BK MLADA BOLESLAV
24. 2. 2023 | Tomáš Taybner

Bruslaři s Litvínovem prohráli nejtěsnějším možným způsobem, na play-off tak prozatím nedosáhli

49., pátek 24. 2. 2023
Ml. Boleslav - Litvínov MBL - LIT
M l. B o l. – 49. kolo Tipsport extraligy přineslo souboj Bruslařů s Litvínovem, jehož vítěz se mohl s velkou pravděpodobností definitivně zbavit barážových obav. Na ledě ŠKOENERGO Arény začali lépe hosté, kteří si pomohli přesilovkou. Vyrovnat dokázal Šmerha, ještě v první periodě si ale Verva vzala ztracený náskok zpět. Skóre první třetiny na světelné tabuli vydrželo do třetí sirény, Litvínov tak bere tři body po těsné výhře 2:1.
Ml. Boleslav: Novotný – Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Pláněk (A), Štich, Jeřábek – Malát, Roman, Lantoši – Söderlund, Bičevskis, Stránský (C) – Šmerha, Najman (A), Šťastný – Lunter, Dvořáček, Závora – Přibyl
Litvínov: Tomek – Zile, Strejček, Freibergs, Zeman, Demel (A), Jaks, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Fronk, Straka, Hlava – Havelka, Jurčík, Zygmunt
Branky a nahrávky: 9. Šmerha (Šťastný, Pláněk) – 7. Zdráhal (Jaks, Sukeľ), 12. Abdul. Rozhodčí: Hribik, Sýkora – Zíka, Klouček. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 457. Střely na branku: 39:27. Zblokované střely: 21:9. Hity: 9:4. Vhazování: 33:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Fotogalerie

Komentář

Dobrý pohyb Bruslařů v úvodu utkání vyústil v přesilovou hru, po faulu Straky. Domácí hráči dokázali Vervu zatlačit před Tomkovou brankou, ani dvě dobré střely Lantošiho však gólový účinek nepřinesly. Také Cheza si poté vyzkoušela hru v početní převaze, narozdíl od domácích ji však využila. Po zisku puku v rohu Jaks oslovil na pravém kruhu stojícího Patrika Zdráhala, který se nemýlil - 0:1. Ačkoliv Litvínov po vstřelení první branky působil jako politý živou vodou, své vedení dlouho neudržel. Už za dvě minuty totiž Tomáš Šmerha vyrovnal střelou na vzdálenější tyčku poté, co se po levé straně protáhl do pásma. Stejný hráč dostal o Najmana nabito v 11. minutě, tentokrát mu radost zkazil Tomkův levý beton. Skóre se ale měnilo na druhé straně, když v brance skončila střela Jindřicha Abdula z vrcholku pravého kruhu. Bruslaři brankovou situaci napadli pro možné nedovolené bránění brankáři ze strany Sukel'a, to však video neprokázalo. Následnou přesilovku hosté nevyužili, stejnou šanci poté promarnili i domácí, Cheza si tak do kabin odnášela jednobrankový náskok.

Také na startu prostřední periody si Bruslaři vynutili faul soupeře, ani tentokrát se jim však nepodařilo potrestat nedovolený zákrok Freibergse. Následně se hra vyrovnala, její tvorby se ujali domácí hokejisté, zatímco Litvínovští čekali na chyby v rozehrávce a hrozili také z rychlých protiútoků. Dobrý tlak si před Tomkem vytvořila trojice Stránský, Bičevskis, Söderlund, jejichž kolotoč ukončil střelou od modré Pláněk. Ve 35. minutě Lantoši přihrávkou vysunul Maláta, ten však tváří v tvář Tomkovi nenašel prostor mezi jeho betony. Ani 13 střel domácích ve druhé části nestačilo na to, aby srovnali.

Kdo by čekal opatrný začátek třetího dějství, ten by se tuze mýlil. Již od prvních okamžiků se oba celky střídaly v tvorbě akcí a útoky se valily na oba gólmany. Také v poslední periodě se Bruslaři dostali k brzké přesilovce, napodobili však svůj počin z první i druhé části a nevyužili ji. Blízko ke gólu byl poté na druhé straně dobře postavený Zdráhal, před kterým po střílené přihrávce Stránského zela odkrytá boleslavská klec, hostující střelec ale druhý zářez nepřidal. Litvínovští se poté začali soustředit hlavně na defenzivu a to jim stačilo. Bruslaři už se gólově neprosadili a opět prohráli o pouhý jeden gól.

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous: Dlouhodobě se nám nedaří využívat přesilovky a získávat tak výhodu ve skórování. Je to znovu o těch vyložených šancích, které jsme si vytvořili, ale zase jsme je neproměnili. Musíme pokračovat dál a věřit tomu, že ta práce, kterou děláme, nám přinese dobré výsledky.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.