BK MLADA BOLESLAV
9. 12. 2022 | Tomáš Taybner

Bruslaři se gólově prosadili, na Spartu to však nestačilo

27., pátek 9. 12. 2022
Ml. Boleslav - Sparta MBL - SPA
M l. B o l. — Bruslaři v rámci 27. Kola Tipsport extraligy přivítali Spartu, kterou už jednou na vlastním ledě hostili. Tentokrát však otevřeli skóre hostující hráči, když se prosadil Horák. Stejný hráč dal první gól Sparty i v prvním vzájemném zápase. Bruslaři však dokázali bleskově vyrovnat, když přesilovou hru využil Lantoši. Slovenský útočník tak ukončil dvouzápasové trápení bez vstřelené branky. Ve druhé periodě byli Bruslaři aktivnější a svého soupeře přestříleli, rozhodnout ale musela až třetí třetina. Do vedení se znovu dostali Pražané, když se ve 49. minutě trefil Sobotka. Tentokrát však hosté náskok nepustili a slaví osmé vítězství v řadě, zatímco Bruslaři po třetí prohráli.
Ml. Boleslav: Krošelj – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Bernad, Jeřábek, Lintuniemi, Štich – Šťastný, Lantoši, Åberg – Kantner, Najman (A), Kousal – Lunter, Fořt, Stránský (C) – Šmerha, Závora, Beránek
Sparta: Kovář – Kempný, Polášek (A), Jandus, Moravčík, Němeček, Mikliš, Krutil – E. Thorell, Horák (C), Tomášek – Konečný, Sobotka (A), Buchtele – Dvořáček, D. Vitouch, Hauser – M. Vitouch, G. Thorell, Safin
Branky a nahrávky: 12. Lantoši (Najman) - 9. Horák (Tomášek, E. Thorell), 49. Sobotka (Konečný, Buchtele). Rozhodčí: Veselý, Šindel - Kajínek, Zíka. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 169. Střely na branku: 41:30. Zblokované střely: 19:13. Hity: 15:8. Vhazování: 25:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Fotogalerie

Komentář

Sparta se ve 2. minutě dostala do dobré šance, když Dvořáček za brankou udržel puk a poslal jej na levý kruh. Střílející Hauser však z dobré pozice trefil jen připraveného Krošelje. V přesilovce poté Jandus krosovou přihrávkou našel volného Buchteleho na pravém kruhu, jenže vytáhlý forvard Krošelje ani nadvakrát nepřekonal. Bruslaři o sobě poprvé dali vědět v 7. minutě, kdy se puk po nahození Lintuniemiho odrazil k Jeřábkovi a ten zkusil Kováře překvapit střelou z otočky. Aktivnější Sparta se dostala do vedení v 9. minutě, kdy Tomášek na modré oklamal napadajícího Åberga a následně adresoval přesný pas před branku. Tam stál připravený Roman Horák, který touš uklidil do sítě. V 11. minutě předvedl pěknou akci Lantoši, jenž využil své rychlosti, objel beky Sparty a dostal se až před Kováře, toho však nepřekonal. Bruslaři si ale následně vybojovali přesilovku a tu dokázali zužitkovat. Jeden ze Sparťanů ztratil puk v mezikruží, Najman jej předložil na hůl Róberta Lantošiho a ten se z prostoru mezi kruhy nemýlil. V 16. minutě mohl podruhé v zápase skórovat Horák, jenž při přečíslení dostal puk od Sobotky, na jeho střelu už však čekala připravená lapačka Krošelje. Třetí gól vstřelil Kousal, který byl pár vteřin před tím faulován, jenže rozhodčí přerušili hru před tím než domácí forvard zakončil, takže branka nemohla platit.

Po opatrném úvodu druhé periody dostala Sparta k dispozici přesilovku. Rychlou kombinaci Pražanů zakončoval ze slotu Horák, ale Krošeljova vyrážečka byla na svém místě. Při přesilovce domácích zase úřadovala Kovářova lapačka, ve které skončil puk po střele Šťastného. Domácí hráči zvládli kombinovat v útočném pásmu i po skončení početní převahy, jenže gól ze svého snažení nevytěžili. Během další boleslavské přesilovky ujížděli Bruslaři tři na jednoho, jenže Najman po Åbergově pasu zakončil do středu branky. Kovář si po konci přesilovky připsal ještě jeden důležitý zákrok, když v rozkleku lapil střelu Lintuniemiho od modré čáry. Krošelj na druhé straně zasahoval jen sporadicky, například ve 36. minutě, kdy si pohlídal pozdrav z hole Sobotky. O poznání aktivnější Bruslaři se už ve druhé části nedokázali prosadit, což nezvládli ani hosté. ¨

První větší šance ve třetím dějství přišla ve 44. minutě, kdy puk vyplaval před Åbergem na pravém kruhu. Švédský forvard se napřáhl, ale branku z pravé strany trestuhodně minul. Na druhé straně tečoval Konečný nahození Mikliše od modré a puk skončil těsně nad domácí svatyní. Dobrou šanci měl poté Lantoši, který se objevil sám před Kovářovou brankou. Další aktivitu domácích hráčů, ale zneutralizoval Vladimír Sobotka, který si před brankou počkal na odraženou střelu Konečného a uklidil ji za Krošeljova záda. Sparta mohla přidat i třetí gól, když Štich ve středním pásmu nezachytil vysoký oblouček a do šance ujel Erik Thorell, ale Krošelj spolehlivě zasáhl. Sparťané se poté soustředili hlavně na defenzivu. V 55. minutě si do dobré pozice vybruslil Åberg, jehož střelu však dokázal zastavit jeden z hostujících beků. V 57. minutě Kovář dokázal zastavit přihrávku Lantošiho z levého rohu, kterou jeden z beků přizvedl a puk se obloučkem snášel do branky. V té době už to Bruslaři zkoušeli v šesti, ale další střelu na branku už si připsat nedokázali. Po závěrečné siréně se tak radovali hosté, kteří vyhráli po osmé v řadě.

Ohlasy trenérů

Petr Haken: Chtěl bych pochválit hráče za přístup k utkání. Zmiňoval jsem to už několikrát. Pokud s tímto nadšením a s touto chutí budeme chtít v neděli začít zápas v Olomouci, a budeme to potřebovat, tak věřím, že budeme úspěšní. A samozřejmě musíme být také trochu trpěliví. Chci pogratulovat Spartě k vítězství.

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.