BK MLADA BOLESLAV
3. 4. 2022 | Adéla Kvapilová

Bruslaři v prvním semifinále proti Kacetlovi neuspěli, prohráli 0:3

SF1 (ČT), neděle 3. 4. 2022
HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav TRI - MBL
T ř i n e c – Po týdenní odmlce zpět do zápasového rytmu. Bruslaři na úvodní zápas semifinálové série zavítali do Třince. Ve vyrovnaném utkání se na první branku čekalo až do závěru druhé třetiny, kdy se prosadil domácí Michal Kovařčík. Středočeši v závěrečné periodě ukázali sílu, ale na Slezany to nakonec nestačilo. Mladá Boleslav tak prohrála 0:3, první bod v sérii bere domácí Třinec.
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Doudera, Marinčin, Musil, Kundrátek, Zahradníček, Adámek – Daňo, Vrána (C), Růžička (A) – Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Svačina, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Dravecký (A)
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, Moravec – Kotala, Bičevskis, Šťastný – Eberle, Najman, Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Raška, Knotek, Stránský (A)
Branky a nahrávky: 40. M. Kovařčík (Chmielewski, Dravecký), 44. Musil (Růžička, Nestrašil), 60. Roman (Daňo, Vrána). Rozhodčí: Pražák, Sýkora – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:2, navíc Ševc (MBL) 5 min. + trest do konce utkání za hrubost. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 400. Střely na branku: 35:24. Zblokované střely: 10:17. Hity: 8:3. Vhazování: 35:33. Průběh utkání: 3:0.

Fotogalerie

Komentář

Sestava Mladé Boleslavi pro první semifinále prošla drobnou obměnou. Na soupisce chyběl z důvodu nemoci Oscar Flynn, jeho místo tak ve druhé formaci zastoupil Jan Eberle. Do zápasu naskočil i Adam Raška, a to po boku Tomáše Knotka a Jana Stránského.

Ke změně došlo i na soupisce Ocelářů. Do třetí obranné dvojice se k Janu Zahradníčkovi vrátil uzdravený Marian Adámek.

Utkání začalo opatrně z obou stran. Zajímavou šanci měl ve třetí minutě na hokejce David Šťastný, který vypálil od pravého kruhu. Velmi slibně pak působilo nahození Miloše Kelemena, jehož nabídku se snažil před třineckou klecí nasměrovat Tomáš Fořt. Odražený kotouč následně poskakoval na brankové čáře, avšak za záda gólmana Ocelářů se nedostal.

Zahrozili také Třinečtí. Sedmá minuta přinesla závar před Krošeljovou bránou, jenže pokusy Martina Růžičky, Michala Kovařčíka a Andreje Nestrašila vykryl připravený boleslavský strážce. Skóre se mohlo otevřít v 11. minutě, kdy dorážel Ševcův projektil od modré Jan Stránský, avšak Kacetl povedeným zákrokem puk vytěsnil mimo tři tyče. Následovala aktivnější hra Středočechů, Krošelj se ohlížel až po střele Davida Musila v 15. minutě. Poté se hra znovu přemístila před třineckého brankáře a téměř do sirény tam setrvala.

Hned v úvodu prostřední dvacetiminutovky se podařilo domácím rozvlnit boleslavskou síť, když nahození Martina Marinčina tečoval těsně před Krošeljem Marko Daňo. Sudí se rozhodli pro přezkoumání celé sporné situace a z důvodu zasažení letícího kotouče vysokou holí nebyla branka Třince uznána. Avšak Oceláři i nadále pokračovali v tlaku. Obrovskou možnost na skórovaní se jim naskytla ve 24. minutě, kdy za držení putoval za katr Martin Ševc. Během přesilové hry měl nebezpečnou šanci Milan Doudera, který se ocitl v mezikruží, ale Krošelje nepřekonal. Bruslaři po návratu kapitána hráli v plném počtu pouze několik vteřin. V čase 25:35 vyfasoval Martin Ševc za hrubost pětiminutový trest a zápas pro něj skončil. Mladá Boleslav tak musela čelit nepříjemně dlouhé početní výhodě domácího celku.

