BK MLADA BOLESLAV
13. 4. 2021 | Adéla Kvapilová

Naděje na finále žije. Bruslaři zvládli šestý souboj a vyrovnali sérii

SF6 (ČT), úterý 13. 4. 2021
Ml. Boleslav - Třinec MBL - TRI
M l. B o l. – Už před zápasem bylo jasné, že šesté semifinále bude „na ostří nože“. Ještě aby ne, když se Třinec mohl výhrou posunout do finále. Bruslaři proto museli ze sebe vydat co nejlepší výkon. Úvod zápasu vyšel lépe domácím, kteří se poprvé v sérii prosadili jako první. Během druhé periody ale Třinečtí zlepšili pohyb a vyrovnali. Nicméně ve vlastním oslabení ujeli Najman s Kousalem a vrátili Bruslařům vedení. To ještě před sirénou první jmenovaný navýšil na 3:1. Závěrečná perioda přinesla drama, přesto nakonec Boleslav slaví výhru a ve čtvrtek bude bojovat o postup do finále.
Ml. Boleslav: Růžička – Hrbas, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Šidlík – Kotala, Cienciala, Šťastný – Strnad, Bičevskis, Stránský – Jääskeläinen, Zbořil (A), Claireaux – Flynn, Najman, Kousal
Třinec: Kacetl – Doudera, Gernát, Musil, Adámek, Jaroměřský, Kundrátek, Freibergs – Stránský, Vrána (C), Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Hrňa – M. Kovařčík, Špaček, Rodewald – Hrehorčák, Roman, Dravecký (A)
Branky a nahrávky: 15. Kotala (Šťastný, Pláněk), 35. Kousal (Najman), 40. Najman (Pláněk, Dlapa), 60. Kousal – 30. Růžička (Jaroměřský), 50. Freibergs (Vrána, Stránský). Rozhodčí: Hodek, Hejduk – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:4, navíc Stránský (MBL) 10 min. za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Diváci: hráno bez diváků. Střely na branku: 32:32. Zblokované střely: 19:13. Hity: 8:3. Vhazování: 31:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Fotogalerie

Komentář

Sestava hostujícího celku po nedělní výhře zůstala stejná, avšak boleslavští trenéři sáhli k několika drobným úpravavám. Oproti pátému duelu se vyměnila první a druhá formace, obranné duo Hrbas – Ševc si prohodilo strany a výměna nastala mezi Bernadem a Šidlíkem.

Vstup do utkání byl z obou stran velmi opatrný, protože si oba celky uvědomovaly důležitost utkání. Postupem času se Bruslaři snažili vybudovat převahu, o zajímavou šanci se postaral Cienciala. Hra se ale následně přesunula na opačnou stranu, kde se po nahozeném kotouči natahoval Jaroměřský. Obrovskou příležitost na úvodní branku mělo třinecké trio v čele s Douderou, jehož pokus zastavil Růžičkův beton.

Těsně před polovinou počátečního dějství se tempo začalo stupňovat. Středočeši se díky bruslivému hokeji usídlili před Kacetlem, avšak jejich snažení ke gólu nevedlo. Později zahrozili i Oceláři. Do brejku ujeli Stránský s Douderou, kdy se druhý jmenovaný tvrdým zakončením pokoušel přelstít boleslavskou oporu. První zápis do gólových statistik učinil v 15. minutě Jakub Kotala, jenž se v závaru před Kacetlem nejlépe zorientoval a z bezprostřední blízkosti dorazil poskakující kotouč za jeho záda. Mladá Boleslav tak poprvé v sérii vstřelila úvodní branku zápasu. O několik chvil později se málem domácí radovali podruhé, nicméně tentokrát si Kacelt zmatek před jeho svatyní uhlídal. Protože už další branka nepadla, vedli hráči v zelených dresech po úvodní periodě 1:0.


