BK MLADA BOLESLAV
23. 3. 2024 | Tomáš Taybner, Tomáš Taybner, foto: Nikola Křížová

Dorostenci jsou v semifinále, na ledě Slavie o tom rozhodli v nájezdech

ČF4, sobota 23. 3. 2024
Slavia - Ml. Boleslav SLA - MBL
P r a h a – Drama až do konce - tak by se dal popsat čtvrtý díl čtvrtfinále v Edenu. Bruslaři v něm dvakrát vedli, jenže své vedení v obou případech ztratili. Za stavu 2:2 se tak muselo prodlužovat a mladoboleslavský dorost musel přežít i dvouminutové oslabení. Škaloudovo družstvo to ale zvládlo a v nájezdech si došlo pro postup. Pražané díky skvělému Skleničkovi neproměnili ani jeden nájezd, na druhé straně pak pro Bruslaře rozhodl Vojtěch Beran. Dorostenci si tak i letos zahrají semifinále. O rozpise i soupeři vás budeme informovat začátkem příštího týdne v souhrnném článku na webu.
Slavia: Höhlig (40. Poletín) – Lorenz (A), Hess, Skyba, Oh, Labuzík, Pšenička (A) – Huk, Švancar, Kucharčík – Holejšovský, Tittl, Matějovský (C) – Egart, Tichý, Šámal
Ml. Boleslav: Sklenička – Kovář D. (A), Doležel, Čermák, Hájek, Hora, Šilhavý – Hanyš, Beran (A), Ždanov – Vasiak, Matějka, Kristek (C) – Hrouda, Churáček, Maxin – Václavík, Fink
Branky a nahrávky: 18. Tittl (Huk), 31. Kucharčík (Tichý) – 12. Hájek (Hanyš, Matějka), 23. Kristek (Beran, Matějka), rozh. náj. Beran, Rozhodčí: Wagner, Čáp – Jiruška, Landsmann. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 47. Střely na branku: 41:46. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Komentář

Boleslavští mladíci nastoupili do čtvrtého utkání série ve stejném složení, ve kterém dohrávali dramatický třetí zápas. V brance stál tentokrát od začátku Sklenička. Do akce se stále nevrátil Kurka, v první útočné řadě tak vedle Hanyše s Beranem hrál od úvodního střídání Ždanov. Domácí mohli jít rychle do vedení, když Kucharčík ve 4. minutě uvolnil Šámala. Jeho střelu z ideálního prostoru v mezikruží však Sklenička schoval v lapačce.

Sešívání se pak museli bránit ve čtyřech a při přesilovce zelenobílých dvakrát nebezpečně pálil Kristek, v obou případech těsně vedle. Stejnou šanci - tedy přesilovku - potom dostala k dispozici Slavia, jenže sama inkasovala. Po icingu a vyhraném vhazování Matějky přistrčil Hanyš kotouč na modrou a Kryštof Hájek z modré čáry otevřel skóre. Navýšit mohl Matějka a chvíli po něm také Vasiak, jejichž střely z mezikruží Höhliga nepřekonaly. A toho domácí využili.

V 18. minutě totiž Huk na levé straně vybojoval kotouč pro Filipa Tittla a ten se z podobné pozice jako jeho protihráči nemýlil a krátce před přestávkou srovnal na 1:1. Jenže po přestávce Oh kolenem sestřelil Matějku, krátce nato Pšenička vyhodil kotouč mimo ledovou plochu, a tak Bruslaři dostali k dispozici vylepšenou přesilovku 5 na 3. A tu sehráli na jedničku. Matějka z modré žabičkou přihrál k levé tyčce Beranovi a ten vyslal exkluzivní pas brankovištěm k zadní tyčky, odkud Jakub Kristek pohodlně zametl do sítě.

Bruslaři mohli odskočit ještě do lepšího náskoku, Vasiakův příklep se před brankou odrazil od Hroudovy nohy a nechybělo moc k tomu, aby byl Höhlig překonán znovu. Právě Vasiak se pak stal smutným hrdinou dalších okamžiků. Ve 28. minutě totiž podrazil unikajícího protihráče a při odjezdu na trestnou ještě sekl holí o plexisklo, za což vyfasoval ještě dvě minuty navíc. Slavia potrestala právě až jeho druhý trest, když si Matouš Jan Kucharčík dojel do předbrankové skrumáže pro dorážku své vlastní střely.

Pak se po jednom ze zákroků svíjel na ledě v bolestech domácí strážce Höhlig, který však po ošetření pokračoval ve hře dál. V poslední minutě druhé třetiny Vasiak přistrčil puk do jízdy Matějkovi a ten z prostoru mezi kruhy zazvonil na pravou tyč. Höhlig poté přeci jen vystřídal a do branky Slavie se postavil Poletín. Ten ještě v rámci posledních sekund druhého dějství musel řešit gólovku Ždanova, kterou pro svého spoluhráče připravil Beran. Boleslavský útočník ale ve velké šanci selhal.

Ve třetí části se na větší šance čekalo takřka deset minut. Slavia byla blízko když Šámalova teč Lorenzova nahození skončila na pravé tyčce. Z protiútoku zase Ždanov hledal krosovou přihrávkou Berana, který by zakončoval do prázdné, jenže přihrávka byla příliš dlouhá. Domácí pak zahodili přesilovku a čas se chýlil ke konci. Bruslaři mohli rozhodnout v 59. minutě, kdy Beran zpoza branky předložil puk Ždanovovi a ten trefil břevno. A tak se šlo do desetiminutového prodloužení 3 na 3.

V něm se nejprve řítil na branku Čermák a k dorážce se pak tlačil Hanyš, Bruslaři ale neuspěli. Na druhou stranu pak uháněl Kucharčík, jehož si na chvíli přidržel Hájek a Pražané si přesilovku zahráli také v prodloužení. Početní převahu ale nedokázali zužitkovat, ve zbytku nastaveného času už to byly spíše šachy a čekání na chybu. Ta ale nepřišla a na řadu přišly nájezdy.

V nich Hanyš zazvonil na tyčku, Kucharčík zase ve třetí sérii trefil břevno. Pak se ale rozjel Vojtěch Beran, parádně si rozhýbal Poletína a forhendem zakončil. Stejný kousek chtěl na druhé straně provést Huk, jenže Sklenička ho špičkou betonu zastavil. Následně nedal Matějka a všechno tak stálo na Tittlovi, který musel dát. Útočník Slavie ale střelou trefil jen připraveného Skleničku a na straně Bruslařů propukly oslavy. Naši dorostenci si i letos zahrají semifinále.


Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek: Viděli jsme vynikající hokej na obě strany, dnes asi vyhrál ten šťastnější. Dnešní zápas mohl skončit i pro nás a mohli jsme hrát pátý zápas. Když ale promítnu všechny čtyři zápasy, tak si to Boleslav zasloužila, hlavně díky dvěma domácím zápasům, ve kterých jsme nebyli v nejlepší formě. Kluci jsou smutní, chápu to, ale já jim vždy říkám, že když se chtějí naučit vyhrávat, tak se musí naučit prohrávat. Se sezónou jsem až na závěr nadstavby maximálně spokojený, i vzhledem k počtu, ve kterém jsme tu byli, a tomu, že někteří kluci v průběhu odešli. Kluci odvedli poctivou práci. Teď nám chybělo trochu štěstí, ale za mě velká spokojenost.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.