BK MLADA BOLESLAV
13. 2. 2022 | Jitka Čechová, Jitka Čechová, foto: Petr Kotala

Další zmar. Z Vítkovic jedou Boleslavští bez vstřelených gólů a bez bodů

52., neděle 13. 2. 2022
HC VÍTKOVICE RIDERA - BK Mladá Boleslav VIT - MBL
O s t r a v a – Tak i utkání s Vítkovicemi, ve které Bruslaři věřili coby ve zlomové (snad i proto, že nad Vítkovicemi letos už třikrát zvítězili), si můžeme bohužel přeškrtnout červeným fixem. Přitom to dlouho vypadalo nadějně, střelecky vyrovnaný zápas, v němž ne a ne padnout branka, mohl na svou stranu strhnout de facto kdokoliv. Ke smůle Bruslařů to oni nebyli. Domácí rozhodli ve třetí dvacetiminutovce a dvěma přesilovkými brankami. Zápas s Vítkovicemi je tak už šestou prohrou Mladoboleslavských v řadě.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Dolejš – Solovyev, Polák (C), Pedan, Stehlík, Koch, Kovář, Plášil – Kalus, Marosz, Guman – Fridrich, Hruška (A), Lakatoš – Bondra, Flick, Illéš – Bernovský, Chlán, Lindberg
BK Mladá Boleslav: Růžička – Jánošík, Ševc (C), Pýcha, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, Bernad – Kantner, Fořt, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Grim, Bičevskis, Stránský (A) – Simon, Závora, Půček
Branky a nahrávky: 49. Hruška (Bondra, Marosz), 53. Marosz (Lakatoš, Bondra), 60. Bondra. Rozhodčí: Obadal, Stano – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 000. Střely na branku: 39:23. Zblokované střely: 14:12. Hity: 15:12. Vhazování: 37:24. Průběh utkání: 3:0.

Komentář

První třetina se nesla v poněkud vyčkávacím duchu, kdy oba týmy vyslaly na soupeřovu branku přibližně stejné množství střel. Bruslaři tak například ustáli šance Lindberga nebo Bernovského, proti němuž se Růžička na poslední chvíli přemístil k tyčce. Středočeši se mohli výraznějším způsobem ve dvou po sobě jdoucích přesilovkách, teč Kantnera šla ale mimo branku a s pokusem Pýchy si pro změnu poradil Dolejš. Šanci zahrát si v početní výhodě dostali i domácí, Lakatoš ale mířil příliš vysoko a Flick pro změnu trefil brankáře Růžičku přímo do hrudi.

Druhou třetinu začali lépe Boleslavští, Kousala ale zastavila bleskurychlá lapačka Dolejše, který stejně tak rychle zareagoval i proti kombinaci Stránského a Bičevskise. Na druhé straně se tlačil do zakončení Lakatoš, i v jeho případě byl ale gólman stoprocentně připraven. Bruslaři se krátce po polovině utkání dostali k další početní výhodě, i tahle ale vyšla naprázdno. Hned tři rychlé nebezpečné střely a dorážky předvedli Středočeši v čele s Najmanem a Kousalem, ale Dolejšovy betony pracovaly na jedničku. A tak i druhé dějství skončilo bez branek.

Třetí část začala velkou šancí domácího Fridricha a jako kdyby tahle šance s sebou přinesla i jakousi předzvěst toho, co přijde. Za krosček byl totiž o pár minut později vyloučen Pláněk a následně byl otevřen gólový účet utkání, tož když se k odraženému puku dostal Jan Hruška. A Bruslaři se dostali na šikmou hranu. Jen za cenu dalšího faulu totiž zastavil únik Bernovského Ševc a Vítkovice využily další přesilovku, tentokrát se trefil Rostislav Marosz. Trenéři Boleslavi si sice vybrali pár minut před koncem oddechový čas a odvolali Růžičku z branky, přineslo to ale již jen potvrzující branku domácího celku, kterou si do svých statistik zapsal Radovan Bondra.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (HC VÍTKOVICE RIDERA): Pro nás strašně důležité tři body v domácím prostředí a to i proto, že jsme zápasovou bilanci neměli s Boleslaví dobrou. Třikrát jsme prohráli se skóre 4:11. Je to velice kvalitní, nesmírně silné mužstvo, o to cennější je pro nás to vítězství. Dvě třetiny velký boj na obou stranách, výsledek 0:0. Bylo to o tom jednom gólu, pro který jsme si asi my došli dobře sehranými přesilovkami. Výborně zachytal Dolejš.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Vývoj toho zápasu spěl k tomu, že kdo dá gól, tak asi vyhraje. Bohužel jsme šli do oslabení a Vítkovice si výhru zajistily v přesilovkách, kdy dvě proměnily, což tenhle zápas rozhodlo. Pět na pět si myslím, že to byl vyrovnaný duel, kdy jsme soupeře moc nepouštěli do nějakých vyložených šancí. I když měli trochu víc ze hry, ale že by nás přečíslovali nebo nám ujížděli, to určitě ne. Musím se podívat i na ty fauly, protože jsem to moc ze střídačky neviděl. Vítkovice si to uhrály v přesilovkách.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.