BK MLADA BOLESLAV
7. 4. 2022 | Adéla Kvapilová

Kouzlo Kacetlovy klece odčarováno, Boleslav nakonec stejně bez výhry

SF3 (ČT), čtvrtek 7. 4. 2022
BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec MBL - TRI
M l. B o l. – Povedený vstup nakonec bod do série nezajistil. Bruslaři si během první a druhé třetiny vybudovali dvoubrankový náskok. Počátek závěrečného dějství patřil Ocelářům, kteří se dotáhli na rozdíl jedné branky, avšak Bruslaři si zásluhou Oscara Flynna vzali vedení zpět. Jenže Třinec ukázal sílu a odhodlání a necelé dvě minuty před sirénou vyrovnal na 3:3. Nakonec rozhodl v prodloužení během přesilové hry Erik Hrňa a získal tak pro Třinec čtyři mečboly.
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman – Kotala, Bičevskis, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Eberle, Knotek, Stránský (A)
HC Oceláři Třinec: Kacetl (28. Mazanec) – Doudera, Marinčin, Musil, Kundrátek, Zbořil, Adámek, Zahradníček – Daňo, Vrána (C), Chmielewski – Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Svačina, Marcinko (A), Hrňa – Hrehorčák, Roman, Dravecký (A)
Branky a nahrávky: 2. Kelemen (Lunter), 28. Bičevskis (Flynn, Lintuniemi), 49. Flynn (Kousal) – 42. Vrána (Svačina, Doudera), 59. Hrňa (Marcinko, Kundrátek), 59. Vrána (Doudera, Nestrašil), 62. Hrňa (Doudera). Rozhodčí: Pešina, Hradil – Hynek, Zíka. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 200. Střely na branku: 14:37. Zblokované střely: 5:16. Hity: 10:9. Vhazování: 26:39. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3 – 3:4.

Fotogalerie

Komentář

Soupiska Mladé Boleslavi se na třetí semifinále obměnila. Do druhé útočné formace se po nemoci vrátil Oscar Flynn, zastupující Jan Eberle naskočil zpět do čtvrté a na pozici náhradního gólmana se místo Jana Růžičky objevil Marek Schwarz.

Třinečtí museli reagovat na disciplinární trest Martina Růžičky, do elitní formace se tak dostal Aron Chmielewski. První start v semifinále zaznamenal obránce Mikuláš Zbořil a místo sedmého beka patřilo Janu Zahradníčkovi.

Zápas nabral od počátku rychlé tempo. Na úvodní branku se oproti předešlým dvěma duelů nemuselo dlouho čekat. Ve druhé minutě Bruslaři způsobili závar před Kacetlem a po přizvednutém kotouči Miloše Kelemena pod víko se radovali nejen z vedení, ale i prolomení Kacetlovy téměř 142minutové neprůstřelnosti. Středočeši mohli o necelé dvě minuty navýšit, když v předbrankovém prostoru tečoval Pavel Kousal.

Slibné šance si připravili i Třinečtí. Stejným způsobem jako Miloš Kelemen mohl rozveselit hostující publikum Tomáš Marcinko. Puk se mu ale zamotal mezi brusle, a tak boleslavský strážce klidně zasáhl. Slezané i nadále působili nebezpečněji a několika ostrými střelami testovali Krošelje. Zajímavou akci předvedli Středočeši až ve 14. minutě, kdy z obranné třetiny vyjel Alex Lintuniemi až k levému kruhu a prudkým projektilem znejistil Kacetla. Závěr periody patřil Středočechům, kteří po střele Martina Pláňka mohli ještě navýšit.