Od úvodního buly prostřední části se hrálo v rychlém tempu a o zajímavé akce nebyla nouze. Ostrost soubojů se začala stupňovat, až vyvrcholila faulem Jana Stránského. Třineckým v dvouminutové převaze chyběla střelba, přesto i nadále drželi útočné pásmo. Ocelářům se nakonec tlak vyplatil a ve 30. minutě srovnali na 1:1. Pohlednou bekhendovou střelou od kruhu se prosadil Martin Růžička, který zaznamenal desátý bod v letošním play off.

Slezany vyrovnání nakoplo natolik, že pro následující minuty obsadili obranné teritorium domácích. Navíc Bruslaři na počátku 33. minuty špatně střídali, což znamenalo druhou přesilovku pro Třinec. Výhoda se nakonec stala pro hosty nevýhodou, neboť dvě vteřiny před návratem Flynna inkasovali. Do protiakce ujel Najman, který v úniku dva na jednoho poslal žabičku na Pavla Kousala, jenž pohotovou ránou vrátil Mladé Boleslavi vedení. V závěru prostřední periody si ještě střihli početní převahu domácí. Když se už vracel trestaný Gernát na led, ujel po levé straně Ondřej Najman a projektilem ke vzdálenější tyči překvapil Kacetla.

Začátek třetí pasáže patřil jednoznačně Třinci, který se snažil dvoubrankové manko eliminovat. Slibně si počínal Stránský, který vytáhl na Růžičku blafák, ovšem boleslavský gólman jeho tažení zastavil výborným zákrokem. Emoce na ledě gradovaly, a tak za katr putovali hned dva hráči z obou týmů. Jelikož se několik vteřin po vyloučení provinil Adámek, hráli Středočeši skoro dvě minuty 4 na 3. Mladá Boleslav tuto možnost sice nevyužila, ale i posléze několika kombinacemi mohla navýšit.

Postupem času si ale slovo vzali Oceláři a v 50. minutě se po závaru před Růžičkou dočkali snížení. K Vránově nahrávce zpoza brány se nejrychleji dostal Ralfs Freibergs a prostřelil boleslavského muže v masce. Trenéři domácích ještě zažádali o trenérskou výzvu, gól ale i po přezkoumání byl uznán jako platný. Hosté po vstřelené brance doslova ožili a udávali tempo hry. Během přesilové hry těsně vedle tečoval Špaček, posléze ve vlastním oslabení mohl jít do trháku Hrehorčák. Necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby usedl za katr Cienciala a drama bylo na světě. O něco později Třinečtí odvolali gólmana, což znamenalo hru 6 na 4 z pohledu hostí. Nicméně Pavel Kousal výborně vystihl rozehrávku hostí a vyjel vstříc prázdné bráně. Během svého tažení byl faulován, a tak rozhodčí připsali technický gól. Bruslaři tak v šestém semifinále zvítězili 4:2 . Ve čtvrtek 15. dubna je čeká poslední semifinále, které rozhodne, zda Středočeši postoupí do poslední fáze či se bude radovat Třinec.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Konečně se nám povedl vstup do zápasu. Byť byla první třetina vyrovnaná, tak jsme samozřejmě byli rádi za první gól. Mělo to emoce i důraz. Jsme rádi, že se prosadila i lajna mladíků, ale oni hrají celé play-off dobře, dneska to potvrdili i góly. Teď už jsme myšlenkami u čtvrtka.

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Myslím, že jsme měli dobrý vstup, v první třetině jsme si vytvořili i dost šancí, ale po jedné chybě, kde jsme si nepohlídali dorážku, jsme inkasovali. Pak byl průběh vyrovnaný, ale dneska rozhodly speciální týmy, kdy se nám nepovedly přesilovky, a naopak jsme ještě inkasovali rozhodující gól. Třetí třetina byla od nás nejlepší, ale v závěru jsme dostali gól do prázdné. Čeká nás sedmé utkání, kde si to rozdáme o postup. Hrajeme doma, hráči pro to udělají maximum.



Zobrazit příspěvek na Instagramu
Příspěvek sdílený BK Mladá Boleslav (@bkmladaboleslav)

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.