BK MLADA BOLESLAV
11. 4. 2024 | Tomáš Taybner

Druhý krok! Dorost obrátil stav série s Dynamem

F3, čtvrtek 11. 4. 2024
Ml. Boleslav - Pardubice MBL - PCE
M l. B o l. – Finále dorostenecké extraligy se poprvé přesunulo do ŠKOENERGO Arény a Bruslařům tato změna svědčila. Aktivnější domácí tým se hned dvakrát dostal do vedení, jenže Dynamo v obou případech dokázalo srovnat a vždy u toho bylo útočné duo Macek - Krčál. Zelenobílí ale nakonec měli poslední slovo, druhý bod v sérii o zlato jim v 55. minutě vystřelil Sviatoslav Vasiak. Mladoboleslavský dorost si tak po obratu série hned zítra zahraje i o první mečbol, start utkání je naplánován znovu na 18:00.
Ml. Boleslav: Sklenička – Kovář D., Doležel, Čermák, Hájek, Hora, Šilhavý, Piskač – Hanyš (A), Beran (A), Kurka – Vasiak, Matějka, Kristek (C) – Hrouda, Churáček, Maxin – Ždanov
Pardubice: Tuláček – Ruml, Jansa, Vápeník (A), Novosad, Řehořek, Křečan – Rolinek (C), Krčál, Macek – Lempach, Sekanina, Korec (A) – Úlehla, Tvrdík, Drábek – Ryšavý, Novák
Branky a nahrávky: 10. Matějka (Vasiak), 38. Maxin (Hanyš, Churáček), 55. Vasiak, 59. Hanyš (Churáček, Vasiak) – 31. Krčál (Macek, Řehořek), 47. Krčál (TS). Rozhodčí: Horák, Jechoutek – Štěpánek, Dědek. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 189. Střely na branku: 32:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.

Fotogalerie

Komentář

Bruslaři oproti poslednímu odehranému utkání mohli počítat s uzdraveným bekem Čermákem, který ve třetím duelu finálé poprvé okusil atmosféru bojů o zlato. Chyběl naopak útočník Václavík, takže Mladoboleslavští hráli jen na tři útoky. Možná i díky tomu, že se ofenzivní tria v zelenobílém rychle točila na ledě, dostali se domácí hráči rychleji do provozní teploty. Vedení jim v 10. minutě zařídila Novosadova chyba v rozehrávce. Pardubický bek ztratil kotouč na Kristkovi, dvojice Vasiak - Filip Matějka si pak naprosto bez odporu hostující obrany pohrála i s Tuláčkem a druhý jmenovaný do prázdné klece zakončil - 1:0. Pardubičtí během první dvacetiminutovky neměli moc střel a Sklenička tak bez větších potíží pohlídal boleslavské vedení.

Aktivnější Bruslaři měli i další šance, v průběhu druhé části najížděl na Tuláčka hned dvakrát důrazný Maxin, jenže obě jeho střely dokázala jednička Východočechů zastavit. A tak ve 31. minutě došlo na šťastné vyrovnání. To když se Macek z levé strany dokázal prosadit ke střele, Skleničkovi puk vypadl a David Krčál byl s nejvyšší pravděpodobností tím hráčem, jenž herní předmět dotlačil za brankovou čáru. Dalších pár střídání bylo jasně v režii hostů, kteří cítili naději na obrat, jenže ve 38. minutě jejich nálada opět poklesla. Dobrou práci u hrazení odvedl Hanyš, který vybojoval puk pro Churáčka, na levém kruhu pak vystihl odražený kotouč, připravil snadnou pozici pro Imricha Maxina a ten se tak konečně dočkal - 2:1.

Pardubičtí po přestávce měli jasný cíl - srovnat utkání a konečně se Bruslařům vyrovnat. Na srovnání skóre nakonec hráči Dynama dosáhli a to ve 47. minutě, když po faulu Hory na Davida Krčála bylo nařízeno trestné střílení. Hostující útočník se sám ujal exekuce nájezdu a nikým nerušený dokázal propálit Skleničku skrze betony - 2:2. Červenobílí se tak podruhé v utkání dokázali dotáhnout na Bruslaře a věřili dokonce v obrat, jenže na ten nedosáhli. A co víc. V 55. minutě znovu vedli domácí borci a to po ráně Sviatoslava Vasiaka. Ukrajinský útočník projel přes modrou čáru do útočné třetiny a schoval svou ránu za projíždějícího beka, pročež byl Tuláček absolutně bez šance - 3:2.

