BK MLADA BOLESLAV
26. 3. 2024 | Tomáš Taybner

Dorost v semifinále vyzve Karlovy Vary, sérii rozehraje ve čtvrtek

M l. B o l. – Svěřenci trenéra Martina Škalouda po vyřazení Slavie postoupili mezi nejlepší čtyřku a v semifinále vyzvou kometu letošní sezony - tým HC Energie Karlovy Vary. Bruslaři se Západočechy poměrně dobře znají, protože se letos společně utkali jak v rámci základní části, tak v rámci nadstavby. Nyní je čekají minimálně další tři vzájemné duely, které rozhodnou o účastníkovi finálové série. Naši mladíci jako hůře postavený tým musejí na první dva zápasy vycestovat na západ Čech, ve ŠKOENERGO Aréně se představí v pondělí 1. a případně ještě v úterý 2. dubna. Přijďte Bruslařům vytvořit domácí prostředí a udělat z naší arény nedobytnou tvrz, vstupné je ZDARMA.

Bruslaři čtvrtým duelem čtvrtfinále v Edenu ukončili sezonu Slavie

Středočeši se ve čtvrtfinále utkali se Slavií, která úspěšně zvládla předkolo. Vyzyvatel z města automobilů hostil první dva zápasy a v domácím prostředí ŠKOENERGO Arény zazářili Bruslaři výhrami 6:2 a 3:2. Mladoboleslavští hráči tak do Edenu v pátek vyráželi s cílem uzavřít čtvrtfinále a postoupit v nejkratším možném čase mezi nejlepší čtyři týmy soutěže. Třetí utkání se však od úvodních minut nevyvíjelo ve prospěch zelenobílých, jenže v pohodě hrající Bruslaři dokázali nakonec v čase 57:13 srovnat stav utkání na 4:4 a dostat tak domácí Pražany pod tlak. Sešívání ale v pátek ještě odolali, když v samotném závěru strhli skóre zpět na svou stranu a vynutili si další příležitost. O den později v dalším zápase Bruslaři hned dvakrát vedli, Slavia však v obou případech srovnala a poslala zápas i celou sérii do nastaveného času. Rozhodly nakonec nájezdy a trefa Vojtěcha Berana, Marek Sklenička naopak dokázal zneškodnit všechny pokusy domácích a tak bylo hotovo.

Kromě prvního duelu se Slavií scházel Bruslařům jejich nejlepší střelec Adam Kurka, jenž ze zdravotních důvodů absentoval. Středočechům to zatím příliš nevadilo a vyrovnané zápasy zvládali také bez něj, ale proti nadupané Energii by se jeho příspěvek hodil. Zda-li Bruslaři do semifinále nastoupí v největší síle a plném složení ukáže čas.

foto: Ronald Hansel

Energie potvrdila roli favorita a ve čtyřech utkáních si poradila s Vítkovicemi

Karlovarská Energie do vyřazovacích bojů vstupovala jako největší favorit na zisk celkového prvenství. Západočeši totiž po celou sezonu prokazovali výbornou formu, když ovládli svou základní skupinu a stejně tak i lepší nadstavbovou skupinu o umístění v play-off. Svěřenci trenéra Andryse před vstupem do vyřazovacích bojů nebodovali jen v 8 z 35 zápasů základní části/nadstavby. Ve čtvrtfinále se pak jako nejvýše nasazený tým utkali s vítkovickou Riderou. Energie na vlastním ledě začala dobře a po vítězstvích 5:4 a 8:3 vyrazila do Ostravy se dvěma mečboly. Kouzlo domácího prostředí ale silně zapůsobilo a Slezané si vynutili pokračování, jenže Západočeši hned další den uspěli poměrem 4:1 a slavili postup.

Energetici se mohou opřít o vyrovnanou dvojici brankářů Michala Oršuláka a Martina Psohlavce. V poli bodově zářili především Vlastimil Blažek, prvoročák Petr Tomek či Viktor Wardas. V záloze mají navíc Karlovarští dva rozdílové borce, kteří už pravidelně nastupují v dresu juniorky - Víta Záhejského a Vojtěcha Čihaře. Oba dva se v minulém týdnu podíleli na vyřazení mladoboleslavské juniorky a v dorostenecké lize si letos drží průměr přes dva body na zápas.

foto: Nikola Křížová

Vzájemné zápasy a formát semifinále

Oba týmy se v sezoně utkaly v základní části a pak i v té nadstavbové. První dva vzájemné zápasy patřily Varům, poslední dva zase ovládli Bruslaři. Bilance na body nakonec vyzněla (velmi těsně) pro Středočechy, to se ale nyní maže. Kromě pěti zápasů v letošní sezoně se Bruslaři s Energií utkali také vloni v rámci čtvrtfinále dorostenecké extraligy. Bruslaři tehdy rovněž začínali na ledě KV Arény a nakonec z toho byl boj do rozhodujícího pátého zápasu, který nakonec naši mladíci ovládli a postoupili tak do semifinále. Na obou stranách se letos o finále popere řada pamětníků, přičemž ti karlovarští budou mít silnou motivaci k tomu, aby svému soupeři bolest z vyřazení oplatili. Podaří se jim to nebo se opět budou radovat Bruslaři?

Formát semifinále zůstává stejný jako ve čtvrtfinále. V Extralize dorostu se hraje na tři vítězná utkání, přičemž lépe postavený tým začíná doma a výhoda známého prostředí jej nemine ani v případném pátém rozhodujícím klání. Suma sumárum, Bruslaři začínají venku a doma se představí v pondělí 1. a případně i v úterý 2. dubna shodně v 18 hodin.

foto: Nikola Křížová

Sestavy z posledního odehraného utkání:

HC Energie Karlovy Vary U17: Oršulák (1. Psohlavec) – Čermák F., Dyk (A), Gombár, Pelikán (C), Vrzal, Postl – Habla, Blažek, Kváš, Sedláček, Wardas (A), Poizl, Slavík, Kyncl, Tomek

BK Mladá Boleslav U17: Sklenička – Kovář D. (A), Doležel, Čermák T., Hájek, Hora, Šilhavý – Hanyš, Beran (A), Ždanov – Vasiak, Matějka, Kristek (C) – Hrouda, Churáček, Maxin – Václavík, Fink


Další články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.