Kde Bruslaři skončili, tam také začali. Navíc na sklonku 22. minuty si zahráli početní výhodu. Během ní velmi tvrdě pálil od modré Martin Ševc, jeho ránu Kacetl vytěsnil na poslední chvíli ramenem. Po konci oslabení se puku chopili hosté a usadili se před Krošeljem. Netrvalo dlouho a hra se přesunula na opačnou stranu. Před Kacetlem se objevil Tomáš Fořt, který tečoval Kelemenovu nabídku. Kotouč poskakoval na brankové čáře, ale za záda třineckého gólmana se nedostal.

Radost na straně Středočechů propukla o chvíli později, ve 28. minutě si Maris Bičevskis najel k levému kruhu, odkud přes třineckého obránce střelou mezi betony překonal Kacetla. Po inkasovaném gólu vystřídali hosté brankáře, branku opustil Ondřej Kacetl, místo něj nastoupil Marek Mazanec. Třinečtí se následně usadili před Krošeljem a nebezpečnými pokusy testovali jeho pozornost. Daleko ke skórování neměli Marian Adámek nebo Milan Doudera. Veškeré třinecké akce končily Krošeljovým zákrokem, Mladá Boleslav tak po čtyřiceti minutách vedla 2:0.

Začátek třetího dějství nabídl výhodu pro Třinec, za podrážení putoval na trestnou lavici Martin Ševc, čímž nabídl hostům dvouminutovou přesilovku. Oceláři nezaváhali a v čase 41:32 pokus Petra Vrány letící kolem Krošlejova levého betonu snížil na rozdíl jedné branky. Slezany vstřelená branka nakopla a nadále trávili více času před boleslavským gólmanem.

Další gólový zápis a opět ze strany Středočechů přišel ve 49. minutě. Pavel Kousal v brejkové situaci přebruslil třinecké beky a zprava nahrál k osamocenému Oscaru Flynnovi, který namířil puk do odkryté části klece a vrátil Mladé Boleslavi dvoubrankový náskok. Oceláři ale nic nevzdávali a podnikali další výpravy ke Krošeljově kleci. Do karet jim navíc hrálo vyloučení Najmana tři minuty před koncem. A i druhá výhoda Třinci vyšla. Gašper Krošelj předvedl výborný zákrok, jenže ten byl po následném přezkoumání potvrzen, že puk po střele Erika Hrni přešel za brankovou čáru a gól byl uznán. Oceláři vycítili šanci a o necelou půlminutu později se radovali znovu. Milan Doudera vyslal dělovku od modré, tu v mezikruží tečoval Petr Vrána a poslal tak zápas do prodloužení.

Nastavený čas začali lépe hosté, kteří ke všemu dostali nabídku přesilové hry. Tu stejně jako ostatní v tomto zápase přetavili v gól. Erik Hrňa vypálil od pravého kruhu a rozhodl o vítězství Třince 4:3 v prodloužení. Oceláři tak vedou v sérii 3:0 a v pátek ji mohou rozhodnout.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Bylo to vyrovnané utkání, které jsme dobře rozehráli. Bohužel jsme nezvládli závěr. Klíčovou situací bylo vyloučení v závěru, kdy jsme nabídli Třinci přesilovku a oni ji ve hře 6 na 4 využili. Gól je nakopl a my vzápětí inkasovali. Přesilové situace nás stály zápas. Gólman nás výborně držel, mužstvo udělalo, co mohlo, ale bohužel jsme takticky nezvládli konec.

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Jsem rád za výsledek, do utkání jsme chtěli vstoupit lépe a brzy neinkasovat, to se ale nepovedlo. Po druhé brance, kterou jsme obdrželi ve druhé třetině, jsme to měli těžké. Druhou část prostřední periody jsme odehráli dobře a ve třetí třetině jsme v tom pokračovali a stále věřili, že zápas můžeme obrátit. Na střídačce byla pozitivní energie, kluci cítili, že Boleslav mačkáme. Vrátilo se to k nám, dali góly v přesilovkách a otočili utkání. Za třetí bod jsme rádi a vážíme si jej, ale série se hraje na čtyři vítězné zápasy. Hráčům děkuji.


Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.