostřední pasáže byli aktivnější Boleslavští, v posledních dvou minutách inkasovali potřetí. Se sklepnutým kotoučem Draveckého si Růžička ještě poradil, ovšem na dorážku Miloše Romana od pravé tyče už nestihl zareagovat. Po druhé třetině tak svítilo na tabuli 1:3.

Počátek závěrečné dvacetiminutovky patřil domácímu týmu, který se pokoušel umazat dvoubrankové manko. Blízko ke snížení měl Kousal, jenž z oblasti mezi kruhy přestřelil. Dále se o dobytí Kacetlovy svatyně snažil Jääskeläinen, avšak i on narazil. Středočeši se ale zápasu nevzdávali a i nadále drželi Oceláře pod zámkem. Obrovské starosti jim ale dělala hostující obrana a pozorný Kacetl.

Nekončící pasáž pro Oceláře přišla kolem poloviny třetí části, kdy je Mladá Boleslav uzamkla na dlouhé minuty ve vlastním obranném pásmu a několika kombinacemi se snažila o rozvlnění sítě za Kacetlem. Bruslaři si díky svému tlaku vymohli i přesilovou hru, když Vrána vyhodil kotouč mimo hrací plochu, za což dostal dvouminutový trest. Nicméně výhoda se Středočechům nezdařila, Avšak jak čas ubýval, jejich stíhací jízda pokračovala. Necelé čtyři minuty před koncem sáhla trenérská dvojice Bruslařů k razantnímu kroku – hře bez gólmana. V 58. minutě už to vypadalo, že Matěj Stránský zapečetí vítězství Ocelářů, ale jeho nahození se mezi tři tyče nevešlo. Přestože třetí pasáž byla ze strany Mladé Boleslavi povedená, se zápasem už Středočeši díky výborné defenzívě hostí nic nezmohli. Třinec tak vyhrál třetí semifinále a ujímá se vedení v sérii 2:1.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Ráz zápasu určila první třetina, kdy jsme vůbec nebyli v zápase, čekali jsme, co s námi Třinec udělá. Proti takovému soupeři si toto vůbec nemůžeme dovolit. Bohužel jsme nenavázali na ten druhý zápas, kdy tam bylo všechno. Dneska, ta první třetina, tam nebylo nic. Prohrávali jsme 0:2, ve druhé třetině se to samozřejmě zvedlo, ale prostě toto nabídnout Třinci, to se nesmí stávat. Druhá a třetí třetina byly v pořádku, ale to je málo. Proti takovému soupeři musíte hrát 60 minut a to se nám nepovedlo.

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Utkání se mi hodnotí velmi dobře, myslím si, že jsme měli super vstup do utkání. Dali jsme rychlý gól a cítili jsme, že ta první třetina nám velmi vyšla. Musím říct, že v průběhu utkání se ta hra vyrovnávala a ve třetí třetině nám to domácí udělali těžké, několik střídání nás tam zamkli v našem pásmu a vytvořili si nějaké šance. Ale počítá se výhra, my jsme odvedli velmi dobrý taktický výkon podpořený brankářem a to nám vyneslo vítězství, čehož si vážíme. Tím ale nic nekončí, věřím tomu, že zítřejší utkání bude velmi podobné tomu dnešnímu.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.