BK MLADA BOLESLAV
4. 12. 2022 | Adéla Kvapilová, Redakce, foto: Marian Ježowicz

Gólové trápení Bruslařů pokračuje. Třinci podlehli 0:3

26., neděle 4. 12. 2022
Třinec - Ml. Boleslav TRI - MBL
T ř i n e c – Znovu zápas bez trefy Mladé Boleslavi. Středočeši v rámci 26. kola zavítali na led Třince. Urputný duel rozhodl gól, který obstaral v prostřední periodě Chmielewski. Oceláři ještě v závěru třetí části přidali dvě branky a zvítězili 3:0. Středočeši tak podruhé v řadě nedokázali prostřelit soupeřova gólmana.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Doudera (A), Čukste, Jeřábek, Jaroměřský, Zahradníček – Daňo, Voženílek, Růžička (C) – Buček, Hudáček, Kurovský – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Svačina, Haas, Hrňa – Lyszczarczyk
Ml. Boleslav: Novotný – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Jeřábek, Bernad, Štich – Lantoši, Najman (A), Åberg – Lunter, Fořt, Stránský (C) – Kantner, Závora, Beránek – Kotala, Bičevskis, Šťastný
Branky a nahrávky: 28. Chmielewski (Svačina, Hudáček), 57. Hudáček (Buček, Chmielewski), 59. Roman (Růžička, Voženílek). Rozhodčí: Šír, Kubičík – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 442. Střely na branku: 34:26. Zblokované střely: 22:23. Hity: 4:4. Vhazování: 28:22. Průběh utkání: 3:0.

Komentář

Úvodní třetina nabídla poměrně urputný hokeji. První větší šanci si připsali domácí hokejisté na sklonku osmé minuty, kdy se Voženílkovu vyraženou střelu betonem pokoušel do odkryté brány dostat Vladimír Svačina. Na opačné straně mohl poslat hosty do vedení v polovině počátečního dějství Pavel Pýcha, který se ocitl osamocený na levém kruhu. Proti jeho pokusu ale zasáhl Mazanec.

Mladá Boleslav i přes následnou herní převahu Ocelářů málem otevřela skóre. Ve 14. minutě vznikl v útočném pásmu závar, Maris Bičevskis propašoval kotouč do brankoviště, kde se od Mazancových bruslí nebezpečně odrazil těsně vedle tyče. Bruslařům chyběl důraz, aby zaváhání Třince využili.

Na počátku druhé periody si Středočeši zahráli přesilovou hru, Marko Daňo na konci uplynulé části po odpískání fauloval. Hosté ale žádnou větší akci nepředvedli a Oceláři oslabení přečkali. Ve 26. minutě okusili početní výhodu i domácí. Ti sice během nabídnuté dvouminutovky neudeřili, avšak využili následný tlak a po teči Arona Chmielewskiho stojícího před Novotným se dostali do jednobrankového vedení.

Další slibnou akci Třince přinesla 33. minuta. Martin Růžička se protáhl kolem hostujících obránců a vypálil. Novotný se přesunul včas a pokus zastavil. Vzápětí se snažil přelstít domácího gólmana Jakub Kotala, ale taktéž bez úspěchu. Středočeši přidali na tempu vynutili si další výhodu. Tu sice v branku nepřeměnili, ale do konce prostřední dvacetiminutovky působili aktivněji.

Hned v úvodu třetí periody mohl vedení Třince zvýšit tečující Daňo, jenže jeho pokus se otřel pouze o tyč. O necelých pět minut později byl Daňo opět blízko ke skórování, bekhendovým zakončením ale minul Novotného klec. Na opačné straně do zakončení unikl Ondřej Najman, který zvolil střelu zblízka.

Mazanec ale jeho počínání vyrazil a následné dorážky zastavili domácí hráči. Šance na vyrovnání držel i boleslavský gólman, který likvidoval třinecké pokusy. Domácí ale přeci jen překonali Novotného podruhé. Během 57. minuty Libor Hudáček na pomezí brankoviště usměrnil puk nohou do odkryté brány. Rozhodčí ještě celou situaci i kvůli posunuté kleci zkoumali, nakonec gól potvrdili. Mladá Boleslav ještě okusila hru bez brankáře, ta se jí i přes slibné šance stala osudná. Na 3:0 poupravil do prázdné brány Miloš Roman.

Středočeši tak podruhé v řadě odchází ze zápasu s porážkou bez vstřeleného gólu a klesá na osmé místo v tabulce. Další zápas čeká Mladou Boleslav v pátek 9. prosince v 17:30 proti Spartě na domácím ledě před kamerami O2 TV Sport.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (HC Oceláři Třinec): Vítězství si po třech prohrách vážíme. Navíc jsme ve stavu, kdy máme spoustu zraněných a nemocných hráčů, proto si cením i bojovnosti a nasazení. Šli jsme do vedení a jsem rád, že jsme odolali tlaku Boleslavi, třetí třetinu jsme odehráli zkušeně. Pár icingů sice nemuselo být, ale dozadu jsme hráli výborně a skvěle zachytal Mazi.

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.