Při vlastním oslabení se Miloši Kelemenovi podařilo přečíst rozehrávku Třince a kličkou se dostat až ke Kacetlovi. Ten jeho bekhendový pokus secvakl mezi betony a nepustil za brankovou čáru. Zbytek přesilové hry Oceláři nevyužili. Ve 32. minutě se vylučovalo i na druhé straně, Vladimír Dravecký za hákování věnoval Středočechům výhodu jednoho hráče. Jenže ani tato početní převaha stav nezměnila. Gólový účet načal až v čase 39:05 Michal Kovařčík, který dostal přesnou přihrávku od Arona Chmielewskiho do mezikruží a střelou z první trefil horní růžek boleslavské svatyně.

Počátek třetí periody vyšel opět lépe Ocelářům, hned v úvodu zahrozil Martin Růžička, po něm tvrdě pálil od modré Martin Marinčin. Ve vypjatém duelu se po souboji na třineckém brankovišti pustili do sebe Tomáš Marcinko a Tomáš Fořt. Hra ve čtyřech nejprve více prospívala Bruslařům, ale byli to nakonec Třinečtí, kteří se radovali z gólu. Na začátku 44. minuty se objevil na pravém kruhu osamocený David Musil a volný prostor střelou pod víko bleskurychle přetavil ve vedení domácích 2:0.

Vstřelená branka Slezany nakopla, a i nadále kroužili kolem Krošeljovy klece. Jejich útočnou pasáž zastavilo až vyloučení Petra Vrány. V nabídnuté dvouminutové výhodě měl největší šanci Tomáš Marcinko, který ve vlastním oslabení vyjel přímo proti boleslavskému muži v masce. Krošelj ale chladnokrevně gólovou šanci vytěsnil. Touha po vstřelení branky na straně Mladé Boleslavi byla znát a po návratu Vrány nadále Bruslaři setrvávali v útočném pásmu. Necelé tři minuty před koncem třetího dějství po oddechovém čase odvolali boleslavští trenéři brankáře. Středočeši tak s šesti hráči v poli zkusili zdramatizovat utkání. Po zakázaném uvolnění hostů se Krošelj navrátil, avšak vyhrané buly Třinec zužitkoval a necelou minutu před odchodem do šaten Miloš Roman navýšil na 3:0. Vyrovnat sérii mohou Boleslavští hned v pondělním duelu, který také startuje v 17:00.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Chtěl bych klukům poděkovat za odvedený výkon. V první třetině to nebylo ono, v několika situacích jsme měli kliku a podržel nás Ondřej Kacetl. Měli jsme problém zachytit rychlost napadání boleslavských hráčů. Bylo výhrou, že úvodní pasáž skončila 0:0. Ve druhé třetině jsme nesehráli moc dobře přesilovky, naštěstí jsme několik vteřin před koncem dali gól, který nám pomohl. Ve třetí části to byl boj, Boleslav si šance vytvořila, ale my byli schopní je ustát. Pak jsme přidali další dva góly. Ceníme si toho, ale série ještě není u konce.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Vstup do zápasu nebyl špatný, první třetinu jsme odehráli slušně. Ve druhé dvacetiminutovce jsme tušili, že se Třinec zlepší a zatlačí nás, a to se stalo. Hráli jsme dlouhé pětiminutové oslabení, které jsme ubránili. Bylo to pro nás povzbuzení. Bohužel jsme inkasovali v závěru druhé třetiny, když do hry skočil hráč ze střídačky. Gól do šatny Třinci pomohl, nám ublížil. Ve třetí části jsme dostali dva góly po buly. Po druhém gólu byl zápas rozhodnutý.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.