Opařené Dynamo muselo riskovat a vzdor tomu, že si v dalších minutách nevytvořilo žádnou větší šanci, sáhli Východočeši po hře bez brankáře. Jenže ta se trenérskému štábu nevyplatila. Bruslaři totiž unikli ze sevření a Churáček předložil puk Petru Hanyšovi, který jej pohodlně dovezl do nechráněné klece a společně s ostatními spoluhráči mohl začít slavit zisk druhého bodu v sérii. Hned zítra od 18 hodin se Škaloudova tlupa pokusí přidat i třetí vítězství, přijďte naše dorostence podpořit.

Ohlasy trenérů

Martin Škaloud: Do utkání jsme dobře vstoupili a mimo jednoho úseku ve druhé třetině jsme dokázali úroveň naší hry udržet. Důležité bylo, že jsme poměrně rychle dokázali zareagovat na obě vstřelené branky soupeře. Teď musíme dobře zregenerovat a zítra navázat na náš čtvrteční výkon.

Související články

Aktuality

24.07.2024

Vasiak v U18

Kromě českých borců mají Bruslaři své zástupce i v nominacích jiných národů. Ukrajinskou osmnáctku čekají ve čtvrtek 25. a v pátek 26. července dva zápasy proti Slovensku. V nominaci jsou primárně hráči ročníku 2007, místo se ale našlo také pro útočníka našeho dorostu Sviatoslava Vasiaka, který je narozen až v roce 2008 a bojuje tak proti o rok starším hráčům.

11.07.2024

Vrchol přípravy U18

Reprezentanti kategorie U18 se sejdou na kempu v Říčanech a následně vyrazí do švýcarského Davosu, kde ve dnech 27. a 28. července sehrají dva duely se Švýcarskem. Jedná se o poslední šanci zabojovat o místo na finální soupisce pro Hlinka Gretzky Cup, který se pro hráče ročníku 2007 letos uskuteční na kanadské půdě v Edmontonu. A my máme radost, že trenéra Davida Čermáka bude o svých dovednostech přesvědčovat i jeden zástupce Bruslařského klubu - obránce Rostislav Šilhavý.

10.07.2024

U17 vyrazí do Davosu

Sedmnáctka do nové sezony vstupuje s novým hlavním trenérem. Mladíky ročníku 2008 povede František Ptáček, bývalý extraligový obránce a trenér dorostu pražské Sparty. On a jeho tým se poprvé poznají koncem července v Davosu, kam vyrazí na tři přátelské zápasy s domácími Švýcary. Všichni nominovaní budou bojovat o místo na soupisce pro srpnový turnaj pěti zemí, který se bude konat v Piešťanech. Chybět u toho nebude útočník našeho zlatého dorostu Petr Hanyš.

08.07.2024

U20 míří do Vierumäki

Nejstarší mládežnická reprezentace vstoupí do nové sezóny 2024/2025 jako vůbec první národní výběr naší země. Svěřenci Patrika Augusty se již koncem tohoto týdne sejdou na kempu v Chomutově a začátkem dalšího vyrazí do finského Vierumäki. Ve městě poblíž Lahti dvacítka dvakrát změří síly se Švýcarskem, v plánu jsou rovněž duely proti finským výběrům A a B. V nominaci první akce dvacítky nechybí náš útočník Vojta Hradec, jenž bude bojovat o své místo na soupisce pro prosincovém mistrovství.

29.06.2024

Draft do NHL

V lasvegaské Sphere v sobotu 29. června po svém prvním kole pokračoval každoroční vstupní draft NHL a my máme obrovskou radost, že v rámci něj letos hned dvakrát za jménem hráče zaznělo "from BK Mladá Boleslav". Poprvé se tak stalo v 5. kole, kdy Utah Hockey Team (bývalá organizace Arizona Coyotes) ze 153. pozice ukázal na našeho obránce Aleše Čecha. Boleslavské srdce pak podruhé zaplesalo hned v kole dalším, když na 167. místě zaznělo jméno našeho odchovance Vojtěcha Hradce a znovu to byl Utah. Díky dvojici Bruslařů vstoupl počet draftovaných Čechů na 13, což je nejvyšší počet od draftu v roce 2005.

14.06.2024

Kemp U18 v Kravařích

Obránce juniorského týmu Bruslařů, Rostislav Šilhavý se od neděle 16. června společně s reprezentační osmnáctkou zúčastní přípravného kempu v Kravařích. Ten slouží jako poslední prověrka před mimořádně sledovaným vrcholem sezony - Hlinka Gretzky Cupem. Gratulujeme k nominaci a přejeme hodně štěstí v následném boji o místo na finální soupisce.