BK MLADA BOLESLAV
8. 4. 2021 | Adéla Kvapilová

Bruslaři předčili Oceláře a znovu srovnávají sérii

SF4 (O2), čtvrtek 8. 4. 2021
Ml. Boleslav - Třinec MBL - TRI
M l. B o l. – Čtvrtý semifinálový souboj se od úvodních minut nesl na rychlé vlně. Do vedení šli jako první opět Třinečtí. Bruslaři ale nenechali nic náhodě a do konce periody srovnali. V prostřední pasáži navíc přidali branku a otočili vývoj utkání na svou stranu. Na konečných 3:1 upravil trefou do prázdné klece v 59. minutě Martin Ševc, čímž zapečetil vítězství Mladé Boleslavi. Středočeši tak díky povedenému výkonu vyrovnali sérii na 2:2 a už nyní je jasné, že se do ŠKOENERGO Arény ještě jednou vrátí.
Ml. Boleslav: Růžička – Ševc (C), Hrbas, Dlapa, Pláněk (A), Šidlík, Fillman, Bernad – Kotala, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, Zbořil (A), Claireaux – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Stránský
Třinec: Kacetl – Doudera, Gernát, Freibergs, Musil, Jaroměřský, Kundrátek – Stránský, Vrána (C), Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Chmielewski – M. Kovařčík, Špaček, Rodewald – Hrehorčák, Roman, Dravecký (A) – Hrňa
Branky a nahrávky: 17. Jääskeläinen (Hrbas, Fillman), 26. Cienciala (Šťastný, Kotala), 59. Ševc (Hrbas, Stránský) – 6. Stránský (Kundrátek). Rozhodčí: Hradil, Hejduk – Ganger, Klouček. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: hráno bez diváků. Střely na branku: 30:16. Zblokované střely: 20:8. Hity: 12:5. Vhazování: 28:26. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Fotogalerie

Komentář

Trenéři Bruslařů pro tento duel zamíchali se sestavou. V první obranné dvojici se vedle Martina Ševce objevil Marek Hrbas, v útoku se spolu poprvé v play off setkali David Cienciala s Davidem Šťastným. Do sestavy se vrátil Oscar Flynn, jenž do třetího semifinále nezasáhl. Sestava hostujícího celku se oproti minulému utkání neměnila.

Utkání už od úvodních minut nabralo rychlý spád. Bruslaři se snažili odčinit středeční porážku, a tak se pokoušeli co nejvíce držet na kotouči. Avšak první velkou šanci měl na hokejce Roman, jenž vyslal dělovku od levého kruhu, která po teči jednoho z domácích obránců těsně minula roh brankové konstrukce. Posléze se ve výborné střelecké pozici objevil Marcinko, ale stejně jako jeho spoluhráč minul. Skóre se nakonec otevřelo, stejně jako v předešlých semifinálových kláních první slovo řekli Oceláři. V 6. minutě se po povedené kombinaci Slezanů trefil do poloodkryté klece Matěj Stránský.

Bruslaři si byli vědomi, že po vstřelené brance budou Třinečtí ve větší pohodě a z jejich strany půjde spíše o obranný hokej, a proto vsadili na bruslivou ofenzivní hru, která by je mohla vrátit zpět do utkání. Ovšem k nebezpečnějším akcím se i nadále dostávali hosté. V 15. minutě chybělo Růžičkovi k navýšení střelecké štěstí. Hra se poté přesunula před Kacetla, z čehož Bruslaři v 18. minutě těžili. Finský forvard Joona Jääskeläinen z vrcholku kruhu propálil třineckého gólmana. Bruslaři v závěru počáteční periody doslova ožili a k obratu jim chybělo opravdu maličko.

Vstup do druhé třetiny měli lepší Bruslaři, kteří navázali na závěr úvodního dějství. Nejprve se pokoušel zahrozit Šťastný, později do brejku ujela formace v čele Claireauxem, který se střelou skrytou pod bruslí třineckého beka pokusil překvapit Kacetla. Nezdařilá situace nemusela Středočechy mrzet, neboť o několik chvil později překlopili skóre na svou stranu. Na tabuli svítil čas 25:01, když pokus Šťastného těsně před třineckou oporou tečoval David Cienciala.

Bruslaři nabiti novou energií se i nadále drželi útočné pásmo a málem se radovali potřetí. Flynn nahrával zpoza klece na Najmana, jenž ve skvělé střelecké pozici netrefil. Zajímavé věci se děly i před Růžičkou. Ve 32. minutě na Kovařčíka zívala poloprázdná klec, on ale tutovou možnost nasměroval mimo. Střelecká smůla se na třineckého forvarda nalepila i o něco později, kdy jeho projektil z mezikruží likvidoval Růžička. Necelou minutu před sirénou se vydal ke Kacetlovi Claireaux, jeho bekhendová pokus o pár centimetrů minul horní tyč. Stav po prostřední části byl ta příznivější pro domácí.

Závěrečnou dvacetiminutovku začali lépe domácí, kteří se od vhazování natlačil-li před Kacetla. Slibně si počínal Najman, jehož nabídka skončila v náruči třineckého muže v bráně. Další zajímavou možnost od modré nabídl Dlapa, avšak k vyraženému kotouči se žádný z jeho spoluhráč nedostal. Z řad Ocelářů vyslal nepřesnou dělovku Gernát. Slezané si postupem času budovali zajímavé šance, ale žádná z nich nedokázala překvapit boleslavského borce. Blízko k brance měl Vrána, který ale nedosáhl na pas svého krajana.

V 51. minutě domácímu celku zatrnulo, když sudí zvedl pravici a vykázal Flynna na trestnou lavici. Bruslaři ale díky ofenzivní hře první oslabení zápasu ubránili. Navíc po jeho konci si střihli výhodu i Středočeši, ta ale taktéž nebyla využita. Na Ocelářích byla vidět touha vyrovnat, nicméně jejich snažení jim boleslavská obrana. Necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby hosté odvolali brankáře, což se nakonec ukázalo jako osudová chyba. Kapitán Bruslařů Martin Ševc nahodil ze středního pásma na prázdnou klec a zapečetil výhru Mladé Boleslavi. Bruslaři tak srovnávají sérii na 2:2 a už teď je jisté, že se na domácí led ještě vrátí.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Bohužel jsme po pár minutách opět prohrávali, ale dnes jsme hráli jako úplně jiný tým než včera. Ceníme si, že nás inkasovaný gól nepoložil. I za stavu 0:1 jsme cítili, že tým šlape a může utkání otočit, což se povedlo. Bylo tam všechno, co si představujeme. Když se vyhraje, tak se pokaždé dá říct, že změny v sestavě pomohly. Ale spíše nám pomohla touha, s jakou jsme zápas odehráli. Vrátit se do Třince za stavu 1:3 by bylo složité, takže jsme rádi, že jsme urvali druhé vítězství.

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Začali jsme slušně. Měli jsme dobrý pohyb a šli do vedení. Po individuální chybě jsme inkasovali laciný gól a hra se vyrovnala, domácí měli v některých fázích možná trochu navrch. Ve druhé třetině jsme propadli ve středním pásmu a Boleslav si s přečíslením poradila. To jí pomohlo, navíc Michal Kovařčík neproměnil dvě velké šance. Třetí třetina už byla urputným bojem. Oni dávali kotouč ven z pásma, my se snažili vytvořit nějakou příležitost. Opět rozhodly detaily, v této sérii to nebude jiné.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.