BK MLADA BOLESLAV
28. 3. 2024 | Lukáš Chuchválek

Dorost odstartoval semifinále na karlovarském ledě vítězně, rozhodla druhá třetina

SF1, čtvrtek 28. 3. 2024
K. Vary - Ml. Boleslav KVA - MBL
K. V a r y – Po zvládnuté sérii se Slavií měli dorostenci pár dní volno na přípravu na karlovarskou Energii, jež měla za sebou také čtyřzápasovou sérii s Vítkovicemi. Na západě Čech sice domácí otevřeli skóre, ale díky produktivní druhé třetině získali Bruslaři převahu. V ní se také rozhodlo, a také v dobře odehrané třetí třetině, kdy přestáli několik oslabení a nedovolili soupeři přiblížit se gólově k vyrovnání. Hned zítra ve stejný čas na stejném místě začíná odveta.
K. Vary: Psohlavec (33. Oršulák) – Pelikán (C), Vrzal, Gombár, Kůrka, Dyk (A), F. Čermák – Wardas (A), Š. Šilhan, Kyncl – D. Sedláček, Tomek, V. Blažek – Kváš, L. Slavík, Poizl.
Ml. Boleslav: Sklenička – D. Kovář (A), Doležel, T. Čermák, K. Hájek, Hora, R. Šilhavý – Hanyš, V. Beran (A), Kurka – Vasiak, F. Matějka, Kristek (C) – O. Hrouda, Churáček, I. Maxin – Václavík, Ždanov.
Branky a nahrávky: 4. Tomek (V. Blažek), 39. V. Blažek (Tomek) – 27. I. Maxin (Doležel), 29. Ždanov (I. Maxin, Kristek), 32. Kristek (Vasiak), 33. Kurka (Hora), 59. Hora (Vasiak, Kristek). Rozhodčí: Zeliska, Trnka – Baxa, Pěkný. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 222. Střely na branku: 32:34. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:5.

Komentář

Po úvodní oťukávané dostali Bruslaři na počátku 4. minuty gól, o který se postaral Petr Tomek. Bruslaři reagovali na tuto branku zvýšením své útočné aktivity, jež však ke změně skóre nevedla, a to ani při nařízené přesilové hře. Po jejím skončení se v dobré šanci ocitl Svjatoslav Vasiak, ale nechal se nakonec obrat o puk. Následovaly povedenější akce soupeře, když na Skleničkovi vyhořeli Vlastimil Blažek a Jakub Kyncl. Páci měl i Psohlavec, jenž si musel poradit s ránou zblízka od Davida Churáčka. Velmi blízko byl Ondřej Hrouda, jenž propálil vše v cestě, ale drobná teč domácího obránce svedla puk těsně mimo tři tyče. Tentýž hráč posléze nenašel skulinu mezi Psohlavcovými betony. Vyrovnání nepřinesla ani závěrečná další snaha Vasiaka.

To ve druhé třetině se začaly dít věci poté, kdy se Bruslaři vymanili z tlaku soupeře, kdy se činili Petr Tomek, Filip Čermák a další. Jako první za Boleslavské vypálil nadvakrát Adam Kurka, jenž ještě neuspěl, ale ve 27. minutě hosty rozradostnil svým výpadem Imrich Maxin, jemuž se povedlo trefit branku i přes protihráče, jenž mu obětavě vjel do střely. Pro Bruslaře v tu chvíli bylo ještě lépe, když šly Vary opět do čtyř, a přesilovku využil umístěním puku do růžku Oleksandr Ždanov. Boleslav tímto otočila vývoj ve svůj prospěch, ale mohla o vedení hned přijít při přesilovce Karlových Varů. Ty však místo vyrovnání inkasovaly, neboť si Jakub Kristek dojel jako první za bránu soupeře a přes navrátivší se obránce domácích si proklestil cestu k zakončení. Čtvrtou trefu Bruslařů vzápětí přidal půl minuty po srovnání stavu hráčů na ledě ještě Adam Kurka. Ten také vyhnal z brány Martina Psohlavce, jehož nahradil Michal Oršulák. S novým brankářem v bráně Karlovy Vary dokázaly do konce třetiny snížit na 2:4 zásluhou Vlastimila Blažka.

Gól Západočechů do šatny předpověděl, že není nic hotovo a navíc Bruslaři museli přestát oslabení pět na tři. Po jejím skončení šli Středočeši znovu do početní nevýhody, ale díky Markovi Skleničkovi, jenž vyrazil hrudí Kynclův pokus, nedovolili soupeři skórovat. Po srovnání počtu hráčů na ledě se Bruslaři soustředili na obranu pásma, což neslo své ovoce díky tomu, že se Karlovým Varům nedařilo vytvářet si vyložené šance. A při dalším oslabení mohl Hrouda přidat další gól v oslabení při brejku, ale nepovedlo se. Napodobit ho chtěl po skončení karlovarské přesilové hry Ždanov, jenže minul. Od poloviny třetiny více útočili Bruslaři, to však nezabránilo Karlovým Varům zkusit hru bez gólmana. Sice až napodruhé, ale přece se Vojtěchu Horovi povedlo prázdnou branku trefit. První bod série tedy zamířil díky této pojistce do města automobilů.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys: Dnešní zápas byl pouze o jedné věci. Hosté přijeli hrát play-off hokej a my jsme si přišli zahrát. A v tom byl jediný rozdíl. Musíme to změnit od první vteřiny příštího zápasu, jinak sezóna příští týden pro nás končí.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.